18.09.2013,  21:13:14 | 1 comentariu | 5900 vizualizari
Investeşte în oameni! / Universitatea din Petroşani a încheiat un proiect cu finanţare externă
de Alina PIPAN
Universitatea din Petroşani a ajuns la finalul unui alt proiect derulat pe fonduri europene.  Proiectul „Formarea profesională alternativă utilizând soluţii informatice - o soluţie pentru  reconversia forţei de muncă din minerit” este unul dintre multele proiecte accesate de universitate în urma căruia au avut de câştigat nu doar beneficiarii, ci şi Universitatea.
Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi s-a desfăşurat în colaborare cu Siveco România SA, Federaţia Sindicatelor Valea Jiului, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia. În valoare de 4.607.401 lei, proiectul a debutat la 1 octombrie 2010 şi a avut o perioadă de implementare de 36 de luni. 
Obiectivul general a fost creşterea ratei de ocupare prin atragerea şomerilor tineri  şi a şomerilor de lungă durată pe piaţa muncii, în baza dezvoltării unor metode moderne şi inovative de implementare a măsurilor active de ocupare. În acest sens au fost incluse în procesul de pregătire şi instrumente ale societăţii informaţionale. Au fost pregătite 600 de persoane, dintre care 300 sunt şomeri din Valea Jiului, în cadrul a 13 sesiuni de formare prin 4 programe de formare profesională: ghid de turism, tehnician topometrist, operator calculator electronic şi reţele, competenţe antreprenoriale. Cursul de tehnician topometrist este unul dintre puţinele acreditate din ţară. Alţi 300 de beneficiari din zona Olteniei au beneficiat de formare profesională ca designer de pagini web, operator în domeniul proiectării asistate, operator procesare text şi imagine, consultant informatică. 
Dar care este finalitatea practică a acestor cursuri absolvite, dacă nu accesul pe piaţa muncii? Managerul de proiect, conf. univ. dr. ing. dr. ec. 
Eduard Edelhauser, a menţionat  că rata de absorbţie a pieţei muncii în ceea ce priveşte persoanele formate în cadrul acestui proiect nu va putea fi stabilită decât după aproximativ 6 luni, deci la momentul acesta - al încheierii proiectului - este greu de spus câte persoane au reuşit să-şi găsească un loc de muncă trecând în CV noile calificări. Beneficiile Universităţii din Petroşani sunt însă materializate deja. A câştigat dotări gratuite pentru patru săli de curs şi două labolatoare, adică două servere, 45 de laptopuri, echipament de video proiecţie şi un soft de bază în valoare de peste 50.000 de euro.
Specialiştii firmei Siveco au proiectat o platformă de e-Learning pentru cele 8 programe de formare profesională, platformă care va fi cedată  cu titlu gratuit Universităţii din Petroşani. Laurenţiu Dragomir, reprezentant Siveco, a menţionat că firma s-a implicat în partea de mediere, a organizat job cluburi unde cursanţii au învăţat cum se întocmește un CV, cum se abordează un angajator, dar şi burse ale locurilor de muncă în care angajatorii au putut intra în dialog direct cu beneficiarii proiectului pentru a-i ghida în ocuparea unui loc pe piaţa muncii într-un timp cât mai scurt. 

Comentarii articol (1 )

#1 Ali19.09.2013,  11:10:41
Interesant,dar purtatorul de cuvant al Primariei chiar nu avea ce cauta acolo dupa declaratiile facute mai acu cateva saptamani...?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Am rămas datori, pe fondul evenimentelor ce s-au derulat, cu două declaraţii de presă interesante şi importante totodată, f[..]
13.11.2014, 21:12   |    0 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter