14.10.2008,  15:52:51 | 0 comentarii | 275 vizualizari
Elevii şi profesorii petrileni au fost în… / Pauza de evacuare
de Alina PIPAN
Trei minute - timp record pentru   Şcoala Generalã „I. D. Sîrbu”
Doar trei minute le-a luat elevilor şi ca­drelor didactice de la  Şcoala Gen. “I. D. Sîrbu” pentru a evacua incinta şcolii. Exerciţiul de evacuare a fost organizat de Serviciul de Pompieri al oraşului Pe­trila. Care a organizat exerciţii de simulare în instituţiile de învãţãmânt din Petrila pentru a testa timpul de reacţie al elevilor şi cadrelor didactice în cazul incendiilor. Exerciţiile de evacuare nu au fost anunţate în prealabil, conduce­rea şcolii şi tot personalul a fost luat prin surprindere. Dacã  cei de la Cole­giul „Constantin Brâncuşi” au trecut prin acelaşi exerciţiu dimineaţa în jurul orei 10, elevii de generalã au fost surprinşi de sunetul sirenei la ora 12:20. Conform exerciţiului simulat, profesorii aflaţi la ore aveau obligaţia de a-i organiza în formaţie pe elevi şi sã-i evacueze conform planului de incendiu. 
„Exerciţiul a fost un succes. Cadrele didactice şi elevii s-au mobilizat imediat. Sãlile de clasã au fost evacuate în trei minute de la declanşarea sirenei. Profesorii au condus elevii pe scara de evacuare pânã pe terenul de sport al şcolii. Suntem, de ase­menea, informaţi şi pregãtiţi în cazul nefericit al producerii unui incendiu”,  ne declarã Georgiana Ambruş, director adjunct al Şcolii Generalã „I. D. Sîrbu” din Petrila.
 
Exerciţiu organizat anual de cãtre Serviciul de Pompieri
Acest tip de exerciţiu îşi pro­pune pregãtirea personalului de conducere pentru punerea în apli­care a planurilor pentru situaţii de urgenţã, cum ar fi cel al unui incendiu. Grupul de pompieri a fost coordonat de Lucian Belgiu.
Exerciţiul îşi mai propune antrenarea personalului de conducere şi a cadrelor didactice în organizarea şi conducerea activitãţilor de evacuare, antrenarea elevilor pentru respectarea mãsurilor ce trebuie adoptate pe timpul producerii unui incendiu şi pe timpul activitãţilor de evacuare, cât şi conducerea acţiunilor de intervenţie de cãtre forţele participante pentru limitarea şi înlãturarea urmãrilor incen­diului.
Instituţiile sunt verificate şi în ceea ce priveşte dotarea în caz de incendiu cu extinctoare şi trusã de prim ajutor. 
Elena Barbu, directoarea Şcolii Genenerale „I.D. Sîrbu”, precizeazã cã acest tip de exerciţiu se face regulat la un anumit interval de timp şi îşi dovedeşte mereu utilitatea. Prin intermediul unui asemenea exerciţiu conducerea şcolii îşi testeazã timpul de reacţie şi pregãtirea în situaţiile de urgenţã.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Echipajele de pompieri din judeţul Hunedoara au intervenit, în intervalul 24-26 iulie, la stingerea unor incendii, unele de[..]
27.07.2015, 21:14   |    1 comentarii
Pompierii hunedoreni au avut un sfârşit de săptămână „încins”. Ei au fost nevoiţi să intervin[..]
16.03.2015, 20:13   |    0 comentarii
Pompierii hunedoreni au fost nevoiţi, luni, să intervină prin şapte acţiuni de stingere a incendiilor de vegetaţie uscată.<[..]
10.03.2015, 19:53   |    0 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter