13.10.2013,  20:29:14 | 5 comentarii | 1100 vizualizari
Şi Zoltan Lacataş, preşedintele LSM„VJ”, dă dreptate dezvăluirilor ZVJ: / „Afirmaţiile acestui lider, Petre Nica, sunt total false”
de Corneliu BRAN
Lezat de cele declarate săptămâna trecută la conferinţa de presă de către preşedintele Sindicatului „Muntele”, Petre Nica, liderul LSMVJ, Zoltan Lacataş, ne-a solicitat un drept la replică. Pe care, în virtutea deontologiei care ne caracterizează, i l-am acordat.
 
Luptele intersindicale dăunează grav mişcării
„În primul rând, aş vrea să spun că, indiferent unde eşti lider de sindicat, trebuie să-ţi faci datoria. Toate acţiunile pe care organizaţia noastră le-a făcut împreună cu Federaţia Energetica şi cu Blocul Naţional Sindical n-au fost decât acţiuni referitoare la firma la care sunt salariaţi oamenii noştri şi, bineînţeles, pentru sindicatul nostru. Cred că este unica şi singura politică pe care trebuie să o ducă un exponent al maselor sindicale, şi nu o ceartă permanentă în interiorul sau exteriorul organizaţiei pe care o conduce. Ca şi persoană care fac parte, încă, din structurile sindicale, una dintre acestea fiind reprezentativă la nivel de sector de activitate, vorbesc de Energetica, vreau să vă spun că eu şi colegii mei, dl. preşedinte al BNS, Dumitru Costin, şi dl. prim-vicepreşedinte BNS, Ioan Pisc, nu facem altceva decât încercăm să găsim soluţii pentru această firmă, Complexul Energetic Hunedoara şi pentru Societatea de Închideri de Mine Valea Jiului. Astfel încât salariaţii să-şi poată încasa regulat banii, să-şi poată achita obligaţiile pe care le au faţă de firmă şi, bineînţeles, să ducă o politică sindicală activă în familia fiecărui grup sindical ce face parte din familia mai mare sindicală, cea a BNS. Aceste lupte permanente intersindicale, personale în multe cazuri, nu fac deloc bine sindicatelor şi mineritului Văii Jiului şi n-au făcut bine niciodată”.
 
Cum vrea LSM„VJ” unificarea
„Cred că o unificare sindicală într-un alt context, şi anume în cadrul Federaţiei Energetica, într-o uniune creată la nivel de judeţ, este cea mai bună soluţie. Această uniune sindicală nu trebuie să facă altceva decât să continue activitatea din zonă şi celelalte activităţi conexe care provin din minerit pe orizontală. Niciodată n-am dorit destructurarea unei organizaţii sindicale, cum am fost acuzat, aşa că această unificare nu înseamnă că vrem să distrugem Sindicatul Muntele. Cine a zis asta vreodată? Am zis eu? Afirmaţiile acestui lider, Petre Nica, sunt total false, noi dorim unificarea sindicală care să cuprindă, de ce nu, chiar şi Sindicatul Muntele. Dar din informaţiile mele rezultă că în interiorul acestei organizaţii sindicale sunt foarte multe disensiuni şi certuri care se duc înspre membrii de sindicat, creând tot mai multă tensiuni. Această stare de lucruri nu face decât să câştige unii dintre liderii acestui sindicat, în detrimentul altor lideri şi, mai ales, a salariaţilor. Luptele acestea pentru funcţii nu fac bine nimănui ci numai lor. Repet, să se audă încă o dată: noi vrem unificare cu organizaţii sindicale, care vor să facă în aşa fel încât salariaţii să fie reprezentaţi la un nivel superior, şi anume la nivel judeţean şi naţional. De o aşa manieră încât să fim puternici şi să nu mai fim singuri în această Românie!”.
 
Mândria de a fi pensionar
„Din păcate, pentru unii lideri de sindicat, dar mai ales pentru cel care mă blamează în mod constant, a fi pensionar înseamnă a fi un balast, un om care nu mai are un orizont, principii clare şi aşa mai departe. Jignindu-mă pe mine prin folosirea cuvântului pensionabil de câteva ori, în mod ironic, acest lider nu face nimic altceva decât să jignească o întreagă categorie de oameni care au ieşit la pensie din sistem, oameni care au făcut cinste mineritului românesc şi care şi-au adus aportul la economia naţională în mai multe generaţii. Vedeţi, eu sunt chiar mândru că sunt pensionar, sunt bucuros că am ajuns la pensie şi nu depind de nimeni! Asta nu înseamnă însă că nu pot sau nu-mi dă voie cineva să fac politica salariaţilor, a foştilor mei colegi şi a complexului energetic sau a societăţii de închidere a minelor. Niciodată nu mi-am pus problema unei salarizări în ceea ce fac după ieşirea la pensie. Dimpotrivă, de un an de zile funcţionăm fără niciun ban, acest lucru demonstrând că nu banii au fost totul pentru mine, ci oamenii, sprijinirea lor prin ceea ce am făcut, fac şi voi face, zi de zi, lună de lună. A fi pensionar înseamnă o mândrie, aceea că ţi-ai făcut datoria faţă de tine, faţă de familie şi faţă de stat, şi nicidecum nu e o ruşine. Dacă domnului respectiv îi va fi ruşine când va merge în pensie, n-are decât, dar mai degrabă cred că ar trebui să-i fie ruşine când scoate porumbeii pe gură”.

Comentarii articol (5 )

#1 Shoric14.10.2013,  01:50:08
eu as aprecia un sindicat care sa apere drepturile lucratorilor de la privat . In Romania nu exista asa ceva .
#2 gogu14.10.2013,  07:01:35
daca vrea sa ne impresioneze lakatos ar trebui sa arate fisele fiscale din anii cit a fost lider si cind venitul sau sarea de o suta de milioane pe luna.
#3 gogut14.10.2013,  13:07:25
cand lacatos era lider, nica era vicelider si castiga cu putin sub suta ! sa iasa in presa cu venitul incasat de la liga si de la sector tranport lupeni, unde era sefulet! de ce i-o fi frica lu nica de pensie ?
#4 gore15.10.2013,  12:00:01
corect nici nica nu i mai breaz dar zoli asta nu are ce sa mai caute lider ce nu mai sint alti baieti ok in complex n avem nevoie de reesapatul asta
#5 savu15.10.2013,  20:48:57
corect ar fi un lider din mijlocul minerilor acest lakatos sta bine mersi pe o pensie de vreo 35 de milioane si e rupt de problemele minerilor probabil mai vrea si el ceva de ciugulit


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Deşi poziţia ziarului nostru faţă de mascarada de miting politico-sindical organizat de numitul Nica Petre a fost publică, la[..]
27.05.2015, 22:28   |    1 comentarii
Chiar ieri, când a răsfoit câteva file din cel mai controversat şi slab contract colectiv de muncă care a existat &[..]
31.07.2014, 19:53   |    11 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter