03.11.2011,  11:02:46 | 0 comentarii | 789 vizualizari
Dacă nu se toarnă în vara aceasta şi asfaltul de protecţie, / Drumul 664A va fi de la anul plin de gropi şi hârtoape
de Corneliu BRAN

Conform datelor oficiale, drumul judeţean 664A este drumul care leagă staţiunea de interes local Straja-Vâlcan de municipiul Lupeni. Lungimea acestei şosele, care traversează muntele, începând de la intersecţia de pe Calea Brăii (drum care duce în zona de Agrement, unde este amplasată şi staţia de pornire a telescaunului care duce tot în Straja), din zona „Grafit” şi până la vechea cabană este de 9,3 kilometri. Cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, în mod special a preşedintelui Mircea Moloţ, acest drum a fost asfaltat şi modernizat, astfel că de ceva vreme cei care urcă în Straja, atât iarna, cât şi vara o pot face liniştiţi şi cu maşina, nu doar cu telescaunul. Iarna care a trecut, cei de la drumuri judeţene au lăsat în permanenţă un utilaj de deszăpezire, acesta fiind folosit ori de câte ori a fost cazul, ferindu-se astfel înzăpezirea cu zilele.

Toate bune şi frumoase până aici şi meritele administraţiei judeţene, locale sau a investitorilor din Straja merită a fi subliniate. Numai că, în momentul de faţă, dacă nu se intervine vara aceasta, s-ar putea ca acest drum judeţean să ajungă până la anul chiar mai rău decât înainte, pentru că gropile şi craterele din asfalt îşi vor face apariţia. Ar fi păcat de banii care s-au băgat să fi fost folositori doar pentru câteva ierni, când lucrurile se pot rezolva la acest moment destul de uşor prin turnarea şi celui de-al doilea strat de asfalt, care a rămas neaşternut, atunci specificându-se că se va reveni după un an. Am observat la faţa locului că, în momentul de faţă, asfaltul turnat a început să crape. Ba, mai mult, în unele porţiuni, din cauza alunecărilor de teren şi a faptului că n-a fost finalizată construcţia unor ziduri de protecţie. A venit momentul ca şefii de la drumuri judeţene să toarne în vara aceasta şi cel de-al doilea strat de asfalt, cel de protecţie, rămas nepus, precum şi să termine zidurile de protecţie şi celelalte mici lucrări rămase neterminate. Acum vreo două luni la o şedinţă susţinută de preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Moloţ, cu operatorii din turism, unde au participat şi o mare parte dintre investitorii din Straja, oficialul a fost înştiinţat de acest aspect al drumului şi despre necesitatea turnării celui de-al doilea strat de asfalt, cel de protecţie. Mircea Moloţ a mulţumit că i-a fost adus la cunoştinţă acest aspect şi a dat de înţeles că va căuta soluţii cât mai rapide, cu toată criza economică, pentru a nu lăsa să se strice un drum care e aproape gata făcut. Prin acest material nu facem decât să-i reamintim preşedintelui ca pe agenda de lucru să încapă şi finalizarea lucrărilor la drumul 664A, Lupeni-Straja, atât de necesar turismului judeţean de care se tot vorbeşte. Un fapt demn de remarcat este că, odată cu asfaltarea drumului din Straja, a crescut şi numărul de turişti, chiar dacă a scăzut numărul celor care urcă cu telescaunul. Ceea ce înseamnă că susţinerea acestui proiect a fost pozitivă şi cu adevărat s-a urmărit susţinerea turismului din Straja şi a practicării sporturilor de iarnă, fapt care trebuie menţionat. Poate că, la fel, n-ar trebui uitată nici porţiunea de drum din zona Rusu din Petroşani, rămasă a nimănui, din cauza căreia drumul spre staţiunea turistică Parâng nu poate fi finalizat integral cu covor asfaltic. Lucru care ar aduce, de asemenea, mai mulţi turişti, mai ales pe timp de iarnă, în Parâng. Rămâne de văzut cât de repede se vor mişca autorităţile judeţene în aceste două cazuri, cele două drumuri fiind esenţiale pentru turismul organizat din Valea Jiului de care se tot vorbeşte.
Corneliu BRANInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter