27.11.2013,  18:49:41 | 28 comentarii | 2178 vizualizari
De la Duinea şi Lucaciu la controverse între Ile şi Fieraru / Ziua personalităţilor locale din Vulcan l-a răzvrătit oarecum pe tatăl interpretei Loredana
de Alina PIPAN
Primăria Vulcan, la iniţiativa primarului Gheorghe Ile, a desfăşurat un concurs pentru elevii de gimnaziu, în care s-au promovat personalităţile locale. Teodora Lucaciu şi Dafinel Duinea sunt două dintre numele cu rezonanţă ale lumii artistice, care au avut ca domiciliu, pentru o parte a vieţii lor, Vulcanul. 
 
Teodora Lucaciu, soprană prim-solistă a Operei Române, s-a născut în Vulcan şi a cucerit multe scene ale muzicii clasice, stabilindu-se în cele din urmă în Ecuador, unde a înfiinţat Institutul de muzică „W.A.Mozart”. Dafinel Duinea, oltean la origini, a trăit şi a creat la Vulcan: sculptură, grafică, pictură, ex-libris şi a devenit celebru la nivel mondial pentru ex-librisurile sale, care, după moartea sa, au fost donate Bibliotecii Naţionale a României. 
În cadrul concursului au fost premiate echipajele câştigătoare, iar primarul Ile i-a felicitat pe toţi elevii participanţi de la şcolile generale 1, 4, 5 şi 6.
„Consider că avem obligaţia să promovăm numele celor doi artişti cât mai bine şi să punctăm în comunitatea noastră prezenţa lor pentru a avea acele repere de cultură autentică, de care avem nevoie în fiecare zi. Noi şi generaţiile care vor veni după noi”, a arătat primarul.
Mai puţin impresionat de această promovare a personalităţilor consacrate, şi nu a tinerelor talente din Vulcan, s-a arătat Cristian Fieraru, tatăl interpretei Loredana Fieraru. Aceasta s-a făcut cunoscută după ce a participat la concursul „Românii au talent”, fiind invitată apoi la spectacole locale în Valea Jiului şi prin ţară. Se pare că dl. Fieraru ar vrea mai mulţi bani investiţi în talente, în special muzicieni. Prin urmare, l-a luat la rost pe primar.
„Domnule primar, cu siguranţă nu mai aveţi cum să promovaţi numele celor doi mari artişti decât virtual, dar cu siguranţă puteţi promova tinerele ta-lente, care sunt în ziua de azi în oraşul Vulcan. Şi dacă nu ştiaţi, vă anunţ că aveţi multe talente tinere în oraş, care ar trebui promovate. Dar dumneavoastră promovaţi fantome! (şi, uneori, plagiatori – n.r.)”. Cristian Fieraru l-a urecheat pe primar că nu ar avea respect pentru talentele tinere.
 
I-a sărit muştarul primarului şi l-a altoit cu un răspuns elaborat
La „şuturile” postate de Cristian Fieraru pe pagina de socializare a primarului, unde postează mereu evenimentele primăriei, Ile nu a rezistat să nu dea un răspuns cu direcţie spre diferenţa dintre calibrul talentelor, dar şi referitor la ce înţeleg unii prin promovare. 
„Provocarea dumneavoastră este lipsită de sens. Pot înţelege însă prin modul dvs. de a comunica, o anumită frustrare al cărei motiv nu-l cunosc şi sincer, nici nu doresc să-l cunosc. Doresc însă să aduc în acest spaţiu public, câteva clarificări legate de subiectul dvs. Nimeni nu poate opri talentul fii­cei dumneavoastră să se afirme. Talentul ei şi priceperea impresarului ei de a-şi păstra relaţii bune cu toţi cei ce o pot promova sunt cele două ingrediente care asigură succesul Loredanei. Administraţia locală are menirea de a promova în mod egal valorile culturale, creative ale comunităţii precum şi rolul de a transmite în comunitate informaţii legate de personalităţile marcante ale Vulcanului. Există câteva criterii care definesc valoarea unei personalităţi culturale şi un anumit nivel autentic de recunoaştere locală, regională, naţiona­lă şi internaţională. (...)
Vă sugerez pentru studiu şi cultură  generală cartea realizată de administraţia Vulcanului, intitulată Schiţe Monografice, unde puteţi găsi toate informaţiile necesare legate de galeria personalităţilor noastre remarcabile, care s-au născut, au trăit sau au creat în Vulcan. Doamna Teodora Lucaciu şi Domnul Dafinel Duinea fac parte din această galerie. Toţi au fost oameni cu studii complexe, cu o educaţie deo­se­bită, cu o deschidere foarte mare către lumea culturală naţională şi internaţi­onală... şi cu recunoaştere pe măsură, la cel mai înalt nivel de înţelegere a fenomenului cultural, de creaţie, spiritual. Niciunul dintre aceştia nu s-a grăbit să îşi facă numele cunoscut, nici nu a impus cuiva promovarea performanţelor. Au avut bunul-simţ să culeagă roadele muncii lor, ale talentului lor, la momentul potrivit. Revenind la fiica dumneavoastră, elevă la Colegiul Tehnic Mihai Viteazu, prezenţa ei la manifestările culturale organizate de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Vulcan este o realitate a ultimilor ani. Mai mult decât atât, pentru efortul ei a fost răsplătită. A fost premiată de primărie cu locul I anul acesta la concursul de 1 Martie, pentru creaţia ei. În plus, atunci când în presa locală scrisă de anul acesta (ar fi fost corect să nominalizeze publicaţiile, nu să pună la grămadă toată presa – n.r.), după Nedeia Vulcăneană, s-a spus că primarul a spart bani pe ŢIGĂNII, am făcut demersurile necesare la forurile competente pentru a apăra imaginea fiicei dumneavoastră, lucru pe care dvs. aţi refuzat să-l faceţi. Aţi preferat poziţia struţului. Încă o precizare: acţiunea dedicată personalităţilor locale a fost organizată cu concursul elevilor de la şcoli nu al celor de la colegiu, deci nu văd de ce fiica dvs. ar fi trebuit să participe. Vă doresc succesul pe care în echipă cu Loredana îl meritaţi!”.
Mai multe nici că putem adăuga, primarul a spus-o pe a dreaptă. Cu toate că oferă tinerilor o rampă de lansare, şi concursurile naţionale ale televiziunilor publice pot face o mare nedreptate, îţi pot da impresia că eşti mai preţios decât văd alţii. Certificarea talentului se obţine în timp... 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (28 )

#1 un cetatean 27.11.2013,  22:09:18
Corect d-nul primar!!!
#2 un om28.11.2013,  07:50:43
Vrei bani de la primarie mai rahatule, pt. alt videoclip?Daca era talentul asa de mare se remarca de catre cine trebuie, adica cei avizati in ale muzicii, valoarea {de doi lei} mare pe care o aveti.
#3 ion28.11.2013,  09:20:41
cica la fieraru asta ca el a facut orasul vulcan cunoscut. la ce cristi? la pahar?apropo la BT de ce te-au concediat? din cauza nemotivatelor?ca vorba aia ai ajuns star acum! prietene orasul vulcan este cunoscut in tara demult timp, si nu ca ai fost tu acolo, au fost altii inaintea ta!
#4 vulcanean 28.11.2013,  09:49:24
NU SUNT VORBELE LUI ILE SI A CONSILIEREI DE SPIRITUALITATE EA ADMINISTREAZA FACEBOOK SI MINTEA LUI ILE ASA CA CE RASPUNS ASTEPTAI DL FERARU ?
#5 vulcan28.11.2013,  10:58:24
isi face fiica de rusine...ea nu are nici o vina... manifestarile tatalui o trage in jos... rusine..... apropo, cand nu stii sa pierzi n-ai sa castigi niciodata ...
#6 talent28.11.2013,  11:04:17
la munca nu la cersit....popor de lautari ce vreti a ne face :)))
#7 Mihaela28.11.2013,  11:17:57
La mijlocul acestei batalii este un copil, trebuie sa fim rationali. Nu mai amestecati un copil nevinovat intr-un scandal in care se ascunde incompetenta unora si tupeul si aroganta altora. Domnilor ati auzit de seriozitate? Asta va cere lumea.
#8 fieraru cristian28.11.2013,  11:42:01
inprimul rand vreau sa adaug cateva cuvinte, pentru nestiutorii si afonii de muzica care isi dau cu parerea in necunostinta de cauza;postarile mele pe facebook-ul domnului primar nu a avut niciodata ca scop sau intentie de a cere bani de la primarie sa fac videoclip,toate videoclip-urile mele au fost realizate din bani propii si cu cei in colaborare.daca unii dintre dv.asa gandesc ei sa lase comentarii fara a sti despre ce a fost acesta contrversa,domnilor!!! interesati-va si apoi sa lasati comentarii jignitore.in al doilea rand,vreau sa-i raspund domnuli care a lasat comentariu semnanduse ion;domnule ion eu nu am fost dat afara de la BT.pnentru absente nemotivate la locul de munca, am fost contactat de scoala populara de arta din tg jiu sa merg acolo ca profesor de tambal, adica sa predau tambalul,si solist instrumentist al ansambluli MARIA LATARETU.asta asa pentru cultura dv.generala pe care sper... sa o aveti.in al treilea rand,cand un ziar de la noi din vale a scris ca;DL.primar a spart bani pe ,,TIGANII,,am fost chemat de d-na cosiliera de imagine a d-lui primar sa ma intrebe daca sunt de acord sa dam in judecata acest ziar! ca face dansa toate demersurile necesare,lucru pe care eu lam refuzat!!! pentru ca acest ziar nu facea referire la fiica mea,pe scena Nedeii Vulcanene 2013 nu a fost numai fiica mea.asa ca domnilor! nu mai lasati comentarii jignitoare fara sa stiti adevarul.cu toate acestea,vreu sa fiu foarte inteles;avem valori in vulcan si nca o data o spun cu mana pe inima ar trebui promovate indiferent unde sa tin aceste activitati culturale.ps;toti copii din ceasta tara care, are talent oricare ar fi el trebuie sustinuti si nu ignorati.dealtfel eu am spus acest lucru si in cadrul emisiunu ,,DRAGA MEA PRIETENA,, DE PE KANAL D.MULTUMESC SI VA DORESC O ZI BUNA!!!!
#9 inca un vulcanean28.11.2013,  12:05:31
Domnule Cristian Fieraru, domnul Ion chiar are cultura generala. Spre deosebire de dumneata stie sa scrie. Ce profesor poti fi daca nu stii sa te exprimi si sa scrii? Ce exemplu le poti da elevilor? Eu sunt de parere ca domnul primar v-a ajutat destul, iar premiile pentru Loredana s-au dat acolo unde trebuia. Aici nu s-au dat pentru ca nu era cazul. Nu mai fiti asa ingamfati domnilor si primiti un sfat daca e necesar. Spre exemplu Loredana are o voce foarte buna dar engleza ei lasa de dorit, asa ca mai bine ar canta in romana. Cred ca ar fi mult mai bine.
#10 oana28.11.2013,  15:08:25
Foarte bine..numa de cersit bani sunteti in stare..
#11 Un oarecare28.11.2013,  15:22:57
Eu..sunt sincer nu imi place muzica cantata de Loredana si consider ca dupa ce a aparut la televizor a devenit o fata cu figuri si nu consider ca e ceva normal sa uiti de unde ai plecat totusi...Acestea fiind spuse ne luam la revedere.
#12 o persoana 28.11.2013,  16:21:16
La munca nu la intins mana.De mult numai lucrai la BT pana sa fii domn profesor d-l FIERARU.
#13 vulcanean28.11.2013,  17:15:05
sia bagat ile toti consilierii si nemurile sa faca comentarii anti FERARU ,RUSINEEE !!
#14 din nou28.11.2013,  17:56:49
D-nule Fieraru vorbiti cu sotia poate va ajuta sa va angajati cu ea la carat plasele cu mancarea cainilor...
#15 Simona28.11.2013,  20:58:42
Bai, voi astia care vorbiti sa stiti ca Loredana si tatal ei au facut onoare orasului in care traiti voi astia care faceti comentarii sunteti lingaii lui Ile ? Asa ca ciocu mic si la culcare !
#16 un vulcanean corect28.11.2013,  21:02:00
Baaa numai condamnati oamenii care sunt cu adevarat artisti au facut videoclipurile pe banii lor nu pe banii primariei , ca primaria nu ajuta pe nimeni cu nimic ,primaru' vine numai la voturi ca sa-l votam nicidecum sa ajute oamenii .Si asa ca nu va mai luati de oamenii care vor sa faca ceva .
#17 bossu28.11.2013,  21:10:20
Ia mai gura ma cu, comentariile astea ca ,cere bani primariei ca sa isi faca videoclip ! Rusine primarului care nu face nimic in Vulcanul asta ,unde sunt banii pentru cultura dl primar??? Si va mai simntiti jignit de niste oameni care ne-a reprezentat orasul? RUSINE!
#18 tibi 28.11.2013,  22:38:56
Apropo de cei care fac comentarii jignitoare la adresa lui Fieraru voi a-ti vazut ce comentariu corect a lasat acolo de ce ii jigniti ca ei au avut curajul sa-si arate talentul pe care il au voi ce talent aveti? Si apropo de doamna consiliera de imagine a domnului primar ,doamna dvs. habar aveti de cultura mi-am dat seama dupa ce i-ati raspuns dvs. domnului Fieraru ca i-ati propus sa de-a in judecata ziarul care a scris ca "primarul a facut tiganii " din Nedeia Vulcaneana si el va refuzat.Si daca va refuzat asta inseamna razbunare ! Rusine pentru primarie!
#19 cornel29.11.2013,  00:04:14
di-le primar vati pus si amantele sa lase comentarii??
#20 Fieraru analfabetu29.11.2013,  00:09:38
Bai fierarule, invata prima oara sa scrii si apoi invata sa faci muzica. Ce tot incerci sa arati aici ? Asta e muzica ce faceti voi ? Non-valorilor care sunteti....
#21 corina29.11.2013,  00:13:10
daca dn-a lucaciu si dl.dafinescu au fost doua mari personalitati, dece nu sa facut un festival cocurs cu premii pe masura? invitau talentele orasului si castiga cel mai bun,dar dl primar a preferat sa ascunda aceasta manifestatie culturala in spatele unor copii.dece? sa spuna ca sa cheltuit iara bani, dar in realitate 0 pe cine pacaliti dl-e primar? fieraru are dreptate!
#22 Fierarule....29.11.2013,  00:19:30
Fierarule, ce studii muzicale ai tu de iti permiti intr-una sa ii faci pe altii afoni si fara ureche muzicala ? Tu esti lautar si asta vei ramane... nu ne mai invata ce ii muzica, putem sa ne dam singuri seama de un lucru de calitate si un kitsch. Ce ii un kitsch ? Ii ceea ce apare in videoclipul vostru de 2 lei, lautari in maieu, fetite care incearca sa para dansatoare,ochelari de soare in club, saxofoane si alte rahaturi. Rad si curcile de tine, valoare locala ce esti...
#23 florin29.11.2013,  00:21:19
prntru toti care au comentarii jignitoare la adresa lui fieraru,bai zdrentelor voi nu o sa calcati pe unde au calcat acesti oameni, voi sunteti niste carpe jegoase care au numai rahat in cap vati lasat comentariile porcoase si il lingeti pe ile in cur sa vede de la o posta ca sunteti sugacii dl primar.spinzurativa cu totii ratatilor si luatio si pe consiliera de imagine!!!
#24 oancea adrian29.11.2013,  08:43:05
bai tu asta care iai scris lu fieraru ce studii muzicale are, pai tu vorbesti ma cacat cu ochi, nici macar nu teai dat numele tau corect si ai tupeul sa intrebi de studii muzicale urechi de tabla, dute si ineacate mancator de cacat, el a demonstrat la o tara intreaga ce stie sa faca tu il sugi pe ile la primarie.mars la cotet fraiere.
#25 Oancea 2 clase29.11.2013,  14:36:34
Oancea Adrian, usor ca faci cu inima. Pune pana pe abecedar, apoi invata sa scrii. Daca nu iti iasa, mai exerseaza la calorifer, ca pe calculator cam greu.
#26 oana 29.11.2013,  22:53:37
plecati toti boilor ca sunteti numai gelatina.fieraru are dreptate
#27 marian01.12.2013,  08:05:18
de cand a venit ile la primaria vulcan a distrus cultura,are niste oameni langa el de doi lei fara cultura fara nimic si sa mai dau ca sunt destepti,hai sa fim seriosi,de unde a invatat ile sa faca cultura de la minerit?? el si puiu barbu? ile face si pe politistu si pe dirijoru si pe colonelu si pe cantaretu,el are 100 de meserii si o 1000 de nenorociri,rusine prmariei mai revizuitiva caracteru domnilor din primaria Vulcan, si lasati artisti adevarati sa-si faca meseria!!!!!
#28 nistor08.12.2013,  23:10:54
felicia inculturista, imagine lui ile! pai proasto, preferi pozitia strutului? sau sa sugi mullt? cred ca sugi mult felicia!!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Marţi după amiază, fotbaliştii vulcăneni au jucat un meci de pregătire în compania divizionare „C” din Fil[..]
05.08.2015, 17:35   |    0 comentarii
Unul dintre cei mai buni jucători ai Minerului Uricani, Elian Proteasa, este foarte aproape de a-şi schimba echipa.02.08.2015, 22:26   |    0 comentarii
O urgenţă neaşteptată a făcut necesară, vineri, 31 iulie, convocarea, în şedinţă extraordinară, a Consiliului Loca[..]
02.08.2015, 22:23   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter