09.10.2008,  14:21:45 | 0 comentarii | 301 vizualizari
În timp ce pãlmaºii au salarii de mizerie / La Almaserv s-au mãrit salariile la… “profesori”
de Gheorghe OLTEANU
Nu am auzit ca Almaserv-ul din Vulcan sã fi devenit, din societate de salubrizare, cine ştie ce institut de cercetãri ori vreo academie de studii privind gãsirea de noi cãi de reciclare a gunoiului menajer. În atare condiţii, înţeleg mirarea care i-a cuprins pe cei mai mulţi dintre angajaţii acestei societãţi când, luni, 6 octombrie, s-a anunţat cã se mãresc salariile “celor cu pregãtire”.
 
La data de 01.04.2008 (situaţia aceasta am avut-o la îndemânã), S.C. Almaserv S.A. Vulcan dispunea de un numãr de 147 de salariaţi. Numãrul nu-l include, desigur, pe pensionarul de 25 de milioane Ioan Dragoş, angajat la începutul lui septembrie, dar îi cuprinde pe alţii care, pe lângã pensiile aduse de poştãriţã, semneazã şi pe statul de platã al societãţii. Din acest numãr de salariaţi - zice mai departe raportul A.G.A. de atunci - personalul T.E.S.A. numãrã 22 de persoane, 10 operativi, 96 de muncitori şi 19 A.J.O.F.M.
Dintr-o ochire, se vede cã numãrul muncitorilor, 96, îl bate, adunat, pe cel al funcţionarilor şi al operativilor. E şi normal pentru o societate care nu este un institut de studii comparate, ci se ocupã cu strânsul şi transportul gunoiului menajer. Aceşti 96 de muncitori, al cãror numãr nu cred sã fi crescut de atunci - mãturãtorii, oamenii de pe maşinile de gunoi, şoferii, femeile de la flori, muncitorii care trag la asfaltãri şi la diferite alte lucrãri -, sunt, de fapt, cei care aduc firmei venituri. Ei îi ţin în spate, practic, pe toţi ceilalţi angajaţi. Dacã n-ar fi aceştia, s-ar duce naibii toatã societatea. Cu Ilie Martin cu tot. 
Ei bine, anunţul de luni, 6 octombrie, cum cã salariile li se mãresc doar celor cu pregãtire, a creat un mare val de nemulţumire printre pãlmaşii societãţii. Nu s-a zis ce fel de pregãtire, dar s-a lãsat de înţeles cã bani mai mulţi la salariu vor primi doar cei cu şcoalã multã, adicã şefimea. Şi vreo câţiva “aleşi” dintre cei care ştiu sã-i lingã şi sã se dea bine cu şefii. Care, a zis cineva, trebuie ajutaţi. Fireşte, salarii mai mari vor primi şi pensionarii, cum sunt Dragoş, Kantor, Ban-portarul şi, nu o uitam eu, n-aveţi grijã, domnişoara doctor Lado. Care, sãptãmâna trecutã, cu talentu-i înnãscut în materie de eutanasiere, “a pregãtit”, spre a fi expediat la Protan, un lot de peste zece câini. Ultimii care mai fãceau purici în cuştile aşa-zisului adãpost din curtea din colonie a Almaserv-ului.
Ce sã zicã de toate astea mãturãtorii şi încãrcãtorii de la gunoi, care iau cinci milioane şi ceva pe lunã? Dar şoferii de pe maşinile de gunoi al cãror salariu nu sare mai mult de opt milioane? Nu zic nimic, fiindcã imediat ar fi luaţi în colimator şi oricând se pot trezi cu un şut în fund şi cu contractul de muncã desfãcut. Aşa cã doar fac haz de necaz. Cum a fãcut o mãturãtoare de pe stradã: da, s-au mãrit salariile la Almaserv, dar la “profesori”!


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema

Dorel Şchiopu, consilier local PRM în cadrul Consiliului Local Vulcan, a  sesizat Prefectura judeţului Hunedoara cu privire la fapt[..]

12.12.2008, 14:02   |    0 comentarii
Pe zi ce trece, pensionarul de 25 de mi­lioane confundã tot mai mult „Almaserv”-ul, societate patronat&atil[..]
22.10.2008, 16:25   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter