30.10.2013,  20:56:00 | 5 comentarii | 6446 vizualizari
Procurorii DIICOT au dreptate! Firmele apropiate comisarului şef nu sunt deloc curate! / Exclusiv! Iată ce ţepe răsunătoare au tras patru dintre firmele din reţeaua infracţională protejată de Berbeceanu: peste 46,2 miliarde de lei!
de Cătălin DOCEA
► Bonus: vă invităm să vă reamintiţi nemerniciile comise de Litera, interlopul pe care comisarul şef a uitat, ani de zile, să-l bage la răcoare! 
O puteţi face lecturând Rechizitorul grupării Simota - Litera,  publicat pe site-ul cotidianului nostru.
 
Potrivit procurorilor DIICOT, comisarul şef Traian Berbeceanu a protejat o reţea infracţională care, prin intermediul firmelor Haţegana Prod SRL Haţeg, Raul Product 97 SRL Simeria, Raul Team SRL Haţeg, Raul Oil Impex SRL Deva (în prezent radiată) şi SC Black Oil Industry SRL Haţeg a prejudiciat bugetul statului cu importante sume de bani, obţinute prin sustragerea de la plata accizelor, impozitului pe profit şi a TVA-ului. Potrivit anchetatorilor, Biriescu Titus Gabriel, Biriescu Anişoara Ramona, Drămnesc Marinela Rodica, Doda Gabriel Teodor, Migra Georgeta Lenuţa şi Drămnesc Adam au derulat – sub protecţia lui Berbeceanu - operaţiuni comerciale şi financiare fictive (fraudă tip carusel) privind comerţul cu carburanţi şi alte produse petroliere (solvenţi, bitumuri, combustibili pentru focare). Gruparea protejată de Berbeceanu a apelat inclusiv la firme fantomă, cum ar fi Burbulea Oil Group SRL, special create şi/sau folosite în scopuri infracţionale.
 
Administratorul de firmă...
...ghinionist sau papagal se trezea, atunci când datoriile sale către stat treceau de 30.000 de lei, cu inspectorii de la Administraţia Finanţelor Publice pe cap. Următorul pas era un dosar penal din oficiu, iar firma era băgată în insolvenţă. Însă, atunci când numele celui ce te protejează este Berbeceanu, te pişi pe toţi cei din jur şi nimeni nu te întreabă de vorbă (vezi, de exemplu, cazurile Simota şi Litera – de zece ani, pe aceşti băieţi nu i-a întrebat nimeni de vorbă. Au dat ţeapă după ţeapă şi ciocan după ciocan la rotulă). Avem şi informaţii concrete, nicidecum presupuneri şi suspiciuni rezonabile, în acest sens.
 
Facem precizarea că...
...prejudiciile (ţepele) menţionate în prezentul articol nu se referă la sumele prezentate de către procurorii DIICOT drept sustragere de la plata accizelor, impozitului pe profit şi a TVA-ului. Ci se adaugă acelor ţepe trase, cu intenţie, statului român.
Haţegana Prod Impex SRL Haţeg este singura curată din punct de vedere al disciplinei bancare. Nu figurează cu bilete la ordin sau file cec neonorate. Însă, potrivit datelor centralizate la 16.10.2013, datorează bugetului de stat 17.826 de lei - TVA (din care 25 de lei dobânzi/penalităţi), la bugetul asigurărilor sociale de stat – 365 de lei, la bugetul asigurărilor pentru şomaj – 10 de lei iar la cel al asigurărilor de sănătate – 123 de lei. Nu vă impacientaţi, e doar încălzirea. Ăştia-s doar banii de bere ai mafiei protejate de Berbeceanu.
 
Ţepe de peste 22 de miliarde. Raul Product 97 SRL Simeria...
...a emis un număr de 22 de file cec şi bilete la ordin fără acoperire. Ultima ţeapă (pe această firmă) a grupării protejate de Berbeceanu datează 20.06.2009. În total, vorbim de 8 file cec refuzate, valoarea totală a acestora fiind de 1.215.446,20 lei. Acestora li se adaugă 14 bilete la ordin în valoare totală de 1.067.336,04 lei. Ţeapa totală prin Raul Product 97 SRL Haţeg (cu ultimul domiciliu fiscal la Simeria) se ridică la 2.282.782,24 de lei. Mai mult ca sigur că Alin Simota, care a emis doar prin Simar SRL un număr de 7 file cec şi 128 de bilete la ordin refuzate – prejudiciu total peste 134 de miliarde de lei vechi – aproape că le simţea răsuflarea în ceafă celor de la Raul Product 87 SRL Haţeg, protejaţii lui Berbeceanu.
 
Ţepe de peste 15 miliarde. Raul Team SRL Haţeg...
...a emis un număr de 34 de file cec şi bilete la ordin fără acoperire. Ultima ţeapă (pe această firmă) a grupării protejate de Berbeceanu datează 26.02.2008. În total, vorbim de 5 file cec refuzate, valoarea totală a acestora fiind de 519.985,93 lei. Acestora li se adaugă 29 de bilete la ordin în valoare totală de 993.660,60 lei. Ţeapa totală prin Raul Team SRL Haţeg se ridică la 1.513.646,53 lei.
 
Ţepe de peste 1,6 miliarde. Black Gold Industry SRL Haţeg...
...a emis 2 (două) bilete la ordin fără acoperire. Ultima ţeapă (pe această firmă) a grupării protejate de Berbeceanu datează 05.03.2010. Valoarea totală a biletelor la ordin refuzate este de 162.000 de lei.
 
Cine este firma...
...de la care Berbeceanu şi-a tras un Passat CC la preţ subevaluat? Potrivit anchetatorilor, tranzacţia auto suspectă a fost realizată cu SC Uranus Junior 2003 SRL Deva. În februarie 2013, aceasta a invadat piaţa deveană cu apă minerală expirată, marca Vujic Voda, importată din Serbia. În luna mai a acestui an, aceeaşi societate a donat Consiliului Judeţean Hunedoara podul de cale ferată îngustă „Mocăniţa”, situat în cartierul Zlaşti, municipiul Hunedoara. Activitatea principală a societăţii era cea de demolare, ecologizare a construcţiilor civile şi industriale şi pregătirea terenurilor aferente. Societatea şi-a organizat o filială în Pancevo, Serbia.
În scrisoarea sa, comisarul şef Berbeceanu spunea că habar nu avea ce-i cu firma de la care şi-a cumpărat maşina. Hai, serios, comisare? La valoarea ta habar nu aveai de o firmă din municipiul Hunedoara care, în 2010, avea 48 de angajaţi, a realizat o cifră  de afaceri de 89,7 de miliarde de lei vechi şi un profit de 27,7 miliarde de lei vechi?
Din punct de vedere al disciplinei bancare, nici Uranus Junior 2003 SRL Cristur (Deva) nu e curată. La data de 03.05.2012, biletul la ordin cu numărul 1168837 a fost refuzat la plată. Valoarea ţepei: 665.424,67 lei!
Societatea a intrat în insolvenţă după ce nu a achitat datorii în valoare de 4.623.741,10 lei. Din această sumă, 123.687 lei reprezintă datorii către Administraţia Fondului pentru Mediu, 186.671 lei către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara (actuala AJFP Hunedoara), 21.000 către Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamala Timişoara şi aproape 100.000 de lei către primăriile Deva, Hunedoara şi Reşiţa.
 
Prietenii lui Berbeceanu...
...ştiau cum se scapă de o firmă cu probleme. Doar un exemplu: în 2006, Titus Gabriel Biriescu şi-a făcut dispariţia din funcţia de administrator al Raul Oil Import Export SRL Haţeg, deţinută de Migra Georgeta Lenuţa, societatea fiind transmisă numitei Nadejda Beydrighin, posesoare a paşaportului seria A nr. 1395683, domiciliată în Republica Moldova. De ce a fost trecută firma pe numele unui cetăţean moldovean?  E simplu: ca să încaseze statul român fix praful de pe tobă! De altfel, în firmele aflate în lanţul infracţional, e plin de străini cu nume greu de pronunţat, de loc de prin ţări în care ţi se pierde urma.
 
Alte firme...
...implicate în lanţul infracţional: SC Valmira Trade SRL, SC Delta Universal Trading SRL, SC Andra Team SRL, SC Reyne Com SRL, SC Delta Universal Trading SRL, SC Daima Com SRL, SC Dantiroma Odorhei SRL ş.a. Din motive de spaţiu editorial, nu putem prezenta şi date cu privire la comportamentul comercial al acestor firme. Dar vă asigurăm că procurorii DIICOT nu le-au inclus degeaba în lanţul infracţional controlat de soţii Biriescu şi protejat de comisarul şef Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba Iulia.
 
Parte din firmele legate...
...de numele  soţilor Biriescu, care acţionau  relaxaţi pe fondul relaţiei apropiate, de protecţie, cu Berbeceanu, au intrat în insolvenţă sau faliment. Drept urmare, registrele publice nu mai prezintă informaţii detaliate cu privire la datoriile acestora către stat.
 
Datorii către stat...
...are şi Valmira Trade SRL: 5.503 lei (din care 20 lei dobânzi/penalităţi) către bugetul de stat, 570 de lei către bugetul asigurărilor sociale de stat, 24 de lei către bugetul asigurărilor pentru şomaj şi 198 de lei către bugetul asigurărilor pentru sănătate. Delta Universal Trading SRL datorează 435 de lei către bugetul de stat, 1.410 de lei către bugetul asigurărilor sociale de stat, 47 de lei către bugetul asigurărilor pentru şomaj şi 479 lei către bugetul asigurărilor pentru sănătate. Reyne Com SRL datorează 1.295 de lei (din care 218 lei dobânzi/penalităţi) către bugetul asigurărilor sociale de stat, 46 de lei către bugetul asigurărilor pentru şomaj şi 472 de lei (din care 99 lei dobânzi/penalităţi) către bugetul asigurărilor pentru sănătate. Datoriile firmelor menţionate sunt, într-adevăr, mici. Trebuie ţinut însă cont că din lanţul infracţional prezentat acestea încă funcţionează. Restul sunt în insolvenţă, faliment sau chiar radiate după ce datoriile lor au atins cote impresionante. Vom reveni.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (5 )

#1 Ali31.10.2013,  13:45:37
Domnule Docea va recomand sa faceti niste cursuri speciale pentru reporter de investigatii, dupa care va asteptam cu reportaje documentate pe acest subiect. Ar fi bine sa nu mai judecati atat de subiectiv...noi cititorii asteptam echidistanta dar am invatat sa citim printre randuri. In concluzie, ce aveti personal cu acest Berbeceanu?
#2 kosty04.11.2013,  05:11:41
un sfat pentru ali:-nu comenta dormind si nici nu dormi cand comentezi.
#3 Traian ...Basescu / Berbeceanu / ...de la Roma21.03.2014,  11:44:11
Ei, cum e pana la urma, domnule Docea ? Mai au procurorii DIICOT dreptate ?
#4 Catalin Docea21.03.2014,  11:56:40
021.319.38.33 / 021.319.38.56 - ii puteti intreba personal. Imi cereti mie sa raspund pentru un stat in care o institutie spune astazi ceva, iar peste cateva luni o alta institutie spune altceva?
#5 Gigel21.03.2014,  16:23:39
Nu v-ati prins ca procurorii, in loc sa scoata adevarul la iveala, demonstreaza ca ei au dreptate!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Urmare a unor concursuri pe post, au fost numiţi şefii brigăzilor de Criminalitate Organizată din Alba Iulia şi Constanţa. D[..]
07.08.2014, 21:35   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter