06.11.2013,  20:00:44 | 1 comentariu | 898 vizualizari
O chestiune care frământă cititorii ZVJ de pe str. Păcii din Petroşani: / Problema anvelopării blocului 6
de Corneliu BRAN
La ultima şedinţă de consiliu local, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a fost informat de către consilierul Ioan Rus că firma care execută lucrări de anvelopare la blocul 6 de pe strada Păcii şi-a strâns schelele înainte de finalizarea lucrării, aceasta după ce „a aflat că nu mai sunt bani”.
 
Primarul Petroşaniului a cerut lămuriri imediat şefului SPADPP, Daniel Vişan. Acesta a explicat că firma îşi poate lua oricând schelele, pentru o altă lucrare, dacă consideră de cuviinţă, mai ales în condiţiile în care nu-şi primeşte banii. Tot directorul Vişan a ţinut să liniştească consiliul local şi pe primar, susţinând că „constructorul va reveni curând, nicio problemă. Dar vreau să ştiţi că situaţia aceasta nu e doar la blocul şase, ci şi la altele, însă proprietarii trebuie să înţeleagă că trebuie să plătească contribuţia, altfel nu se poate”.
 
„Nimeni nu-l poate obliga pe constructor să nu-şi ridice schelele dacă nu e plătit”
Am explicat pe scurt care a fost discuţia legată de acest subiect. A trecut ceva timp de la această discuţie purtată la punctul „diverse” în Consiliul Local Petroşani. De atunci am fost sunaţi sau căutaţi de alte câteva persoane din blocul respectiv, care au ţinut să ne anunţe că nici până azi constructorul, firma d-lui Tecar, Max Asalt, nu şi-a mai remontat schelele, „lucrarea rămânând în aer deşi nu mai e mult de lucrat la ea”. Cel mai insistent dintre reclamanţi a fost Ioan Opriş, locatar în blocul 6 de pe str. Păcii, care ne-a sunat de câteva ori şi care a mers şi personal la primărie. „Este inadmisibil ce se întâmplă cu această lucrare. Vrem un punct de vedere al directorului SPADPP, domnul Vişan, să ştim şi noi ce se întâmplă”, ne-a spus printre altele Ioan Opriş.
Pentru dumnealui, dar şi pentru ceilalţi doi locatari ai blocului 6, care ne-au căutat, precum şi pentru ceilalţi din bloc, putem da astăzi răspunsul directorului SPADPP, Daniel Vişan, în legătură cu acest subiect:
„Din câte probabil se ştie, dacă nu, reamintesc, la anveloparea blocurilor primăria trebuie să vină cu o contribuţie de 30% din lucrare, ministerul cu o contribuţie de 50%, iar restul, de 20%, reprezintă contribuţia asociaţiei de proprietari, respectiv a celor ce locuiesc în aceste imobile. Trebuie să spun acum o chestiune care poate că o să-l supere pe domnul Opriş, sau pe alţii: constructorul poate, la un moment dat, dacă conside­ră, să-şi retragă schelele, mai ales pe considerentul că nu se face plata lucrărilor la timp. Nimeni nu-l poate obliga pe constructor să nu facă asta, mai ales că nu există un termen final de predare-primire a lucrării. Acum, că am lămurit treaba aceasta, mai spun şi altceva care n-o să placă: beneficiarii direcţi sunt locatarii. Ceea ce înseamnă că dumnealor trebuie să plătească, în primul rând, toată suma ce-o datorează prin contribuţia de 20%, şi apoi primăria şi ministerul. Şi vă şi spun de ce: există şi azi, după multe luni de la finalizarea unor astfel de lucrări, asociaţii şi, implicit, locatari care n-au plătit nici acum partea ce le revenea. Or, împreună cu cei din primărie şi cu domnul primar s-a luat hotărârea ca nicio lucrare să nu se termine până ce locatarii nu-şi plătesc integral contribuţia. Aşa nu vom mai avea surprize neplăcute ca pe str. Dragalina sau în alte zone, unde mai există restanţe de la locatari. Referitor la lucrările de la blocul 6, dar şi de la altele, constructorul respectiv a făcut unele lucrări în avans. Noi am trimis devizele la minister şi aşteptăm de ceva timp ca ministerul să plătească acele lucrări. Aşa se pune problema, nu ce spun unii sau alţii, tot felul de variante ale locatarilor, pe care le luăm în seamă dar care nu întotdeauna sunt reale”.
 
Enigmatica listă de lucrări 
De partea cealaltă, Ioan Opriş susţine că la blocul 6 banii adunaţi pentru lucrare sunt în valoare de 24.585 lei, în timp ce suma restantă ar mai fi de 5.145 lei. „Vă daţi seama, din aproape 30.000 lei a mai rămas puţin peste 5.000 lei (adică 1/6 din valoarea lucrării – n.r.). Aceasta n-ar fi un motiv să se oprească lucrarea, cel puţin nu din vina noastră, a locatarilor. Vreau să vă spun că la blocul 8 firma de construcţii a domnului Gui a terminat deja lucrarea, fără banii oamenilor! Felicitări domnului Gui! La noi văd că s-au luat schelele, vin ploile, lucrarea a rămas neterminată şi se va distruge. E păcat ce se întâmplă. Şi dacă tot întrebăm ce se întâmplă, am vrea şi noi să ştim, cei din blocul 6, cine face parte din comisia care stabileşte cine intră la social, deci nu plăteşte aceste lucrări, şi cine nu? La noi în bloc sunt opt familii trecute la social, dar pe noi nu ne-a întrebat nimeni nimic. Poate ne dă un răspuns d-na Lucica Simota, preşedintele asociaţiei de proprietari nr. 3, din care eu nu fac parte, dar sunt locatar-proprietar cu drepturi depline, ca orice om din bloc. Tot de la domnia sa am vrea să vedem afişată la bloc lista cu lucrările care trebuie efectuate, că e ţinută la secret mai ceva ca la NASA. O astfel de listă trebuie afişată, trebuie să fie transparentă, nu ţinută ascunsă. Şi dacă tot spun Ziarului Văii Jiului, deschis, ce proble­me avem, aş vrea să le arăt celor de la primărie că am şi lucruri bune de spus despre activitatea dumnealor. Astfel, în numele locatarilor îi mulţumesc domnului Stegar şi celor de la SPADPP pentru promptitudinea de care au dat dovadă în legătură cu cererea noastră de toaletare a copacilor”, ne-a declarat domnul Ioan Opriş.
Prezentând ambele puncte de vedere punem punct acestui subiect, sperând în grabnica rezolvare a celor reclamate de dl. Opriş.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 Bon Alex bl 611.11.2013,  13:09:23
firma care executa izolatia blocului 6, nu ar mai trebui sa primeasca lucrari in orasul Petrosani. Baietii astia smecheri se cracaneaza cu o schela in sapte lucrari neterminand nici una cum trebuie la termen


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Aşa după cum se ştie, juniorii A1 ai clubului Jiul Petroşani, campioni ai judeţului Hunedoara în sezonul 2014-2015, au [..]
29.06.2015, 20:26   |    1 comentarii
După ce a câştigat finala turneului zonal, desfăşurat la Tărlungeni, campioana judeţului Hunedoara la nivel de juniori[..]
23.06.2015, 22:02   |    0 comentarii
Prima zi a acestei săptămâni a adus la Primăria Petroşani o şedinţă de îndată a consiliului local, convocată [..]
15.06.2015, 20:37   |    2 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter