29.10.2011,  12:49:41 | 0 comentarii | 719 vizualizari
Elena Gabriela Udrea, "Cetăţean de Onoare" al municipiului cu telegondolă portocalie
de Gheorghe OLTEANU

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat, în şedinţa extraordinară de consiliu local, sub forma în care a ajuns în dosarele consilierilor, treizeci şi patru de persoane vor primi, de la primarul Gheorghe Ile, diploma cu titlul de "Cetăţean de Onoare".

 

Noutatea nu-i că,

în acest an, ca de fiecare dată în zilele premergătoare desfăşurării Nedeii Vulcănene, se face nominalizarea persoanelor demne să primească acest titlu, ci alta: numărul surprinzător de mare al acestora. Nu-mi amintesc ca, vreodată, treizeci şi patru de persoane, vulcăneni şi din aceia din afara localităţii, să fie vizaţi pentru conferirea titlului de "Cetăţean de Onoare".

 

Nota de fundamentare

concepută de consilierul local PDL Barbu Pompiliu şi aprobată, apoi, de Gheorghe Ile începe cu numele Elenei Gabriela Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, urmat de cel al Prea Sfinţitului Episcop Gurie al Devei şi Hunedoara. Cu toate că, după cum veţi vedea, la următorii candidaţi se spune şi pentru ce merite sunt onoraţi cu acest titlu, la cei doi înainte amintiţi acest amănunt nu este făcut cunoscut. 

 

Pentru că lista-i lungă

şi nu-i timp de zăbavă, bag viteză şi merg mai departe. "Pentru merite deosebite în dezvoltarea economico-socială, cu o contribuţie substanţială la zestrea culturală a municipiului Vulcan, în domeniul Administraţie: Giurgiulescu Vasile, Hodor Petru, Mihuţ Mărioara; în domeniul Învăţământ: Plic Maria, Socaci Tiberius, Doicsar Rodica, Simion Lăcrămioara, Bughe Doina, pentru merite deosebite obţinute în educarea genera­ţiilor de copii din munici­piul Vulcan contribuind la îmbogăţirea culturală a municipiului". Rog corectura să nu pună virgule nici mai sus, unde ea era neapărat necesară, şi nici mai departe, fiindcă nu vreau să se strice frumuseţea gramaticală a documentului original. 

 

"În domeniul Sănătate:

Drăgan Sergiu, Gavrilaş Rodel Mircea, Sicoe Nicolae pentru merite deosebite în tratarea pacienţilor din municipiul nostru şi sprijinul acordat sistemului sanitar şi colectivului din care au făcut parte. În domeniul Economic: Flaidăr Alexandru, titlu se acordă post-mortem, Aruncuteanu Alexandru, Bîldea Gheorghe, Fodor Andraş, Mureşan Caprian, Tărărcan Dumitru, Vlăduţ Viorel, Roman Gheorghe Victor pentru merite deosebite în dezvoltarea economică, socială şi culturală a municipiului Vulcan".

 

Acestora le urmează

numele lui "Borşa Traian, Calotă Ioan, Ciurăscu Paraschiv, Chihaia Aurel, Dudescu Mihai, Fazekas Francisc, Cojocaru Vasile, Vereş Mihăiţă Dănuţ, Constantin Ciobănoiu pentru merite deosebite în activitatea de conducere, organizare a brigăzilor din care au făcut parte. În domeniul Sport: Munteanu Violeta, Cârlejan Eugen, Cruceru Gheorghe pentru merite deosebite în activitatea sportivă a municipiului Vulcan cu prezenţe în competiţiile interne şi internaţionale, fiind premiaţi cu diplome şi medalii".

 

"În Domeniul social 

domnului profesor doctor Karl H. Koch, pentru ajutorul umanitar acordat din partea Fundaţiei Internaţionale Hilfsfonds din Germania între anii 2001-2011 către Fundaţia Raza Speranţei din Vulcan, donaţii constând în alimente, îmbrăcăminte, scaune pentru invalizi, aparatură medicală şi dulciuri".

 

Acestea sunt numele

persoanelor propuse să fie onorate cu titlul de "Cetăţean de Onoare" al municipiului Vulcan. Fireşte că propunerile vor isca şi comentarii, fiindcă, pe lângă acestea, mai sunt vulcăneni, încă în viaţă, care meri­tă atenţia aceasta. Chiar pe când scriam mi-au venit în minte câteva nume, dar nu mai zic nimic. Pentru că, negreşit, discuţiile, cu argumente pro şi contra, vor putea fi auzite în şedinţa de consiliu din după-amiaza zilei de marţi, 19 iulie 2011.

 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter