20.11.2013,  20:21:45 | 0 comentarii | 1558 vizualizari GALERIE:     FOTO    
O instituţie activă, / Clubul Copiilor şi Elevilor Petroşani
de Corneliu BRAN
„Averea” cea mai de seamă a Clubului Copiilor şi Elevilor Petroşani sunt copiii minunaţi, ambiţioşi şi talentaţi, care calcă zilnic pragul instituţiei, dar şi profesorii care se preocupă pentru pregătirea lor… de aici se explică şi rezultatele lor.
 
Peste 1.200 de elevi înscrişi la Petroşani şi Vulcan
Încă din start trebuie să spunem că structura Clubului Copiilor şi Elevilor Petroşani cuprinde din 2012 şi Clubul Copiilor şi Elevilor Vulcan, atunci când Clubul Copiilor şi Elevilor Lupeni a trecut în structura Clubului Copiilor şi Elevilor Petrila. Nişte permutări mai mult decât aiurea, fără nicio logică, care să ţină de „marea reorganizare a învăţământului românesc”.
„Avem la Petroşani 5 cercuri şcolare, iar la Vulcan alte 3, 1.250 de elevi fiind înscrişi la ele, respectiv 890 din Petroşani şi 360 din Vulcan”, ne spune Cosmin Kiss, directorul instituţiei.
Pentru amatori amintim aici cele 8 ramuri unde copiii pot să activeze: la Petroşani - gimnastică aerobică (coordonator prof. Adriana Popa), metaloplastie (coordonator prof. Mihaela Ştefania Cioc), electrotehnică (coordonator prof. Imre Kovacs), informatică (coordonator prof. Doina Buldur), karting (maistru instructor Vasile Pavel); la Vulcan – cultură şi civilizaţie română (coordonator prof. Gheorghe Sanfira), pictură şi desen (coordonator prof. Teodosie Cuciuc), informatică (coordonator prof. Cosmin Kiss).
 
Copii de nota zece… cu felicitări!
De la directorul Cosmin Kiss am aflat şi palmaresul clubului, din care am reţinut câteva rezultate.
La gimnastică aerobică, copiii din Petroşani au participat anul acesta la Concursul Internaţional de Gimnastică Aerobică „Cupa Prieteniei”, desfăşurat la Slatina, într-o companie selectă, la competiţie participând şi echipe din Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Islanda. Rezultatul general pentru Clubul Copiilor şi Elevilor din Petroşani a fost remarcabil şi demn de subliniat: 10 locuri I la individual, trio şi grup şi două locuri II la individual şi trio!
Tot la gimnastică aerobică, la Festivalul Naţional al Sportului Aerobic de la Bucureşti, anul acesta elevii coordonaţi de prof. Adriana Popa au ocupat patru locuri I la trio şi la grup, precum şi un loc II la trio. Rezultatele demonstrează încă o dată ce tineri talentaţi avem în Petroşani şi în Valea Jiului, meritele aparţinându-le şi profesorilor şi părinţilor.
Veşti bune avem şi de la Cercul de Karting sau de la Cercul de Electronică. La competiţia naţională de la Roşiorii de Vede (Teleorman) kartiştii s-au întors cu un loc II şi un loc III pe ţară. La fel s-a întâmplat şi cu electroniştii, care au venit cu câteva premii şi menţiuni tot de la un concurs naţional.
 
În perspectivă, multe concursuri
Preocupări există şi pentru următoarele concursuri, la care vor participa copiii din Petroşani sau Vulcan. Copiii de la Clubul Copiilor din Vulcan vor participa la un concurs internaţional de artă plastică de la Lipova intitulat „Culorile Toamnei”.
În primăvară anului 2014, elevii clubului de la Petroşani vor fi angrenaţi la concursul naţional „Simfonia Primăverii”, organizat de Şcoala Gimnazială Viişoara, dar şi într-un concurs de informatică şi un altul de arte plastice.
Câteva acţiuni de mare interes pe linie şcolară vor fi organizate de Clubul Copiilor şi Elevilor Petroşani, toate în luna mai 2014, după cum ţine să ne declare directorul Cosmin Kiss:
„În perioada 1 Decembrie 2013 - 28 ianuarie 2014 organizăm Concursul Naţional de Informatică, unul dintre cele mai tari concursuri naţionale pe linie şcolară. Copiii îşi vor face lucrările, coordonaţi fireşte de profesori şi le vor trimite pe e-mail. De la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara se va forma un juriu, cu profesori de specialitate, care vor evalua lucrările, la final acordându-se diplome şi premii. Tot anul acesta şcolar vom organiza şi Festivalul Naţional de Artă – Săptămâna Creaţiei Artistice, undeva în luna mai, la fel un festival de mare anvergură. Şi tot în luna mai, la sfârşitul lunii vom organiza Cupa Flori de Mai la karting, de asemenea un concurs naţional cunoscut şi iubit de micii kartişti. Nu în ultimul rând, la începutul lunii mai Cercul de Gimnastică Aerobică va organiza Cupa Parâng. De-acum avem confirmarea a zece cluburi sau asociaţii sportive puternice din ţară, inclusiv cei de la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti. Ca şi anul trecut, aici vom fi sponsorizaţi de către Primăria municipiului Petroşani şi Consiliul Local Petroşani, dl. primar Iacob-Ridzi fiind un susţinător al acestei tradiţionale cupe”.
La sfârşitul anului şcolar, în iunie, tot Clubul Copiilor şi Elevilor din Petroşani va organiza şi Campionatul Naţional Maraton-Radio-US (unde scurte), copiii pasionaţi de această activitate pregătindu-se intens încă de pe-acum.
 
Parteneriate…
Conducerea clubului copiilor a căutat, în timp, să încheie şi parteneriate cu mai multe instituţii şcolare, din cele două localităţi, din judeţ sau din ţară: Palatul Copiilor Focşani, Palatul Copiilor Călăraşi, Clubul Copiilor Luduş, Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Ploieşti, Clubul Sportiv de Baseball şi Softball Mureş – împreună organizând anul acesta Cupa Văii Jiului la baseball, unde elevii din Petroşani au fost primii din tot judeţul, Liceul Tehnologic „Vişeul de Sus” (jud. Maramureş).
„Fără parteneriate nu se poate. De aceea ţinem legătura cu partenerii noştri şi suntem în căutare şi de alţi parteneri, cu care să organizăm periodic diferite concursuri şi competiţii şcolare. Doar prin astfel de concursuri elevii noştri îşi pot pune în practică cunoştinţele şi valoarea, chestiuni care-i vor pregăti mai bine pentru o ocupaţie şi pentru a da piept cu viaţa când va veni timpul s-o facă”, ne-a mai spus Cosmin Kiss.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Sâmbătă dimineaţă, la ora 10, la Clubul Copiilor şi E[..]
29.09.2013, 20:58   |    0 comentarii
Ce părinte nu-şi doreşte să-şi vadă copilul 26.09.2013, 20:37   |    0 comentarii
Deschiderea festivă a anului şcolar la Clubul Copiilor şi Elev[..]
17.09.2013, 21:40   |    0 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter