24.10.2008,  15:16:55 | 0 comentarii | 253 vizualizari
Contrar celor care au spus cã sunt “basme electorale”…/ Încã un pas pânã la finalizarea proiectului „Piaţa Agroalimentarã Cina-Lupeni”!
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
În circa jumãtate de an - Piaţa Cina va fi cea mai modernã din Valea Jiului
 
Piaţa Agroalimentarã “Cina” din municipiul Lupeni îşi va schimba total aspectul în urmãtorul an de zile. Deja lucrurile încep sã se deruleze şi sã intre pe fãgaşul lor normal, iar dorinţa lupenenilor şi a primarului Cornel Resmeriţã sã devinã certitudine.
În legãturã cu acest aspect, l-am abordat pe primarul Cornel Resmeriţã.
„Da, trebuie sã înceapã lucrãrile şi la cea mai mare piaţã din municipiul nostru. Se lucreazã deja la panourile din care va fi construitã clãdirea, de cãtre firma care a câştigat licitaţia. Dupã ce acestea vor fi gata, se poate începe lucrarea imediat. Dupã cum v-am mai spus, noua clãdire a pieţei va fi total recompartimentatã şi modificatã, faţã de ceea ce este în prezent. Vor fi ceva probleme cu cei care deţin spaţii în actuala piaţã, pe perioada când se vor derula lucrãrile, dar ne-am gândit şi la acest aspect. Astfel, o mare parte dintre dânşii vor putea sã-şi desfãşoare activitatea în apropiere de piaţã, în curtea grãdiniţei şi a clubului copiilor, unde le vom pune la dispoziţie spaţiul. Alţii vor putea sã se mute temporar la Piaţa din Bãrbãteni, iar altora le vom pune la dispoziţie un teren pe strada Viitorului, unde, de asemenea, este mult spaţiu liber. Soluţii existã, toatã lumea va trebui sã accepte, temporar, aceste condiţii, deoarece la final, toţi vom fi mulţumiţi de aceastã realizare”, ne-a declarat primarul Lupeniului.
 
Din momentul în care vor fi gata panourile şi scheletul construcţiei, lucrãrile vor dura efectiv 5-6 luni de zile
 
Cornel Resmeriţã: „Lucrarea în sine, cu tot ce înseamnã ea, va costa administraţia localã între 25-35 de miliarde de lei vechi. Totul se va plãti în rate. În momentul de faţã trebuie sã recunosc cã nu avem aceastã sumã, dar am aranjat un împrumut, pe care îl vom plãti apoi eşalonat. Menţionez cã aceastã piaţã va fi a munici­palitãţii. Deci, nu va fi una în regim privat”.
 
Palatul Cultural Muncitoresc va ajunge în urmãtorii ani “la ce a fost, poate şi mai mult de-atât…”
 
Dacã tot am ajuns la proiecte, un alt proiect la care se lucreazã este cel legat de Palatul Cultural Muncitoresc din centrul vechi al Lupeniului, o clãdire istoricã, de patrimoniu, dezafectatã în momentul de faţã.
Primarul Cornel Resmeriţã explicã şi aceastã situaţie: “Se face studiul de feza­bilitate şi se lucreazã la proiectul de reabilitare şi modernizare a acestei clãdiri minunate din Lupeni. Dupã ce se va finaliza tot ce ţine de licitaţie, anul viitor, cu sprijinul bunului Dumnezeu, vom putea începe lucrãrile. Sperãm ca în câţiva ani Palatul Cultural Muncito­resc sã reintre în circuitul cultural-re­creativ, aşa cum a fost el înainte”.
 
În schimb cinematograful merge din rãu în mai rãu…
 
Dacã veştile despre Piaţa Cina şi Palatul  Cultural sunt bune, în ceea ce priveşte veştile despre Cinematograful “Cultural”, acestea nu sunt tocmai roze. Cornel Resmeriţã este dezamãgit de ceea ce se întâmplã cu acest important obiectiv cultural din municipiu: „Am tot fãcut apel la domnii din Ministerul Culturii, pentru acest cinematograf, dar nu se aprobã nimic din ceea ce cerem. De multe ori nici mãcar nu ne trimit un rãspuns clar. Situaţia la cinematograf este dezastruoasã, tare îmi este cã dacã mai stã un an aşa, clãdirea va ajunge precum Palatul Cultural Muncitoresc. Din nefericire, mare lucru nu putem face, totul depinde de minister”.
Despre acest ultim subiect promitem cã vom reveni, deoarece nu putem sã lãsãm pe cineva, chiar dacã se numeşte ministru, sã-şi batã joc de o clãdire importantã. Zecile de mii de oameni care locuiesc în cel mai important municipiu din vestul Vãii Jiului au dreptul la o salã de cinema şi de spectacole decentã.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter