08.11.2008,  18:39:26 | 0 comentarii | 485 vizualizari
Adevãrata faţã a candidaţilor / Avere de mason, avere de baron
de Cătălin DOCEA

Începem prezenta relatare de la precizarea cã a fi bogat nu este, în niciun caz, o ruşine. A fi bogat şi a face pe milosul, corectul, simpatic şi evlaviosul însã, e o mare mârlânie. Mârlãnie de la care, în prezenta campanie electoralã, numitul Barbu Gheorghe nu se dã în lãturi.
Originar din oraşul Cãlan, individul a ocupat, de-a lungul timpului, o serie de funcţii (cele mai importante fiind cele de preşedinte al CJ Hunedoara şi ministru al Muncii Solidaritãţii Sociale şi Familiei).
Cu strictã legãturã cu Valea Jiului, la vremea când Barbu era preşedinte la judeţ s-au dat cele mai grase tunuri la RAAVJ (actualmente Apa Serv). Tunurile nu le-a dat oricine, ci chiar Mihai Prisacariu, frate mason de-al lui Barbu. Masonii au rãmas nepedepsiţi iar populaţia Vãii Jiului plãteşte lunar paguba, întrucât sistemul ultraperformant s-a implementat parţial, la un preţ piperat, şi a fost, de fapt, o mare ţeapã. Dacã plãtim apã scumpã în Valea Jiului şi Barbu este unul dintre vinovaţi. Cu „V” mare.
Vã întrebaţi, probabil, „de ce nu candideazã Barbu la un post de senator în localitatea de domiciliu, la Deva adicã, sau în cea de origine, la Cãlan?”. E simplu. La Deva şi Cãlan lumea s-a cam sãturat de aburelile pedeliste, toate sondajele arãtând cât se poate de clar cã pedeliştii vor primi în zona respectivã un şut în fund. Cu alte cuvinte, Barbu s-a înfiinţat în Valea Jiului în speranţa cã va mai prinde încã patru ani în care, cu iscusinţã, sã-şi sporeascã averea deja fabuloasã.

Cine e, de fapt, plângãciosul de Barbu,...

.... cel de plecãciunile cãruia sunt pline ziarele şi care, de ceva vreme, zgârie ecranele posturilor locale de televiziune? Vã spunem noi: un adevãrat baron judeţean. Un baron pe care sunt invidioşi, sunt convinşi, mulţi oameni de afaceri care muncesc din zori pânã-n noapte.
Barbu deţine diferite cote pãrţi de terenuri agricole, forestiere şi intravilane la Deva, dar şi în satele Strei, Cãlanu Mic şi Batiz, ca urmare a unor moşteniri, donaţii ori prin achiziţie directã. În total, peste 173.000 de metri pãtraţi. De asemenea, împreunã cu soţia, deţine douã apartamente la Deva şi trei case, toate în satele anterior menţionate.
Baronul deţine un Opel Astra, achiziţionat în 2007. Tot anul trecut, acesta a obţinut peste 25.000 de lei din vânzarea unui teren agricol şi a unui autoturism.

Bani pentru campanii grele
Abia acum vine partea interesantã. Domnul acesta milos de se smiorcãie pe la televizor deţinea, la nivelul lunii ianuarie 2008, conturi, depozite şi certificate în valoare de aproape 2,7 miliarde de lei vechi, la care se adaugã aproape 23.000 de euro. Cât au agonisit oare cetãţenii Vãii Jiului la vremea când acelaşi Barbu a împrãştiat prosperitate în toatã România ca ministru? Vã spunem noi: NIMIC.

Abia acum veţi înţelege,...

...lecturând cifrele de mai jos, adevãratul statut de baron al celui ce vã cerşeşte voturile. Iatã veniturile familiei Barbu în 2007: 13.484 + 66.928 + 19.035 + 6735 + 8230 + 500 + 1900 + 7500 + 2500. Toate sumele sunt prezentate în lei şi reprezintã salarii, venituri din chirii, pensii şi dobânzi. Adicã un total de peste 1,26 miliarde de lei pe an. Respectiv peste 100.000.000 de lei pe lunã. Câte familii din Valea Jiului au venituri colosale, de acest nivel? Foarte puţine, e clar. Înţelegeţi acum motivul disperãrii cu care, de nevoie, Barbu vã cerşeşte votul promiţând câte-n lunã şi în stele? Suntem convinşi cã da. Vom reveni.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema

Secretarul Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a declarat că a dispus verificări la două departamente ale instituţiei pentru clarificarea [..]

06.11.2011, 19:40   |    0 comentarii

Gheorghe Barbu, fostul  ministru al  Muncii, a declarat presei în urmã cu ceva timp cã România are m[..]

28.11.2008, 18:31   |    1 comentarii

Într-un numãr anterior al ziarului nostru v-am prezentat cu cine şi mai ales cu ce se ocupã Gheorghe Barbu. Mai[..]

27.11.2008, 17:39   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter