06.10.2008,  14:53:29 | 0 comentarii | 408 vizualizari
Adio, Reiki, la Lupeni!
de Sorin SANDA
În urmã cu ceva vreme, locuitorii Vãii Jiului apelau cu încredere la Tudor Arghirescu, din Lupeni. Acesta îi putea vindeca de diverse afecþiuni prin tehnica Reiki. În prezent, din tehnica lui nu a mai rãmas mare lucru, deoarece omul lui de bazã a fost nevoit sã-l pãrã­seas­cã din motive personale.
„Cabinetul a fost deschis un an ºi în tot acest timp am avut cam 200 de pacienþi din toatã Valea Jiului. Din pãcate, nu am putut merge mai departe pentru cã nu am avut doctor. Marius Jianu era în acea perioadã directorul Ambulanþei, a avut ºi niºte probleme personale ºi nu am mai putut colabora. Iar pe altcineva nu am mai gãsit. Bineînþeles cã, dacã ar fi cineva interesat, aº continua. Dar acum la fostul meu cabinet se predau lecþii de yoga”, a de­clarat Tudor Arghi­rescu.
Dar, totuºi, ce este tehnica Reiki? De unde vine termenul ºi la ce ne poate folosi aceastã tehnicã? Rãspunsul la aceste întrebãri ni l-a dat Tudor Arghi­rescu.
„În activitãþile zilnice, atât cele fizice cât ºi cele intelectuale, orice om consumã ener­gie consideratã vitalã. Aºadar, atât cantitatea, cât ºi echilibrul energiei existente în fiecare dintre noi sunt de o importanþã majorã pentru starea de sãnãtate ºi buna funcþionare a tutu­ror organelor din corpul nostru. În aceastã situaþie, omul trebuie sã cunoascã modalitatea prin care-ºi poate recupera energia consumatã sau acoperi un eventual deficit de energie, pentru a putea deveni rapid la forma optimã. Mulþi dintre noi probabil cunoaºtem faptul cã bioenergia omului circulã prin aºa zise meridiane energetice, care sunt de douã feluri: pozitive (Yang) sau negative (Yin). Echilibrul acestor douã este însã pãstrat de o energie mai subtilã, numitã Ki. Aceasta reprezintã energia forþei vitale care curge prin tot ce este viu. Ea nu este polarã, ci este o combinaþie a celor douã, fiind o energie de echilibrare sau de întregire. Am pomenit de termenii Yang, Yin, Ki, tot aºa a fost preluat ºi cuvântul Rei, care înseamnã „universal”, adi­cã aplicabil ºi comun tuturor scopurilor, implicit ºi în dome­niul spiritual-sufletesc. Astfel, s-a nãscut Reiki, care este o teh­nicã foarte eficientã, cu ajutorul cãreia redirecþionãm ºi aplicãm energia universalã ºi naturalã captatã din mediul în­con­jurãtor, pentru echilibra­rea energiei u­ma­ne, vindecarea unor boli ºi menþinerea omului într-o stare bunã de sãnãtate. De asemenea, putem obþine o bunã auto­relaxare ºi eliminare a stresului”, a povestit Tudor Arghires­cu.
La origine, Reiki este o teh­nicã tibetanã de iluminare prin meditaþie zilnicã, având ca scop atingerea unei conºtiinþe superioare. Dar, înainte de a fi  teh­ni­cã tibetanã, Reiki a luat naº­tere din instinctul omului pri­mi­tiv, instinct transmis ºi omu­lui zilelor noastre.
Atunci când avem o durere sau o indispoziþie oarecare, du­cem instinctiv mâna la locul respectiv sau apãsãm cu de­ge­tele acolo, de altfel o reac­þie na­tu­ralã. 
Când un copil plânge, mama îl ia în braþe instinctiv, sã-l mângâie ºi sã-l maseze, ea fãcând în acest fel fãrã sã-ºi dea seama „passe” (treceri cu mâna) pentru a-l liniºti. De asemeni, animalele simt acelaºi lucru când îºi ling locul dureros. Tehnica Reiki reprezintã o formulare fundamentalã ºi precisã a acestui vechi procedeu curativ pornit din instinct. Trebuie sã arãtãm cã ºi în prezent, orienta­lii ºi-au pãstrat în paralel cu me­dicina modernã, strãvechile for­me ale energiei lor tradi­þi­o­na­le.
Spre deosebire de metodele tehnice ºi impersonale, ale me­dicinei moderne, tehnicile tradi­þi­onale de mai sus sunt caracterizate de abilitatea terapeutului ºi de curentul de comunicare psihicã între el ºi pacient, ajun­gându-se la o cunoaºtere care depãºeºte simplul contact fizic.
Dezvoltând în noi puterea de autovindecare cu ajutorul unei alimentaþii potrivite, exerciþii, plimbãri în naturã, sport, cu o bunã respiraþie ºi practicarea tehnicii de tratament preventiv Reiki, putem preveni ºi vindeca bolile. În lipsa unei puteri fundamentale de autovindecare, credem cã nicio medicinã nu ne poate vindeca. Se înþelege cã, pe lângã restabilirea fluxului energetic întrerupt, corpul însuºi stã la baza tratamentului curativ. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter