21.10.2013,  21:16:16 | 1 comentariu | 765 vizualizari
Ei răspund de ordinea şi de siguranţa publică din Vulcan
de Gheorghe OLTEANU
Comisii locale de ordine publică există în oricare localitate a ţării. Şi, fireşte, dacă există la nivel de comună şi de oraş, nu ar putea lipsi de la cel al unui municipiu. 
 
O astfel de comisie
există şi la Vulcan, dar tare mă tem că puţini sunt aceia care cunosc pentru ce a fost înfiinţată, care-i sunt îndatoririle, din câţi membri este compusă şi care sunt numele lor. La aceşti ce­tăţeni m-am gândit atunci când mi-am propus să răspund acestor întrebări care este posibil să-i frământe.
 
Comisia locală
pentru ordine publică se constituie pe baza articolului 28 din Legea Poliţiei Locale br.155/2010 şi este un organism cu rol consultativ. Semnalul de constituire îl dă consiliul local care aprobă o hotărâre în acest sens. În lege este stabilită şi componenţa comisiei în care intră: primarul unităţii administrativ-teritoriale, şeful structurii teritoriale a Poliţiei Române sau reprezentantul acestuia, şeful Poliţiei Locale, secretarul unităţii administrative teritoriale şi trei consilieri locali. Secretariatul comisiei locale este asi-gurat de către persoane cu atribuţii în acest sens, selectate din aparatul de specialitate al primarului.
 
Atribuţiile comisiei
sunt şi ele specificate în lege: asigură cooperarea între instituţiile şi serviciile publice cu atribuţiuni în domeniul ordinii şi al siguranţei publice; avizează proiectul regulamentului de organizare şi funcţionare a poliţiei locale; elaborează proiectul planului de ordine şi siguranţă publică al locali­tăţii; analizează periodic activităţile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice la nivelul localităţii; evaluează cerinţele specifice şi face propuneri privind necesarul de personal al poliţiei locale; prezintă autorităţii deliberative rapoarte anuale asupra modului de îndeplinire a prevederilor planului de ordine şi siguranţă publică şi, pe baza acestora, propune autorităţilor administraţiei publice locale iniţierea unor proiecte de hotărâri prin care să se prevină faptele care afectează climatul social.       
 
Sigur că, citind până aici,
cred că sunt vulcănenii care s-au prins deja de identitatea unor membri ai comisiei locale de apărare publică din municipiul lor. Dar, fiindcă este vorba de o actualizare, datoria mea este să fac publică întreaga componenţă a comisiei. Aşadar, cei şapte membri sunt Gheorghe Ile - primar, Toma Mihu - şeful Poliţiei municipiului Vulcan, Mihai Mezambrovschi - reprezentantul Poliţiei Locale (acum, după ce a câştigat concursul şi a obţinut postul, mă gândesc că nu greşesc scriindu-l şeful Poliţiei Locale), Rodica Peter - secretarul municipiului Vulcan, Cristian Merişanu - consilier local, Barbu Pompiliu - consilier local, Sorin Rosmenteniuc - consilier local. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 Citizen Kane22.10.2013,  10:19:45
S-o vedem și p-asta! Spre-o probă, de ”vigilență” și adaptare la cerințele cetățenilor: să vedem dacă vestita comisie ia vreo atitudine referitoare la nerespectarea legii 61 privind nunțile făcute în mijlocul orașului, fără izolare fonică și torturile la care sunt supuși vecinii acelor terase. Toți membrii acestei comisii locuiesc în Patagonia? Ei nu aud lucrurile astea? Ăștia nu găsesc apă nici în mijlocul oceanului dacă nu sunt ”sponsorizați”! Sau dacă terasa/restaurantul cu pricina dă ”cuvenitul” parandărăt!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Marţi după amiază, fotbaliştii vulcăneni au jucat un meci de pregătire în compania divizionare „C” din Fil[..]
05.08.2015, 17:35   |    0 comentarii
Unul dintre cei mai buni jucători ai Minerului Uricani, Elian Proteasa, este foarte aproape de a-şi schimba echipa.02.08.2015, 22:26   |    0 comentarii
O urgenţă neaşteptată a făcut necesară, vineri, 31 iulie, convocarea, în şedinţă extraordinară, a Consiliului Loca[..]
02.08.2015, 22:23   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter