30.10.2013,  21:58:59 | 0 comentarii | 1401 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Petroşani / Au plantat cu entuziasm arbuşti
de Ziarul Vaii Jiului
În curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Petroşani, 24 elevi voluntari din clasele I-VIII au participat săptămâna aceasta la Ziua Verde a Eco-Şcolilor din România, prin plantarea de arbuşti de fag şi salcâm.
 
Iniţiativa aparţine Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie, o organizaţie nonguvernamentală cu sediul în Bucureşti, ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul realizării unui mediu sustenabil. Obiectivul organizaţiei este oferirea de programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societăţii.
Alături de elevi la acţiune au participat d-na învăţătoare Elena Teacă, care le-a explicat elevilor cum se plantează şi se îngrijesc puieţii, dl. Virgil Căldărar - mediator şcolar, care s-a ocupat de procurarea arbuştilor, dl. Sandu Potoroacă - portar, care a săpat gropi împreună cu elevii. 
Scopul acestei activităţi este ca elevii să înţeleagă importanţa implicării directe în dezvoltarea spaţiilor verzi atât din incinta şcolii, din oraş şi împrejurimi.
Fiecare dintre elevii implicaţi este dator să aibă grijă de acum înainte de copacii sădiţi. 
„Este prima dată când plantez un copac şi cred că acesta este un lucru bun. Vreau să am grijă de el, să îl ud şi să nu îi las pe copiii mai mari să îl rupă", a spus elevul Flavius Apălimăriţei. 
Dintre acţiunile care se vor desfăşura în perioada următoare amintim şi realizarea unor panouri informative cu privire la ariile protejate din judeţul Hunedoara, având ca scop conştientizarea de către elevi a importanţei conservării biodiversităţii şi a peisajului natural.
Prof. Gabriela RUS


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
La sfârşitul săptămânii trecute, o fetiţă din Vulcan a participat la două festivaluri naţionale desfăşurate &[..]
19.05.2015, 22:38   |    2 comentarii
Vineri după-amiază, un grup de 38 de elevi din Petrila, toţi membri ai Organizaţiei „Salvaţi Copiii”, filiala Pet[..]
22.03.2015, 19:17   |    0 comentarii
Sportul minţii atrage în ultima vreme tot mai mulţi copii din Valea Jiului în jurul tablei de şah. La Şcoala Gimna[..]
23.02.2015, 20:53   |    0 comentarii

Publicitate
Newsletter