11.11.2013,  19:01:23 | 1 comentariu | 6375 vizualizari
Am revenit. Incredibil! Iată cu ce ţepari şi ce grup de firme a intrat în relaţii comerciale Complexul Energetic Hunedoara SA: / Cecuri şi bilete la ordin refuzate în valoare de peste 76,5 miliarde de lei vechi
de Cătălin DOCEA
Noii parteneri de afaceri ai conducerii CEH SA au emis file cec, refuzate ulterior la plată, inclusiv în perioada în care se aflau în interdicţie bancară.
 
Dezvăluiam în ediţia de ieri a cotidia-nului nostru faptul că, de curând, Complexul Energetic Hunedoara a intrat în relaţii comerciale cu o societate aparţinând unui grup de firme de numele proprietarilor căruia se leagă dosare penale, scandaluri politice şi falimente răsunătoare. Pe lângă datoriile la stat lăsate în urmă de către Ungur Ioan şi Ungur Ioan Dorin, cei care controlează grupul de firme din care face parte şi D&J Personal Transporting SRL (intrată, recent, în relaţii cu CEH SA), am descoperit informaţii şi cu privire la grave abateri de la disciplina bancară. În popor, acestor grave abateri li se spune simplu: ţepe veritabile!
 
Aşa cum am arătat...
...în ediţia de ieri a cotidianului nostru, D&J Personal Transporting SRL – societatea care a intrat în relaţii comerciale cu CEH SA, este controlată de Ungur Ioan şi Ungur Ioan Dorin (în cote egale de participare, de 50%) şi administrată de Ungur Ioan.
Din acelaşi grup de firme cu D&J Personal Transporting SRL au făcut/ fac parte inclusiv Trans Tur Cardinal SRL şi Manolache Transcom Auto SRL, avându-i ca asociaţi în părţi egale pe cei doi domni anterior menţionaţi. La Trans Tur Cardinal SRL administrator este Ungur Ioan, iar cea de a doua societate este în faliment, administrarea fiind încredinţată SP Activ Insolv Expert IPURL.
 
Manolache Transcom Auto SRL...
...a înregistrat cecuri şi bilete la ordin refuzate în valoare de 3.597.075,43 de lei noi, adică aproape 36 miliarde de lei vechi. Vorbim de trei file cec refuzate, toate din motive majore, în valoare totală de 141.090,7 lei noi. Aici ar fi important de precizat că două dintre filele cec, nr. 3142 şi 1201929, făceau parte din seturi de instrumente bancare retrase din circulaţie la data emiterii de către Manolache Transcom Auto SRL. Cu alte cuvinte, cei doi domni Ungur şi-au plătit partenerii de afaceri cu file cec vechi, expirate, care nu mai puteau fi puse în circulaţie.
Tot în raport cu această firmă vorbim şi de, ţineţi-vă bine, un număr de 152 de bilete la ordin emise, dar refuzate la plată, 122 dintre acestea pentru motive majore, în valoare totală de 3.455.984,73 lei noi, adică peste 34,5 miliarde de lei vechi. 
 
O situaţie la fel de gravă...
...întâlnim şi în cazul Trans Tur Cardinal SRL. Societatea amintită a înregistrat cecuri şi bilete la ordin refuzate în valoare de 4.054.249,70 de lei noi, adică peste 40 de miliarde de lei vechi. Vorbim de trei file cec refuzate, toate din motive majore, în valoare totală de 871.049,89 lei noi. Şi aici ar fi important de precizat că două dintre filele cec, nr. 2451231 şi 2451246, făceau parte din seturi de instrumente bancare retrase din circulaţie la data emiterii de către Trans Tur Cardinal SRL. Cu alte cuvinte, cei doi domni Ungur şi-au plătit şi de pe această firmă partenerii de afaceri cu file cec vechi, expirate, care nu mai puteau fi puse în circulaţie. Ar mai fi de adăugat două aspecte foarte grave, referitoare la aceleaşi file cec. Ele au fost emise în perioada în care firma se afla în interdicţie bancară, iar semnatarul acestora NU era mandatat în acest sens. 
Tot în raport cu această firmă vorbim şi de un număr de 43 de bilete la ordin emise, dar refuzate la plată, 24 dintre acestea pentru motive majore, în valoare totală de 3.183.199,81 lei noi, adică aproape 32 de miliarde de lei vechi. 
 
Este evident că...
...pentru elementele dezvăluite în ediţiile de ieri şi de astăzi ale cotidia­nului nostru entităţile de stat, dar şi societăţile private, ar trebui să manifeste reticenţă în privinţa oricăror relaţii de ordin comerciale cu societăţile din grupul de firme amintit. Dublate de povestea cu sechestrarea inspectorilor ITM, aceste aspecte capătă un caracte realmente grav. Vom reveni.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 ochioshow13.11.2013,  00:02:16
pute-ti sa verificati va rog unde se duce fierul vechi dus in containere de la mina Lupeni??????????de catre clanul GUTA si cine si cat se castiga din aceasta afacere mai ales ca printre acest fier se ascunde si o mare cantitate de cupru!!!!!!!!!!!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Aplicând un sistem discreționar de plată a facturilor către cei ce prestează servicii ori livrează produse către Compl[..]
17.11.2014, 19:32   |    3 comentarii
Cifrele complete ale dezastrului economic de la Complexul Energetic Hunedoara SA nu sunt integral disponibile pentru simplul fapt [..]
22.10.2014, 19:32   |    4 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter