12.09.2013,  19:59:21 | 0 comentarii | 918 vizualizari
Ieri la Petrila, în prezenţa primarului Păducel, / S-a consumat acţiunea de succes „rechizite şcolare gratuite pentru copiii din clasa zero”
de Corneliu BRAN
Primăria Petrila şi Consiliul Local Petrila, printr-o acţiune de sponsorizare făcută de un „sponsor generos”, au rezolvat joi, 12 septembrie, problema rechizitelor şcolare pentru copiii din clasa zero de şcoală. De-acum, părinţii celor mici nu vor mai trebui să se axeze pe achiziţio­narea rechizitelor, orice economie la bugetul familial în aceste timpuri grele fiind binevenită.
 
210 pachete cu rechizite pentru 210 prichindei 
Ieri, la orele 9:00, toţi directorii de şcoli din Petrila s-au aflat la primărie pentru a ridica cele 210 pachete de rechizite, pregătite cu cele necesare unui prichindel pentru primul an de şcoală.
După o scurtă discuţie purtată cu primarul Ilie Păducel în sala de ceremonii, acolo unde se aflau pregătite pachetele, în care câţiva directori de şcoli au prezentat unele mici neajunsuri şi după ce primarul a cerut ferm ca fiecare director să verifice atent dacă ar mai fi ceva mici reparaţii de făcut până la deschiderea noului an şcolar, adică luni, 16 septembrie, pachetele au fost distribuite.
 
Recomandările primarului către directori
„Am pretenţia că sunt în faţa mea cadre de specialitate care-şi ştiu rostul şi care au experienţa necesară pentru a face tot ce trebuie, astfel ca şcolile să înceapă cum trebuie luni, la prima oră, când va suna clopoţelul. Totuşi, v-aş ruga să verificaţi încă o dată mai multe puncte cheie din şcoli: 1. acoperi­şul; 2. instalaţiile electrice şi sanitare; 3. instalaţii­le de încălzire; 4. împrejmuirea şcolilor; 5. igi­e­nizare dacă s-a făcut iar dacă a scăpat vreo sală mai este timp să se facă; 6. mobilier – să nu fie bănci rupte, sau cine ştie ce cuie prin ele ca să-i accidenteze pe copii; 7. curăţenie, inclusiv în curtea şcolii; 8. materiale didactice. Ştiţi dumneavoastră mai bine ca mine dacă am scăpat ceva. Mai sunt alte probleme decât ce am aflat azi dimineaţă, că ar fi la Şcoala Generală nr. 2, câteva ţigle sparte sau lipsă, un panou din gard lipsă şi câteva rupte? Oricum, doamna Mitran, dacă nu vreţi dvs., eu personal voi scrie o adresă de mulţumire – între ghilimele, fostei directoare de la Şcoala Generală nr. 2, doamnei profesoare Buium”, a spus, printre altele, conducătorilor de unităţi şcolare, primarul Ilie Păducel.
 
Regrete pentru copiii din Cimpa şi, mai ales, Jieţ…
Şi cu această ocazie, primarul Ilie Păducel şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că la şcoala din Jieţ mai studiază în momentul de faţă foarte puţini copii, circa 15, restul de până aproape 100 studiind, în mare majoritate, la şcolile din Petroşani, sau la şcolile din partea urbană a Petrilei. 
„Sunt foarte nemulţumit de faptul că cetăţenii din Cimpa, dar mai ales Jieţ, şi-au dat copiii la alte şcoli decât la şcolile din cele două sate aparţinătoare. Acum, la cele două şcoli, ca şi la celelalte din oraş, sunt create bune condiţii pentru desfăşurarea normală a procesului de învăţământ. Şcolile acestea două de care vorbesc sunt bine puse la punct: sunt igienizate, sunt încălzite şi iluminate, avem asfalt până în curţile lor, există împrejmuiri corespunzătoare la aceste curţi ale şcolilor, există mobilier şi material didactic, există practic tot ce trebuie. Dar asta este, poate la anul, măcar, oamenii vor înţelege acest lucru!”, a declarat primarul Păducel.
 
Asigurări date părinţilor
În legătură cu acţiunea „rechizite gratuite pentru cei mici”, edilul şef al Petrilei ne-a declarat: „Ne-am întâlnit cu cadrele şefe din învăţământul petrilean pentru a repartiza rechizitele pentru clasa zero, în număr de 210 elevi. Pentru mine a fost o onoare că au participat inclusiv cei doi directori de la centrele de execuţie bugetară 1 şi 2, doamnele Andrei şi Mitran. Am discutat cu această ocazie şi măsurile care trebuie luate urgent în vederea pregătirii cât mai bine a deschiderii anului şcolar, care va fi luni. Nu sunt probleme la cele 16 unităţi şcolare de pe raza oraşului, doar câteva defecţiuni la şcoala nr. 2, dar care vor fi remediate până duminică seara. 
Eu îi asigur pe cetăţenii din Petrila că nu sunt probleme în ceea ce priveşte deschiderea noului an de învăţământ. Mulţumesc încă o dată sponsorului care a făcut acest gest generos şi le doresc copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice multă putere de muncă şi sănătate odată cu începerea noului an şcolar!”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter