29.10.2008,  14:33:00 | 0 comentarii | 394 vizualizari
De astãzi, o nouã televiziune în Valea Jiului / MONDO TV ESTE!
de Cristian ANGHEL
În spaţiul modern al noii televiziuni care „se întâmplã în Valea Jiului”, MONDO TV, rãsuna ieri, vocea maestrului Tudor Gheorghe, interpretând „Chemarea” lui Romulus Vulpescu: „Vine o vârstã, vine-o vreme / vine-o vamã, vine-o voce care cheamã / cheamã ziua, cheamã ora / cheamã clipa tuturora / cheamã, pleacã, vine, ESTE!”.
„Da, versurile se potrivesc de minune situaţiei noastre, echipei de la Mondo TV Valea Jiului. Nici nu trebuie sã spun mai mult” - a rãspuns la privirile noastre întrebãtoare Ionuţ Drãgotesc, directorul noii televiziuni şi al radioului Mondo FM.
 
Televiziune de o jumãtate de milion de euro
Am vizitat spaţiul complet renovat, cu aparaturã modernã. Investiţia a fost de o jumãtate de milion de euro, iar rapiditatea cu care a fost „ridicatã” din temelii televiziunea şi radioul i-a fãcut pe câţiva sceptici sã piardã pariul privind termenele anunţate. Primul om care a cãlcat în noua televiziune a fost artistul folk, Mircea Vintilã. Plãcut impresio­nat cã „se întâmplã în Valea Jiului”, Mircea Vintilã a dat câteva sfaturi care ţin de zicala cã oamenii când vor, pot muta munţii…
 
Şi totuşi, echipa…
Echipa Mondo TV este formatã din ziarişti cu experienţã şi tineri proaspãt ieşiţi de pe bãncile Facultãţii de Jurnalisticã. Şi totuşi, de ce un nou post de televiziune, când deja existã alte douã?
„Mondo TV va fi o altfel de televiziune decât ceea ce s-a fãcut pânã acum în Valea Jiului. Vrem sã aducem în prim plan şi sã susţinem valorile din toate domeniile de activitate. Un tronson important vor ocupa tradiţiile zonei şi turismul. Asta nu înseamnã cã vom fi o televi­ziune dulceagã. Vom cãlca în picioare politicienii de carton din Valea Jiului, administraţiile şi serviciile publice incompetente, fãrã respect pentru cetãţean, vom încuraja oamenii sã înveţe sã-şi apere drepturile şi sã-şi respecte obligaţiile. Cu alte cuvinte, sã începem aplicãm democraţia, sã o coborâm de la nivelul declarativ la cel practic” - a declarat Ionuţ Drãgotesc, fãcând precizarea cã dacã Universitatea din Petroşani, respectiv rectorul Emil Pop, nu ar fi avut atâta deschidere, Mondo TV şi-ar fi deschis porţile mult mai târziu. 
 
Vor „produse premium”
Comentariile celorlalţi jurnalişti au completat tabloul. S-a vorbit despre faptul cã în Valea Jiului lucrurile de esenţã pentru comunitate conteazã foarte puţin în proiectele conducãtorilor, cã nu mai existã „produse premium” şi cã existã o teleno­velizare generalã, îngrijorãtoare. 
Mondo TV emite de astãzi pe Naţional TV, începând cu ora 16:00, iar ştirile – la 17:30. Sâmbãta şi duminica, emisiunile noii televiziuni vor putea fi urmãrite între orele 9:00-13:00.
Este vorba de emisiuni de divertisment, economice, talk-show-uri, dezbateri şi reportaje-anchetã.
Sãptãmâna viitoare şi radioul MONDO FM va intra în direct cu Valea Jiului.
Asearã, stareţul Mãnãstirii Lainici, Arhimandrit Ioachim Pârvulescu a binecuvântat noua televiziune a Vãii Jiului. De precizat cã Ioachim Pârvu­lescu va fi un colaborator permanent al Mondo TV.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter