18.11.2013,  21:12:56 | 8 comentarii | 1751 vizualizari
Consiliul Local Vulcan a botezat ieri / O societate căreia unii nu-i dau mult de trăit
de Gheorghe OLTEANU
La Vulcan nici gând să se fi rupt USL-ul, cum tot prognozează de o vreme câteva casandre politice locale. Deocamdată, după cum mi-a fost dat să văd din nou în şedinţa extraordinară de consiliu local de ieri dimineaţă, forţele politice ale coaliţiei PSD-PNL (la Vulcan nu-i PC) se ţin încă bine de mână. 
 
Aşa că mai repede
s-a rupt în două ceea ce nimănui nu i-a trecut prin minte că va păţi asta. În mapa de şedinţă consilierii locali au găsit două proiecte de hotărâre, strâns legate între ele. Adică, dacă nu trecea primul, cel de-al doilea nici nu ar mai fi intrat în discuţie. Aşa că hai să vă depăn agale despre ce este vorba.
 
Primul proiect
de hotărâre a fost cel „privind ratificarea Hotărârii nr. 29/ 2013 a Adunării Generale a Acţionarilor Societăţii Comerciale Pregoterm SA Vulcan”. O hotărâre de ultimă oră a acestei adunări generale - şi aici ajungem la ceea ce s-a rupt – necesară, pentru a se putea trece mai departe. La al doilea proiect de hotărâre care priveşte „aprobarea înfiinţării societăţii comerciale de interes public local SC Termoficare Vulcan SA, având ca acţionar unic Municipiul Vulcan prin Consiliul Local Vulcan, şi desemnarea persoanelor împuternicite să repre-zinte interesele municipiului Vulcan, prin consiliul local, la această societate”. Acum cred că v-aţi dat seama unde s-a produs ruptura: la SC Pregoterm SA.
 
Până să ajung
la motivele pentru care s-a produs divorţul secţiei de termoficare de cele care privesc celelalte activităţi prestate de către SC Pregoterm SA Vulcan, daţi-mi voie să vă spun numele persoanelor care prestează în Asociaţia Generală a Acţionarilor şi în Consiliul de Administraţie ale SC Pregoterm. Adică în cadrul feliei celei mari rămase după, deja acum fiind votată, prima (oare?!!!) schismă. În AGA au rămas bătuţi în cuie cei trei consilieri locali care au boierit şi până acum: Nicolae Dorin Kilin (PSD), Sorin Dănuţ Rosmenteniuc (PNL) şi Emil Sergiu Andraş (PP-DD). La Consiliul de Administraţie, pesedistului Vasile Pop, cu vechime şi de neclintit din adunare, i s-au alăturat, după ce numele lor au fost supuse la vot, Alexandru Peter (PSD) şi Costel Mihai (PNL). Cenzori, pentru că trebuie şi din aceştia, au fost confirmaţi economiştii Camelia Prodan şi Iosif Daminescu. Şi dumnealor, dacă ţinem seama că doamna este de la liberali, iar domnul de la pesedişti, puşi acolo, hai, s-o spunem pe aia dreaptă, tot pe criterii politice. C-aşa-i la noi. De sus până jos.
 
Cu asta am ajuns
la nou-născuta SC Termoficare Vulcan SA. Care ar fi, dacă e să credem în paranormal, reîncarnarea, într-un fel, a decedatei, tot din cauze de termoficare, SC Edil Therma SA. Cum, în nota de fundamentare, motivele înfiinţării acestei noi societăţii – pe care unii o văd moartă de pe acum – sunt cam subţiri, le-am reţinut pe cele prezentate în câteva cuvinte de către primarul Gheorghe Ile. Anume că existenţa uneia ca ea e mult mai adecvată, până la preluarea ei de către acel mult trâmbiţata şi visata Asociaţie pentru Dezvoltare Intercomunitară Termoficare Valea Jiului. Şi dacă ADI acesta va fi pe mai departe un vis prea greu de realizat, ce va fi cu Termoficarea asta vulcăneană? l-am întrebat, după şedinţă, pe primar. Complexul Energetic Hunedoara o va lua pe societatea asta nouă de termoficare, mi-a replicat, sigur pe el, Gheorghe Ile.
 
Să fiu sincer,
n-aş crede că, odată cu nou-născuta, vulcănenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor belferi şi vor fi mai fericiţi. Vom fi, astfel, scăpaţi de pierderi, a pomenit primarul, şi de un intermediar între furnizorul de căldură şi consumator, uitând, pare-se, că însăşi societatea zămislită ieri e tot, până va fi luată de CEH (dacă se va petrece asta cândva!) un asemenea intermediar. Pentru că, nevrând să mă lungesc prea mult acum, mi-am propus să scriu într-un alt articol despre zestrea de datorii cu care pleacă la drum SC Termoficare SA, să vedem ce-i şi cine-i în AGA şi în Consiliul de Administraţie. Naşii de botez ai bebeluşului scos din pântecul SC Pregoterm SA Vulcan.
 
În Asociaţia Generală
a Acţionarilor au loc doar consilierii local, iar SC Termoficare SA a fost blagoslovită cu trei dintre cei nouăsprezece pe care-i are Consiliul Local Vulcan: Pompiliu Barbu (PSD), Viluţ Oltean (PSD) şi Alina Anamaria Cîrstoiu (PNL). Primul pe lista Consiliului de Administraţie este ing. Petru Rera, care-i şi directorul societăţii. Îi urmează Octavian Dumitrescu (PNL) şi Caprian Mureşan (PSD). Singurul dintre consilierii locali care s-a abţinut la tot ce s-a votat a fost pepededistul Vasile Holban. El şi-a motivat demersul prin aceea că persoana numită ca director nu este cea mai potrivită pentru această funcţie.
 
Dar,
pe lângă AGA şi Consiliu de Administraţie, SC Termoficare Vulcan SA trebuie să aibă şi doi cenzori. Cele care vor trebălui, la o adică, prin actele contabile ale societăţii sunt două doamne: ec. Eliza Popa, contabilă la Şcoala Gimnazială nr. 4, şi ec. Bianca Braicău, contabilă la Şcoala Gimna­zială nr.5. După ce primarul i-a pronunţat numele acesteia din urmă, un consilier local a adăugat cu gravitate ca din of: „Puneţi-l şi pe Mircea (soţul doamnei Bianca Braicău – n.r.), că asta (societatea, adică – n.r.) moare din start!”. Pentru cine nu ştie, domnul părinte Mircea este preot paroh la Bisericuţa cu hramul „Sfinţii Mihail şi Gavril” din Coroeşti.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (8 )

#1 Warlock18.11.2013,  21:57:14
Cum poate POP cu OLTEAN sa conduca o societate avand in vedere ca nu au studii de specialitate?Baietii sunt simpli palmasi iesiti la pensie de pe la mina!!!
#2 pacala de vulcan18.11.2013,  22:40:41
se face hora mare , hai sa mai incercam ceva ,ca tot nu merge , si uite asa se duce de rapa sistenul ,,, numai daca puneti la fiecare gigacalometru ,sa mai rezistati altfel va duce ti de rapa,,,,si sa fie ieftin sa se rebranseze inapoi alt fel cade sistemul termic
#3 eu18.11.2013,  23:19:42
Minte, primarul si o sa vedeti cine va fi director in scurt timp nu cel ce scrieti dvs .ile e marioneta juridicului de la primaria vulcan Rera nu va sta mult director ,stim manevra a mai fost dorita si in trecut.
#4 Elena 19.11.2013,  00:50:45
Pai si cu datoriile Pregoterm ce se intimpla ? La ap. 2din bl.C-24,bd. M.Viteazu Vulcan sint peste 6000 lei noi datorii pe care NU AU VRUT nicicum sa le recupereze v.astanii,danci si duna desi am tot sesizat . Ba chiar furnizeaza caldura FARA CONTRACT prietenului iubit al lui sucila adrian agent la politia Vulcan .Deci vor plati astia toti datoria din banii lor sau o sterg pur si simplu ? Ca doar pt. asta e in faliment Pregotermul de bine ce au lucrat ei toti pe salarii mari .
#5 web19.11.2013,  09:07:16
nu stiu care sunt dedesupturile acestei nasteri dar sa dorit sa se ajunga aici ,sunt datorii care s-au acumulat din cauza ca asa au vrut cei care conduc aceasta socetate care s-a falimentat de doua ori pana acuma si nu sa luat nici o masura .organele abilitate chiar nu vad s-au nu au voie sa vada .si asa in iarna asta ne vom incalzi cu gaz PSD si energie electrica PNL
#6 Nicu19.11.2013,  10:09:16
Debutul noii societati s-a facut cu stangul la PT.11,agentul termic ce a inceput sa fie furnizat abia de ieri(18.11.2013) s-a ”impotmolit”deja seara,cand caloriferele au devenit din nou reci,dupa amorteala de dupa amiaza.Este clar ca aceasta societate nu are viata,trebuie restructurat totul din temelii.
#7 web19.11.2013,  11:00:48
Nicule se pare ca esti mai informat crezi ca pana se decid care le sunt atributiunile nu va mai fi agent termic?
#8 Elena 20.11.2013,  17:22:15
DA Web stiu ca asa le convine marimilor sa acumuleze datorii si apoi sa incaseze " la mica intelegere " la jumatate si FARA CHITANTA . Dar eu om simplu intreb asa ....DE CE incaseaza salarii v.astanii ,danci, duna ,rera ??? DACA ar fi afacerea lor de la mamiticile lor personale tot asa a-r proceda ? DE CE NU i-i dau in judecata pe datornicii de 4-5 ani [ vechimea datoriei ]? Si DE CE nici ceilalti primar ,politie NU VOR sa faca nimic ? " Coabiteaza " toti la incalcarea legilor pe care au jurat sa le


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
7 (şapte) hotărâri de consiliu local pe care consilierii locali vulcăneni le-au adoptat, prin vot, în şedinţa ord[..]
26.03.2015, 19:22   |    13 comentarii
Era cât pe ce ca şedinţa de ieri,  începută la ora 13:00, a consilieri­lor locali vulcăneni să fi fost &[..]
26.02.2015, 20:39   |    10 comentarii
Vineri dimineaţa, aleşii locali vulcăneni au fost convocaţi la o şedinţă cu un singur articol la ordinea de zi. Unul care p[..]
09.11.2014, 21:15   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter