26.09.2013,  20:35:24 | 0 comentarii | 5571 vizualizari
Mâine, / Hunedorenii sunt ecologişti
de Mihaela PETROŞAN
Mâine, hunedoreni voluntari, de toate vârstele şi profesiile, vor participa la o serie de acţiuni de ecologizare care fac parte dintr-un proiect naţional de amploare. Alături de ei, vor participa la acţiuni şi jandarmii, dar şi persoane lipsite de libertate.
 
Un efort comun
„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din ţară, care îşi propune să responsabili­zeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte ges­ti­unea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu. 
„Implicarea Administraţiei Bazinale de Apă Mureş şi a subunităţilor teritoriale în acest proiect este următoarea: identificarea locurilor care trebuie igienizate, stabilirea traseelor şi contactarea voluntarilor, distribuirea în teritoriu a materialelor specifice ecologizării (saci menajeri, mănuşi de unică folosinţă, unelte etc.), luarea tuturor măsurilor preventive de securitate a muncii (accidente), muncă voluntară.
Sacii cu deşeuri vor fi colectaţi în locuri prestabilite (aproape de drumuri de acces) urmând a fi transportaţi de către operatorii de salubritate şi primăriile de pe raza localităţilor igienizate sau, în cazurile excepţionale, de către mijloacele de transport ale Administraţiei Bazinale de Apă Mureş - SGA Hunedoara”, a declarat Grigorie Burjan, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Hunedoara.
Reprezentanţii SGA Hunedoara intenţionează să fie prezenţi în cinci zone din judeţ, situate pe cursuri de apă în intravilanul localităţilor Haţeg, Dobra, Geoagiu, Batiz-Tâmpa şi pe malul lacului Cinciş. La aceste acţiuni vor participa peste 320 de voluntari (elevi, beneficiari ai ajutorului social, angajaţi şi reprezentanţi ai administraţiilor publice locale), precum şi 60 de voluntari salariaţi ai SGA Hunedoara. 
 
Jandarmii ţin aproape
Şi jandarmii hunedoreni se alătură campaniei „Let’s Do It, Romania!” prin acţiuni preventive de sensibilizare a cetăţenilor privind abandonarea deşeurilor menajere, prin postarea de afişe şi banere la punctele de informare organizate pe traseele montane. De asemenea, jandarmii vor participa la acţiunile de ecologizare, ce se vor desfă­şura în judeţul Hunedoara.
Potrivit declaraţiilor oficiale, prin participarea la această campanie, jandarmii hunedoreni doresc să fie alături de comunitate, prin contribuţia adusă la protejarea naturii şi refacerea ecosistemului, să sensibilizeze cetăţenii cu privire la colectarea şi depozitarea corespunzătoare a deşeurilor de orice fel.  
 
Şi deţinuţii fac ecologizare
În cadrul campaniei naţionale ,,Curăţenie în toată ţara’’ din proiectul „Let’s Do It, Romania!”, Penitenciarul Bârcea Mare va organiza, mâine, între orele 9-13, o ieşire în comunitate cu un grup format din 26 de persoane private de libertate din regimurile deschis şi semideschis, în vederea efectuării unor activităţi de igienizare şi curăţenie a zonelor adiacente râului Cerna, în aproprierea localităţii Bârcea Mică. „Prin activităţile preconizate se urmăreşte conştientizarea persoanelor private de libertate de a avea un comportament responsabil faţă de mediu şi aplicarea acestuia în viaţa de zi cu zi, dezvoltarea simţului protector pentru mediul înconjurător, reprezentând un bine­venit semnal şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare”, a declarat inspector de penitenciare Florin Berar, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Anul acesta, organizatorii Let’s do it, Romania! din judeţul nostru au conceput un pic altfel acest proiect al curăţeniei[..]
07.11.2013, 19:33   |    0 comentarii
40 de angajaţi ai SHI Petroşani, din cadrul Apelor Române, au făcut sâmbătă[..]
29.09.2013, 20:08   |    1 comentarii
Am scris foarte mult despre acest proiect naţional de curăţare a spaţiilor verzi şi iat[..]
29.09.2013, 20:05   |    0 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter