15.10.2008,  17:35:49 | 0 comentarii | 295 vizualizari
La Asociaţia de Proprietari 2 B Hermes / Chiar dacã avem pãgubiţi, nu avem hoţ…
de Alina PIPAN
Asociaţiile de Proprietari - o specie pe cale de dispariţie
Asociaţia de Proprietari este forma juridicã de organizare şi de reprezentare a intereselor comune ale proprietarilor unui condominium, recunoscutã de lege. Asociaţiile de Proprietari au fost constituite şi sunt emblematice pentru perioada comunistã. Odatã cu diversificare serviciilor şi apariţia diferitelor probleme de tip financiar aceste asociaţii au fost dizolvate. Astfel, locatarii blo­curilor au rãmas singuri în lupta cu furnizorii de servicii, apãrându-şi singuri interesele. Cei care au pãstrat asociaţiile de locatari reclamã de cele mai multe ori nereguli referitoare la datoriile acumulate de asociaţii şi dau vina pe administratorii de asociaţie. Aceştia, fie sunt acuzaţi cã nu gestioneazã bine fondurile, fie sunt acuzaţi cã-şi bagã mâna în banii asociaţiei şi-i lasã pe locatari cu ochii în soare şi cu o groazã de datorii la întreţinere. 
Serviciul Public de Admi­nistrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primãriei Petro­şani primeşte de multe ori sesizãri şi plângeri din partea proprietarilor dezamãgiţi de acti­vi­tatea administratorilor de asociaţii. Aşa s-a întâmplat şi în cazul proprietarilor din Aso­ciaţia de Proprietari 2 B Hermes din Petroşani. Aceştia s-au adresat inspectorilor din primãrie, menţi­onând cã administratorul şi-a bãgat mâna în banii din asociaţie şi, din cauza datoriilor la întreţinere, li s-au confiscat dife­ri­te bunuri.
 
S-a rezolvat. Dar în favoarea cui?
Pentru a rãspunde reclamaţiilor repetate, doi inspectori din primãrie, printre care şi Camelia Balaş, au verificat asociaţia. Ins­pectorii au constatat cã lucrurile nu ar sta tocmai conform legii în asociaţia respectivã, mai ales cã asociaţia mai fusese controlatã o datã. Anul trecut a fost constituit dosarul penal 3149-2007 referitor la  neregulile financiare. Poliţia Economicã din cadrul Poliţiei Petroşani a efectuat cer­cetãri. Parchetul a decis neînceperea urmãririi penale considerând cã nu au fost gãsite nere­guli în activitatea administraţiei asociaţiei. În luna septembrie a acestui an, inspectorii au depus la Poliţia Economicã o sesizare constituitã într-o lucrare generalã. Poliţia Economicã a preluat sesizarea şi a pasat-o Comisiei de Cenzori, comisie bãnuitã de cãtre proprietari cã a fraudat asociaţia deoarece ar fi fost pe-o mânã cu administratorul. Comisarul şef Valeriu Şuşman din cadrul Poliţiei Economice Pe­troşani ne lãmureşte în aceas­tã problemã. „Este normal ca aceastã problemã sã facã obiectul activitãţii Comisiei de Cenzori pentru cã aceastã comi­sie este singura care poate controla activitatea asociaţiei, nu Poliţia Economicã. Comisia de Cenzori a fãcut o evaluare a acti­vitãţii. Din evaluare rezultã cã administratorul a fãcut toate plãţile cãtre furnizorii de servicii. Sunt, de asemenea, datorii, dar datoriile sunt cauzate de neplata la timp a sumelor datorate de cãtre locatari asociaţiei. În concluzie, Comisia de Cenzori nu a depistat prin intermediul contro­lului activitãţi ilegale. Un raport ne-a fost înaintat nouã şi un altul primãrie. Dacã locatarii bãnuiesc membrii comisiei, tot ei au puterea sã-i schimbe ca sã nu mai existe suspiciuni”, ne expli­cã comisarul.
În concluzie, datoriile asociaţiei cãtre furnizorii de servicii sunt mari. Datoriile unor locatari cãtre asociaţie sunt şi ele mari. Administratorul asociaţiei a re­nunţat la acest post şi asociaţia este pe cale sã se dizolve. Locatarii datornici îşi vor plãti restanţele direct cãtre furnizori, iar cei buni platnici s-au ales cu nişte bunuri confiscate din cauza datoriilor. Pe scurt ... pãgubiţi avem dar nu avem şi hoţ.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter