14.10.2008,  16:01:16 | 0 comentarii | 340 vizualizari
Incredibil, dar adevãrat, în anul 2008: / „La Poliţia Petrila nu este grup sanitar adecvat şi lipsesc condiţiile minime de igienã, singura sursã de apã din instituţie provenind de la un furtun aflat în curte”
de Anamaria NEDELCOFF
Condiţii inumane de lucru, lipsa de personal, sedii degradate, chiar inexistenţa unor minime condiţii de igienã în unele sedii de poliţie din Valea Jiului şi din judeţ se numãrã printre problemele semnalate de Victor Morar, colonel (r), pre­şedintele Sindicatului Pro Lex Hunedoara.
 
Vin la serviciu cu bani de acasã
Victor Morar susţine cã unele sedii de poliţie ca Brad, Cãlan, Hunedoara, Geoagiu, Petro­şani, Lupeni, Petrila se aflã într-o stare deplorabilã. „În unele birouri, condiţiile de lucru sunt inumane, iar grupurile sani­tare sunt infecte. De apro­ximativ patru ani, poliţiştii din Orãş­tie, Geoagiu, Cãlan, Brad, Uri­cani, Aninoasa, Lupeni contri­buie cu bani personali, lunar, pentru efectuarea curãţeniei în cadrul unitãţilor respective”, subliniazã preşedintele Pro Lex.
 
Poliţişti stresaţi
Totodatã, el mai spune cã unele greşeli ale poliţiştilor, „articulate” de ziarele locale sau centrale, se datoreazã stresului, lipsei de personal şi a con­diţiilor precare în care sunt nevoiţi sã lucreze.
„Nu vreau sã le iau apãrarea, dar consider cã unele abateri se comit şi din cauza stresului în care lucreazã unii poliţişti, mai ales cei din oraşele mono­industriale, întrucât în aceste zone rata şomajului este destul de ridicatã. Din cauzã deficitului de personal, se suplimenteazã atribuţiunile şi lu­crãrile profesionale peste limita suportabi­litãţii. Tot datoritã defi­citului de personal, nu poate fi controlat în totalitate feno­menul infrac­ţional prin prevenţie sau solu­ţionarea dosa­relor. Din cauza nerefacerii capacitãţii de mun­cã, intervin îmbolnãvirile, accidentele cu urmãri nedorite. La nivelul judeţului Hunedoara, deşi au fost locuri vacante, nu s-a reuşit de cãtre fosta şi actuala conducere sã rezolve pro­blema încadrãrii de poliţişti pe posturile libere”, a declarat Victor Morar.
 
La Petrila e „polul rãutãţilor”
Un alt exemplu negativ în ceea ce priveşte condiţiile de lucru inumane este şi Petrila. „La Petrila, lipsa de personal duce la suplimentarea de atribuţii şi lucrãri profesionale peste limita de suportabilitate.  De altfel, la Poliţia Petrila nu este grup sanitar adecvat şi lipsesc condiţiile minime de igienã, singura sursã de apã din instituţie provenind de la un furtun aflat în curte”, aratã Victor Morar.
 
Poliţia Rutierã nu îşi poate face bine treaba
Referitor la Poliţia Rutierã Valea Jiului, liderul sindical susţine cã din cauza stãrii precare a autoturismelor din dotare şi a minimului de personal existent nu se poate efectua o muncã de prevenire corespunzãtoare pentru o circulaţie civilizatã în oraşele din Valea Jiului. „Am solicitat ca, la nivel judeţean, sã intervinã conducerea IGPR pentru reglementarea acestei situaţii şi revenirii la vechea formã de organizare  a acestor compartimente, astfel încât fiecare organ de poliţie din Valea Ji­ului sã aibã birou al poliţiei ru­tiere”, mai susţine Victor Mo­rar.
Cât despre faptul cã şeful IPJ Hunedoara, comisar Liviu Dumitru, refuzã sã-l recu­noas­cã drept preşedintele Sindica­tului Pro Lex, Victor Morar a declarat cã „dacã nu este clarificat în legãturã cu funcţia mea de preşedinte, sã mã dea în judecatã. Niciunde nu scrie cã un pensionar nu poate fi lider de sindicat. Eu am fost ales în 2007 cu unanimitate de voturi, la fel şi în anul 2008. Şi, dacã are ceva personal cu mine, sã spunã”. 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema

Poliţia locală din cadrul Primăriei oraşului Petrila încearcă să facă faţă valului ridicat de „încălziţi ai[..]

08.07.2015, 17:47   |    1 comentarii
La Petrila continuă furturile şi distrugerile de flori, deşi există sistem de supraveghere video, iar poliţia locală patrule[..]
05.06.2013, 21:50   |    5 comentarii

Un angajat al Poliţiei Petrila este cercetat disciplinar şi ar putea să-şi piardă locul de muncă după ce a fost prins că, &i[..]

20.05.2012, 18:58   |    5 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter