06.01.2014,  21:23:07 | 0 comentarii | 5563 vizualizari
Pentru câte alegeri ne pregătim anul acesta: două, trei sau patru? Poate chiar cinci. / PP-DD se desfiinţează ca grup parlamentar în Senat
de Alina PIPAN
► Va retrage PP-DD şi susţinerea politică din teritoriu?
Anul 2013 s-a demonstrat a fi anul dezbinărilor politice. Clasa politică este masivă, inutilă şi mai ales traseistă. Din cauza faptului că legea este prea permisivă pentru parlamentari, avem de-a face cu răsturnări de situaţie inedite, cu instabilitate parlamentară şi, în final, cu dezechilibre social- economice care ne afectează pe noi, toţi românii de rând. 
 
Se destramă grupul parlamentar PP-DD, dar dacă s-ar destrăma şi organizaţiile din ţară?
Jocul PSD de a obţine majoritatea şi independenţa la guvernare poate avea un revers pervers. Acapararea a cât mai multor parlamentari PP-DD ar putea declanşa o ripostă a partidului scuturat de parlamentari, acesta retrăgând susţinerea din consiliile locale, şi vacantând posturile de consilier local. Declinul politic ar atinge noi culmi.
Dacă un consilier local îşi pierde locul în consiliul local imediat ce îşi schimbă opţiunea politică, sau dacă este dat afară din partid, pentru că a fost ales pe liste electorale, nu nominal, în aceste cazuri un parlamentar nu-şi pierde funcţia, cu toate că tot partidul din care făcea parte la momentul alegerilor l-a propulsat în funcţia respectivă. Practic, unii parlamentari se folosesc de un partid şi de încrederea cetăţenilor în acel partid, pentru a ajunge în parlament, apoi schimbă radical macazul. Grupul parlamentar PP-DD avea în senat 20 de membri. Acum se străduiesc să rămână 7 ca să păstreze grupul, dar mai mult ca sigur Haralambie Vochiţoiu va anunţa dizolvarea acestuia şi îşi va găsi şi el un loc în alt partid. După ce s-au văzut pe scaune de parlamentar, majoritatea parlamentarilor PP-DD au cedat ofertelor PSD, dacă nu chiar au implorat să fie primiţi pe locurile libere ale puterii. 
Acest joc al puterii pesediste este unul strategic, mai ales că diferenţele în USL sunt notabile, iar o rupere a alianţei este, se pare, inevitabilă. Asigurându-şi majoritatea în parlament, prin atragerea parlamentarilor de altă culoare politică, această manevră oferă stabilitate şi majoritate PSD-ului pentru o guvernare fără probleme şi dezbină fantastic situaţia politico-economică din ţară. 
În primul rând, stabilitatea politică este zdruncinată în urma divorţului dintre PSD şi PNL, care vor lupta de acum pe fronturi diferite, şi se vor lupta pentru posturile de conducere din ţară. La toate deconcentratele alte schimbări de conducere, alte rotaţii.
PP-DD-ul, care a făcut o figură excelentă la ultimele alegeri locale, dar şi parlamentare, nu a fost în stare să rămână compact. Pentru acest sabotaj din partea PSD, PP-DD ar putea răspunde prin retragerea susţinerii politice în teritoriu. Dacă PP-DD îşi retrage susţinerea din consiliile locale, am putea avea alegeri pentru posturile rămase vacante în consiliile locale din toată ţara. Alţi bani, altă distracţie, tot din cauza jocurilor pesediste. 
Deci, ar fi noi runde de alegeri, pe lângă cele europarlamentare şi prezidenţiale. În Valea Jiului PP-DD-ul îşi făcuse loc în majoritatea consiliilor locale.
 
Mircea Ioan Moloţ e pregătit să părăsească postul?
Dacă justiţia va decide, Mircea Ioan Moloţ va trebui să renunţe la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, pe motive de incompatibilitate, fiind acuzat de ANI că a de­ţi­nut simultan şi funcţia de preşedintele CJ Hunedoara cât şi funcţia de preşe-dinte al AGA Drumuri şi Poduri Deva. Dacă acest scenariu este plauzibil, postul va fi liber, şi vom avea alegeri la judeţ. Deja Mircea Ioan Moloţ îşi pregăteşte un succesor, unul potrivit, tânăr şi dornic de afirmare, Tiberiu Balint, actual vicepreşedinte CJH. Însă, stau la pândă şi alţii, cum ar fi Nistor, care vine de la partidul puterii dezbinatoare, PSD, şi care a şi început campania de promovare. 
După cele două alegeri deja programate, prezidenţialele şi europarlamentarele, este foarte posibilă cea de-a treia, de la judeţ, cea de-a patra, în consiliile locale, dar şi cea de-a cincia, sub forma unui referendum, anunţat de preşedintele Traian Băsescu, care nu renunţă la ideea unui parlament unicameral cu 300 de parlamentari.
 
La câte necazuri şi câte cheltuieli ne fac parlamentarii, totuşi n-ar fi mai bun un unicameral?
Dezbinarea politică merge până la capăt cu anunţul preşedintelui care nu renunţă la ideea parlamentului unicameral şi care vrea referendum deodată cu prezidenţialele. Iar poporul este, în acest caz, alături de el. De ce să avem peste 500 de parlamentari traseişti, când putem avea doar 300?! De ce să plătim atâţia aleşi care îşi bat joc de alianţele cu care ne-au păcălit la parlamentare ca mai apoi să-şi formeze strategii separate?! Nu mai bine alegem mai puţini, mai buni şi mai ieftin de întreţinut? De ce să trimitem în parlament oameni pe uşa din dos, care au o durere în cot fantastică faţă de progresul poporului şi care vor doar putere şi ciolane. Anul 2014 pare că va fi unul interesant, mai ales pentru judeţul nostru. Aşteptăm să vedem ce jokeri mai are în mânecă clasa politică. Dar să nu uitaţi, oameni buni, tot noi punem ştampila.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




Pe aceeasi tema
La alegerile din 2012, Partidul Poporului Dan Diaconescu (PP-DD) era pe val. De exemplu, Valea Jiului a dat un senator PP-DD şi u[..]
19.04.2015, 21:14   |    1 comentarii
La mijlocul săptămânii trecute, în organizaţia PSD Vulcan a venit un consilier local care, până în mom[..]
12.10.2014, 19:44   |    3 comentarii

Rămaşi fără cel care, până acum circa o lună, avea în mână volanul organizaţiei Vulcan a PP-DD, cei c&acir[..]

23.03.2014, 19:02   |    2 comentarii

După ce, în 12 februarie, Gabriel Marinescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei vulcănene a PP-DD[..]

17.02.2014, 19:20   |    0 comentarii

_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter