09.09.2013,  21:34:56 | 0 comentarii | 866 vizualizari
Ieri în şedinţă publică s-a discutat / „Planul de Dezvoltare Strategică a Petrilei în perioada 2014-2020”
de Loredana JUGLEA
Comitetul de Dezvoltare a Petrilei, format din 33 de membri, a dezbătut luni la casa de cultură a localităţii „Planul de Dezvoltare Strategică a Petrilei în perioada 2014-2020”.
 
După discuţiile cu cetăţenii purtate de către cei din administraţia publi­că, în frunte cu primarul Ilie Păducel, a Planului de Dezvoltare Strategică a Petrilei în perioada 2014-2020, pe zonele oraşului, din lunile trecute, relatate în paginile ziarului nostru, a urmat discuţia publică dintre primar şi comitetul de dezvoltare a localităţii. Este vorba de un comitet de iniţiativă format din 33 de membri, care acoperă toate domeniile de activitate din Petrila (administraţie publică, învăţământ, medicină, cultură, religie, sport etc.). Această întâlnire a avut loc ieri în sala de şedinţe a Casei de Cultură „Ladislau Schmidt”.
„Am discutat toate propunerile făcute de cetăţeni şi cam toate obiectivele pe care le avem în vedere pentru oraş în perioada 2014-2020. Acest plan de dezvoltare e bine­venit. Astfel vom şti mai bine ce linie avem de urmat în anii care vin. Exact ca într-o gospodărie, la fel şi într-un oraş, trebuie să ai permanent în plan ce ai şi ce-ţi mai trebuie, ce poţi face azi sau peste un timp, ce se poate şi ce nu se poate. Propune-rile venite de la cetăţeni ne arată, de asemenea, problemele cu care ei se identifică şi lucrurile pentru oraş pe care şi le-ar dori, nu putem să nu ţinem cont de ele mai ales când sunt pertinente şi logice”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel. Pe de altă parte, luni au fost făcute propuneri şi de către unii dintre membrii comisiei. „De exemplu, Nicuşor Preda, administratorul public al Petrilei, a venit cu o propunere interesantă şi binevenită. Este vorba de construirea unui ştrand în vii­toarea zonă de agrement a Petrilei. După cum ştiţi şi aţi mai scris, în această strategie de dezvoltare avem în vedere, la propunerea cetăţenilor noştri şi a mea, o vii­toare zonă de agrement, urmând ca în viitoarea perioadă să identificăm şi locaţia. Or, în planurile acestei zone, deocamdată discutăm de planuri teoretice, nu exista şi un ştrand. Cum dl. Preda a făcut această propunere, vom lua în vedere şi ştrandul acesta. Tinerii noştri au nevoie de ştrand şi ideea e bine­venită. O să vedem apoi de unde vom obţine finanţarea pentru toate acestea, luăm în calcul inclusiv un proiect cu finanţare europeană, pentru că este clar că de la bugetul local nu ne putem permite asemenea investiţii. O altă propunere a venit şi din partea mea, identificată din plângerile cetăţenilor noştri: este vorba de decolmatarea şi regularizarea pâraielor din oraş. Când plouă mai tare vine apa de pe deal în oraş prin aceste pâraie care se umflă şi ies din albie, creând astfel disconfort şi unele pagube. Mă refer aici la pârâul de pe strada Dacilor, la pârâul Copăciosu şi la altele. Comitetul a apreciat şi această pro-pu­nere a mea şi a trecut-o în planul de dezvoltare. Evident, toate aceste discuţii şi întâlniri au avut un bun rol în a ne face o idee largă înspre ce vrem să facem în perioada 2014-2020 pentru oraş”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema

Primăria Petrila a semnat un contract de prestăr[..]

09.09.2015, 12:38   |    0 comentarii

Poliţia locală din cadrul Primăriei oraşului Petrila încearcă să facă faţă valului ridicat de „încălziţi ai[..]

08.07.2015, 17:47   |    1 comentarii
Asta în condiţiile în care la finalul anului închid şi Mina Petrila. Un punct de vedere legat de situaţia bug[..]
07.07.2015, 17:02   |    0 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter