29.10.2011,  12:08:19 | 0 comentarii | 745 vizualizari
Eterna poveste „Canalizarea”, pe cale să se termine? / Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a nominalizat ieri străzile unde Apa Serv-ul va începe lucrările de canalizare şi extindere a reţelei de apă
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN

â–º O contribuţie importantă la acest mega proiect a avut-o Costel Avram, vicepreşedintele CJ Hunedoara 

Ca să nu mai existe incertitudine şi confuzii, în conferinţa de presă organizată de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, ieri, la Petroşani, au fost nominalizate toate străzile unde vor începe în următoarea perioadă lucrări de extindere a reţelei de apă, de reabilitare a canalizării, sau de introducere a canalizării, acolo unde aceasta nu există. 

Este vorba de lucrările Apa Serv, 

lucrări finanţate pe proiectul european câştigat de ADI Apa Serv Valea Jiului, finanţat în prima etapă cu suma de 40 de milioane de euro nerambursabili. Proiectul vizează lucrări de acest gen nu doar la Petroşani, ci în toate localităţile Văii Jiului.

Astăzi vă prezentăm aceste străzi din municipiul Petroşani: 

Pe componenta apă potabilă - extindere:

Zona Petroşani Nord: străzile Doinei, 

1 Mai şi Maleia;

Zona Colonie: străzile Transilvania, Strada Nouă şi Boţoni

Zona Aeroport: străzile Sălătruc, Șoimilor şi Cucului;

Zona Centrală: străzile Rovinei, Scoarţa şi Slătinioara.

Pe componenta canalizare:

Zona Petroşani Nord: străzile 16 februarie, 1 Decembrie 1918 (o porţiune de 590 de metri), Cireşilor, Constructorului, Dărăneşti, Eroilor, Funicularului, Gh. Lazăr, General Vasile Milea (o porţiune de 43 metri), Mărului, Doinei, 1 Mai, Maleia (o parte), Mândra, Mărăşeşti, Piscului, Plaiului, Poienilor, Progresului, Roşia, Uzinei, Anghel Saligny, Dealului şi Pomilor.

Zona Colonie: străzile Transilvania, Anton Pann, Bucegi, Cârjei, Circa, Pompierilor, Cuza Vodă, Pinului, Aradului, Ecaterina Teodoroiu, Egalităţii, George Enescu, Gheorghe Bariţiu (o parte), Gheorghe Doja, Griviţa Roşie, I.L. Caragiale, Împăratul Traian, Mihail Kogălniceanu, Mihai Eminescu, Biruinţa, Oltului, Radu Șapcă, Sarmizegetusa, Ștefan cel Mare şi Tudor Vladimirescu.

Zona Aeroport: străzile Sălătruc, Saşa, Pârâieni şi Șoimilor.

Practic, prin acest proiect problema canalizării va fi rezolvată în proporţie de 99% în municipiul Petroşani, conform declaraţiilor primarului Ridzi dar şi a oficialilor de la Apa Serv.

„Titularul proiectului Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare din municipiul Petroşani este Apa Serv. Prin ea se desfăşoară acest proiect, din fonduri europene nerambursabile. Valoarea contractului este de 7.407.840 euro, rata de execuţie este de 36 de luni. Conţinutul contractului este următorul: componentă pe apă - construcţie - se vor realiza 8.772 de metri de reţea de distribuţie de apă, capabilă să deservească în jur de aproximativ 456 de gospodării - va creşte rata de conectare la sistemul centralizat de alimentare cu apă în Petroşani de la 74% la 99%; pe componenta de canalizare vor fi construiţi 23,93 de kilometri de reţea nouă, ceea ce înseamnă aproximativ 4.960 de branşamente în municipiu; reabilitare de canalizare existentă - 1.088 metri de reţea, care deservesc aproximativ 200 de branşamente. De asemenea, se vor construi două staţii de pompare a apei uzate, cu o capacitate 8 litri/secundă fiecare”, a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. Reamintim că la aceste lucrări ample, fără precedent, o contribuţie importantă a avut Costel Avram, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara şi preşedintele PRM Hunedoara. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter