10.11.2013,  22:16:49 | 1 comentariu | 1021 vizualizari
Autorităţile locale, / Faţă-n faţă cu iminenţa iernii
de Corneliu BRAN
Iarna se apropie. Indiferent de intensitatea acesteia, trebuie să fim pregătiţi pentru aceasta. Noi ca noi, dar mai ales edilii Văii Jiului. 
 
O iarnă de maximum 80.000 lei
 „Avem utilaj de deszăpezire, un buldoexcavator, undeva la peste 40 de tone de material antiderapant, iar în maxim două săptămâni aşteptăm să ne sosească şi un agregat de deszăpezire a trotuarelor care ne-a costat cu tot cu echipament – freză şi perie – 13.000 lei. Serviciul de gospodărire a oraşului va pune la dispoziţie 14 oameni, care vor acţiona oriunde va fi nevoie, conform programului stabilit. Dacă va fi cazul şi va fi zăpadă abundentă, vom mai închiria utilaje, cum am făcut ori de câte ori a fost nevoie”, ne-a declarat primarul Dănuţ Buhăescu.
Tot de la primar am aflat că toate acestea costă primăria în fiecare iarnă între 50.000 de lei şi 80.000 de lei, în funcţie de cât e de grea sau nu iarna.
 
Petroşaniul va ataca iarna de pe str. Cărbunelui
„Suntem pregătiţi de zăpadă şi polei. Avem din ceilalţi ani toate utilajele, care funcţionează fără probleme, în două ore când va fi cazul ele vor fi toate la comandamentul de iarnă organizat pe strada Cărbunelui, de unde vor acţiona în funcţie de programul de priorităţi aprobat de consiliul local. Împreună cu domnul primar Tiberiu Iacob-Ridzi am stabilit toate detaliile în ceea ce priveşte planul de acţiune, pot spune că iarna nu ne va lua prin surprindere nici anul acesta”, ne-a declarat Daniel Vişan, şeful SPDAPP.
 
Petrilenii sunt pregătiţi
Petrila are asigurate şi în acest an stocul de material antiderapant precum şi utilajele necesare deszăpezirii.
„Avem tot ce ne trebuie, inclusiv comandament de iarnă, oameni şi un program de acţiune aprobat de consi-liul local”, susţine primarul Ilie Păducel.
Administratorul special al societăţii de gospodărire, Vasile Costache, care va coordona toate lucrările de desză­pezire, ne-a dat mai multe amănunte: „Există un stoc de sare şi de nisip. Avem în momentul de faţă 70 mc de nisip şi 65 de tone de sare, iar săptămâna viitoare mai intră încă 32 de tone de sare de la Ocnele Mari, pentru care deja am plătit. Pentru că m-aţi întrebat de preţul sării, vă răspund acum că 25 de tone costă 54 de mili­oane lei vechi. Nu ştiu cu exactitate cât s-a plătit în total pe sare, dar acesta este preţul de achiziţionare. Vă mai spun că echipele pentru intervenţie sunt stabilite. Vor lucra câte trei oameni pe schimb, plus coordonatorul şi şoferii, iar la nevoie vom suplimenta numărul. Edil Urban va acţiona cu două împrăştietoare cu sare şi nisip, cu trei pluguri – din care unul va fi acţionat cu compactoare, altul va avea rolul de încărcător frontal-catepilar, iar al treilea va fi un tractor de deszăpezire cu lamă – şi cu două freze pentru îndepărtarea zăpezii de pe trotuare”.
Întrebat de zonele prioritare, Vasile Costache ne-a declarat: „Există un plan de acţiune aprobat de Consiliul Local Petrila, stabilit împreună cu primarul Ilie Păducel şi alţi directori sau şefi de birouri din primărie şi din socie­tatea noastră. Prioritară va fi strada Republicii, strada principală, de la intrarea în Petrila şi până la Cimpa, şi toate străzile unde funcţionează grădiniţe sau şcoli, gen strada 8 Martie, strada Tudor Vladimirescu şi altele”.
 
La Vulcanul - 6 miliarde lei vechi pentru iarnă 
Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, ne-a declarat că la Vulcan totul este stabilit ca în anii anteriori, din timp: „Avem programul de acţiune făcut din timp pe străzi şi zone. Ştim cine trebuie să acţioneze şi cine răspunde de activitate în fiecare sector al municipiului. La permanenţă, pe timpul iernii, vor lucra pe schimburi câte patru oameni de la Pregoterm Vulcan, societatea noastră de gospodărire. Se va acţiona, când va fi cazul, cu două buldo-excavatoare, cu o volă şi un tractor cu plug, cu alte două maşini cu plug, cu un greder, precum şi cu două freze pentru deszăpezirea trotua­re­lor. De reţinut este că toate aceste utilaje sunt ale primăriei, le-am achiziţionat în timp, de-a lungul anilor, astfel că nu avem probleme de acest gen, toate fiind bine întreţinute şi funcţionale. În ceea ce priveşte stocul de nisip şi sare, el există, avem circa 1.000 mc de nisip şi circa 20 de tone de sare”. Din ceea ce ne-a declarat primarul Gheorghe Ile, media costului deszăpezirii în Vulcan bate undeva spre 6 miliarde de lei vechi pe sezon, cu plusul sau minusul de rigoare, în funcţie de cantitatea de zăpadă căzută. „Sunt ani când ninge mai puţin, atunci plătim şi noi mai puţin, dar sunt ani când ninge mai mult şi ne costă foarte mult ridicarea zăpezii din oraş. Atunci e normal, costurile sunt mai mari”, susţine primarul Gheorghe Ile.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 un cetatean11.11.2013,  12:20:26
Pai folositi si voi alt material antiderapant,aruncati zeci de tone de nisisp,iar primavara nu le mai aduna nimeni ,inhalam noi praful,de asta avem strazi murdare ,cladiri murdare,etc.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a prezentat ieri utilajele cu care Primăria Petroşani va interveni pe timp de iarnă. 20.11.2013, 20:04   |    1 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter