29.08.2013,  23:37:06 | 0 comentarii | 795 vizualizari
Pe timp de ploaie nu se spală, nu se mătură şi nu stropesc străzile Consiliul Local Petroşani a stabilit regulamentul serviciului public de salubrizare
de Alina PIPAN
După cum se ştie, Primăria Petroşani se ocupă de serviciul de salubrizare al Petroşaniului în colaborare cu firma RETIM. 
 
Cum se curăţă străzile vara
Pe perioada călduroasă se vor stropi, spăla şi mătura străzile, dar nu şi în zilele în care plouă. Cu toate că intervalul de intervenţie recomandat este între orele 22.00-6.00, măturatul are loc când şi cum au timp muncitorii. Însă, spălatul străzilor este strict interzis în anotimpul călduros între orele 13.00 şi 15.00, dacă indicele de confort termic depăşeşte pragul valoric de 75 de unităţi. Regulamentul mai prevede şi interzicerea depozitării temporare a rezidurilor stradale, între momentul colectării şi cel al transportului, direct pe sol sau în saci depuşi pe trotuare, scuare, spaţii verzi, ele putând fi transportate direct la depozitul de deşeuri. Spălatul străzilor se face doar cu apă industrială din punctele indicate de operatorul serviciului de alimentare cu apă şi  canalizare, cu aprobarea administraţiei locale şi avizul sanitar.
 
Cum se face curăţarea iarna
Primăria Petroşani a contractat deja serviciile  de deszăpezire prin închirierea de  utilaje, cu operator şi combustibil. Se închiriază 3 utilaje deszăpezire drumuri (unimog sau echivalent), echipate cu lamă şi răspânditor mecanic de materiale antiderapante, cu capacitatea de stocare a materialului antiderapant între 2–4 mc şi cu lăţimea lamei între 2,5 metri–3,5 metri, dar şi un utilaj de deszăpezire trotuare echipat cu lamă şi răspânditor mecanic de materiale antiderapante, cu capacitatea de stocare a materialului antiderapant de maximum 1 mc şi o lăţime a lamei de cel mult 1 metru.
Valoare estimată a închirierilor ajunge maxim la suma de 570.374,4 lei.
Operatorul va întocmi un program de acţiune comun împreună cu autorităţile locale. Împreună vor stabili şi priorităţile de intervenţie pe străzi. Iarna se intervine atât ziua, cât şi noaptea, cum este nevoie. În mod normal, operatorul trebuie să încheie o convenţie cu ANM, pentru a afla dinainte şi a interveni în teren în cazul precipitaţiilor abundente. Evidenţa activităţii privind combaterea poleiului şi deszăpezirea străzilor se va ţine într-un registru special. Zăpada rezultată din activitatea de deszăpezire poate fi des­cărcată în căminele de canalizare avizate de Apa Serv Valea Jiului. Este interzisă depozitarea zăpezii pe trotuare, în intersecţii, spaţii verzi, terenuri virane. Deşi dacă ne amintim bine, astă iarnă, la Petroşani, parcurile şi terenurile virane erau prefera­te pentru depozitarea zăpezii.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter