25.08.2013,  23:45:02 | 0 comentarii | 3923 vizualizari
În vizor: Prelungirea permiselor de armă
de Mihaela PETROŞAN
Posesorii de permise de armă, cărora li se apropie termenul de 5 ani de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei vize sunt obligaţi să se prezinte pentru prelungirea valabili­tăţii permisului de armă, atestatului de colecţionar, atestatului de instructor în poligon la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase (A.E.S.P.).
 
Pentru prelungirea valabilităţii, pose­sorii de permise de armă se vor prezenta la Serviciul A.E.S.P., având asupra lor permisele de armă şi armele înscrise în acestea; actul de identitate; permisul de vânătoare atât în cazul persoanelor cu drept de port şi folosire al armelor de vânătoare, cât şi în cazul persoanelor cu drept de deţinere; cererea tip; o fotografie color (dimensiune 4 x 5 cm) pe care poliţistul o va lipi în colţul din dreapta sus a cererii de prelungire a valabili­tăţii permisului de armă. 
În plus, în cazul persoanelor care îndeplinesc o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice este necesară şi o adeverinţă care să ateste calitatea ce a determinat acordarea autorizării pentru a deţine arma de apărare şi pază. De asemenea, persoanele care deţin arme de tir şi nu sunt vânători autorizaţi trebuie să prezinte o adeverinţă care să ateste calitatea de antrenor sau sportiv categoria I.
În cazul în care armele de apărare şi pază sunt închiriate de la armurieri autorizaţi trebuie prezentate şi documentele de predare-primire (contractul de închiriere), iar persoanele fizice care deţin arme în colecţie vor prezenta atestatul de colecţionar. 
Aceste documente vor fi însoţite de un certificat medical tip, din care să rezulte că persoana este aptă să deţină şi să folosească arme şi muniţii, eliberată de o unitate sanitară specializată, cu cel mult 6 luni înainte de depunerea cererii; un aviz psihologic din care să rezulte că persoana este aptă să deţină şi să folosească arme şi muniţii, eliberat cu cel mult 12 luni înainte de depunerea cererii de către un psiholog autorizat pentru astfel de teste, atestat în condiţiile legii, precum şi certificatul de cazier judiciar.
Pentru cei interesaţi, programul de relaţii cu publicul este în zilele de luni şi vineri, între orele 9-14, la sediul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara - Serviciul A.E.S.P. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter