19.11.2013,  20:55:10 | 0 comentarii | 992 vizualizari
La final de săptămână, Staţia de Salvare din cadrul CEH / Găzduieşte două concursuri puternice pe linie de „salvare minieră” şi „salvare de suprafaţă”
de Corneliu BRAN
Vineri şi sâmbătă la Petroşani, dar în două locaţii diferite, vor avea loc două concursuri puternice pe linie de salvare minieră şi nu numai. Vă prezentăm mai jos câteva date din programul celor două concursuri distincte şi alte câteva amănunte pe care le-am cules pentru dumneavoastră.
 
Faza zonală
Vineri, 22 noiembrie 2013, la sediul Staţiei de Salvare Minieră Petroşani, începând cu orele 9:00, va avea loc deschiderea concursului de salvare minieră, faza zonală, „Bazinul Carbonifer Valea Jiului”.
Concursul va avea două secţiuni, una privind salvatorii operativi şi cealaltă privind mecanicii staţiilor de salvare de la cele şapte mine din Valea Jiului, atât din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, cât şi din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului.
La această fază zonală fiecare exploatare minieră va participa cu câte o echipă, formată din maxim cinci salvatori. În cadrul acestui concurs dificil, care va pune în evidenţă rezistenţa fizică şi cunoştinţele pe linie de salvare minieră a participanţilor, se va desemna o echipă câştigătoare din partea CEH şi o alta din partea SNÎMVJ.
Cele două echipe câştigătoare vor avea ca bonus, pe lângă medalii, cupe şi diplome, participarea la faza naţională a concursului de salvare minieră, care va avea loc a doua zi la sediul Institutului Naţional de Securitate Minieră Petroşani (INCD-INSEMEX).
Revenind la faza zonală a concursului, care va lămuri care sunt cele mai bune echipe de salvatori din cadrul unităţilor miniere din Valea Jiului, mai adăugăm că juriul va fi format la acest concurs din ingineri ai SSM-CEH şi din cadrul Diviziei Miniere a CEH, precum şi din salvatori din cadrul Staţiei de Salvare Minieră Petroşani.
Interesant este că anul acesta cele şapte unităţi miniere se vor confrunta şi la nivelul mecanicilor staţiilor de salvare, în urma acestei secţiuni stabilindu-se şi singurul câştigător pentru toate cele şapte unităţi miniere care activează pe raza Văii Jiului. 
 
Faza naţională
A doua zi, sâmbătă - 23 noiembrie, la sediul INCD-INSEMEX Petroşani va avea loc cel mai puternic concurs din ţară pe linie de salvare minieră şi pe linie de salvare de suprafaţă. Practic, această acţiune este echivalentul unei finale naţionale într-un sport oarecare, tocmai de aceea mândria ca o echipă să câştige acest concurs este de neegalat.
Începând cu orele 9:00 se va desfăşura des­chiderea concursului, unde sunt aşteptaţi, pe lângă participanţi şi cei din conducerea INSEMEX, CEH, SNÎMVJ, şi invitaţi din cadrul Ministe­rului Muncii, Minis­terului Energiei, ITM Hunedoara şi ITM Petroşani, primari, consilieri locali, funcţionari în cadrul administraţiilor locale şi reprezentanţi ai altor instituţii care au legătură cu mineritul, INSEMEX-ul sau cu securitatea şi sănătatea în muncă. De altfel, toţi aceştia au fost invitaţi şi la concursul zonal de vineri desfăşurat la sediul Staţiei de Salvare Minieră Petroşani.
Concursul va avea două etape, prima etapă se va desfăşura în intervalul de timp 9:30-11:00, concursul la acest moment fiind doar pe linie de salvare minieră. A doua etapă a concursului, pe linie de salvare de suprafaţă, va începe la 11:30 şi se va încheia la 13:30, urmând ca după această oră să se desfăşoare festivitatea de premiere a câştigătorilor fazei naţionale pe cele două etape ale concursului.
În momentul de faţă pe lângă echipele de salvatori care vor câştiga faza zonală care se va desfăşura vineri, şi-au anunţat participarea din ţară următoarele echipe: SE Craiova (Dolj), SE Işalniţa (Dolj), Mina Motru (Gorj), METROREX Bucureşti, Mina Tehomir (Gorj), Mina Crucea (Suceava – mină de uraniu) şi echipele de pompieri plus salvatori de suprafaţă „Fireproof” (LUKOIL) şi Falck (Petrobrazi).


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
După cum am anunţat în ediţia noastră de ieri, revenim cu câteva interviuri şi alte date de la concursul de salva[..]
25.11.2013, 21:20   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter