09.10.2008,  14:44:55 | 0 comentarii | 356 vizualizari
Strada Constructorului din Petroşani pare uitatã şi de administraţia localã
de Corneliu BRAN
Gunoaie, drum cu gãurele, dezordine şi murdãrie
 
Dupã Colonia Petroşani, rãspundem azi unui alt grup de oameni de pe strada Constructorului, care ne-a sesizat în legãturã cu aspectul degradant al zonei respective.
Nu trebuie sã fii un mare specialist în urbanisticã sã îţi dai seama cã strada respectivã, una destul de aproa­pe de zona aglomeratã a Petroşaniului, a fost lã­satã de izbelişte de cãtre administraţia localã.
Deşi pe strada respectivã se aflã mai multe instituţii importante ale municipiului (Serviciul Public de Asis­tenţa Socialã  şi Serviciul “Ordine şi Linişte Publicã” - ambele din cadrul Primãriei, Oficiul Prefectural, cabinetul europarlamentarului pedelist Monica Iacob-Rid­zi, o grãdiniţã, cabinete medicale particulare etc.), dar şi case sau blocuri de locuinţe, asfaltul este plin de gro­pi şi gropiţe de tot felul, pline de apã dupã ploile cã­zute. 
Despre aşa numitul trotuar ce sã mai vorbim, aratã în ultimul hal, semn cã nimãnui nu i-a cam pãsat de el sau de oamenii de-acolo. Între trotuar şi stradã, pe aşa numita zonã verde, a fost ridicatã lucrarea de “geniu” a celor de la gaz, care au “sãdit” o conductã vopsitã cu galben, de mai mare frumuseţea, o conductã care numai în Valea Jiului se poate monta aşa din punct de vedere al esteticii.
Un alt aspect, mult mai grav, semnalat de locuitorii din zonã, este gunoiul şi mizeria de-acolo. Pe lângã mâlul şi noroiul de pe strada Constructorului, care figu­reazã în evidenţele primãriei ca fiind asfaltatã, mai existã la vedere şi adevãrate focare de infecţie, un adevãrat paradis pentru câinii şi pisicile fãrã stãpân. Un astfel de focar, chiar la stradã, se aflã în apropiere de scara I a blocului 1 B, vizavi de o casã. Mizeria respectivã se vede clar cã a fost aruncatã cu plasa de unii cetãţeni din zonã, care preferã sã depoziteze gunoaiele menajere acolo, decât sã meargã cu acestea la container, puţin mai departe, la doar câţiva zeci de metri.
Însã apogeul mizeriei şi dezordinii se aflã exact în zona clãdirii viitoarei grãdiniţe, construcţie care va fi finalizatã prin 2010. Pe drum, în dreptul construcţiei, se afla suficient noroi, adus de apa ploii de la şantierul respectiv. 
 
Pietoni da, trecere ba!
 
Un ultim aspect trebuie sã-l aduc la cunoştinţã celor care administreazã municipiul Petroşani, dar şi poliţiei rutiere, care parcã se face cã nu vede şi nu aude… Aspect sesizat de oamenii din zonã şi nu numai. Este vorba de lipsa unei treceri de pietoni în apropiere de intersecţia dintre strãzile General Vasile Milea (cea care merge spre Maleia) şi strada Constructorului. Acolo fiind vorba de un trafic de maşini destul de intens şi de un trafic de pietoni mare, mai ales în anumite ore ale dimineţii, când oamenii merg la instituţiile mai sus amintite, sau merg sã-şi plãteascã factura la curentul electric. Intersecţia respectivã nu are o des­chidere deloc micã, astfel cã  oricând pot apãrea ac­ci­dente grave. 
De altfel, aceeaşi problemã existã şi într-o altã intersecţie, o zonã şi mai periculoasã pentru pietoni. Este vorba de intersecţia dintre strãzile Carol Schreter (fostã Ion Budai Deleanu) şi strada Timişoara (care trece prin dreptul C.N.H.-ului, pânã la viaduct, spre Colonie). Lipsa unei treceri de pietoni poate însemna o adevãratã crimã, mai ales pentru bãtrânii care vin sau se întorc de la piaţã, sau pentru copiii care circulã de la / spre şcoalã, în condiţiile unei vizibilitãţi reduse. 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter