11.11.2008,  16:36:22 | 0 comentarii | 319 vizualizari
Dupã ce au fost aburiţi cu… „Paco Rabanne” / Au luat o ţeapã de „firmã”
de Anamaria NEDELCOFF

Peste 100 de persoane din Valea Jiului au fost înşelate de un individ care le-a promis locuri de muncã bine plãtite. Însã pãgubiţii au dat bani pentru a li se întocmi fişele medicale şi cãrţile de muncã, dar au rãmas cu banii daţi.

Paco Rabanne de Valea Jiului
Ieri, la sediul redacţiei noastre s-a prezentat un tânãr care a declarat cã este una dintre persoanele înşelate de nişte in­divizi puşi pe îmbogãţire ra­pi­dã.
Cristian Mateicã, de 20 de ani, din Petroşani, ne-a poves­tit cã anunţul dat pe postul local de televiziune din Valea Jiului al UPC l-a ademenit de la început.
„A fost un anunţ dat pe UPC, unde se spunea cã se oferã locuri de muncã avantajoase, cum ar fi şoferi şi textilişti. Mama mea a sunat pentru mine şi un individ i-a spus cã sã merg. Ei au avut un birou într-o clãdire din Aeroport, în spate la Mol. Era multã lume acolo şi erau doi bãrbaţi care nu puneau întrebãri, ci fãceau direct dosare. Când am întrebat despre ce firmã este vorba, ni s-a spus cã despre Paco Rabanne. Mai târziu mi-am dat seama cã ãla are treabã cu parfumurile”, ne explicã tânã­rul.

Bani pentru cãrţile de muncã şi fişele medicale
Mai mult, indivizii au cerut şi 70 de lei pentru cãrţile de muncã şi fişa medicalã. „Eu
i-am dat numai 50 de lei, cã mi-am fãcut singur fişa me­dicalã. Era acolo şi un birou pe post de casierie, dar nu au dat nimãnui nicio chitanţã. Dupã ce am plãtit, ne-au spus sã venim luni sã semnãm contractele de muncã. Luni era pe uşã o hârtie cã sã mergem la poliţie, deoarece s-au sistat locurile de muncã”, a mai spus Cristian Mateicã.
Totodatã, tânãrul susţine cã numãrul persoanelor înşelate ar fi de ordinul sutelor. „Cred cã sute de persoane au fost pãcãlite, dacã nu chiar 1.000. Individul respectiv, al cãrui nume nu îl ştiu, era sunat de oameni din Vulcan, Lupeni, Uricani, de peste tot din Valea Jiului. Nu este vorba despre faptul cã am dat suma aia de bani, cã nu e mare, ci de faptul cã am fost prostiţi”, a mai explicat Cristian Mateicã.

Se efectueazã cercetãri
Subcomisarul Liviu Stoica, şe­ful Biroului de Investigaţii Cri­minale din cadrul Poliţiei mu­nicipiului Petroşani, a decla­rat cã, la ora actualã, se efec­tu­ea­zã cercetãri în aceastã cau­zã.
„În data de 7 noiembrie, la Poliţia municipiului Petroşani s-au prezentat mai multe persoane care au reclamat faptul cã în perioada 4-6 noiembrie 2008, în urma unui anunţ publi­citar apãrut pe un canal de televiziune local, se fac angajãri în mai multe domenii de activitate, motiv pentru care acestea au contactat o persoanã care, prin promisiunea cã le va oferi locuri de muncã avantajoase, le-a solicitat su­me de bani cuprinse între 20 şi 70 de lei, pentru întocmirea cãrţilor de muncã şi a fişelor medicale. Oamenii nu au pri­mit nicio chitanţã justificativã, iar în dimineaţa zilei de 7 no­iembrie, persoana care a încasat banii a dispãrut. Per­soanele în cauzã, considerându-se înşe­la­te şi prejudiciate, au depus plângere la Poliţia Petroşani. În cauzã s-a întoc­mit dosar de cercetare penalã pentru sã­vâr­şirea infracţiunii de înşelãciune, activitãţile fiind desfãşu­rate sub îndrumarea Parchetu­lui de pe lângã Jude­cãtoria Petroşani, în vederea stabilirii tuturor împrejurãrilor în care s-a comis fapta, identificãrii au­torului faptei şi luarea mãsu­ri­lor legale. În cazul în care va fi gãsit vinovat, autorul riscã o pe­­deapsã cuprinsã între 6 luni şi 12 ani”, a menţi­onat subco­mi­sarul Stoica.
De altfel, având în vedere faptul cã numãrul persoanelor pre­judiciate trece de o sutã, sub­comisarul Stoica îi roagã pe toţi cei care au fost pãcãliţi sã vinã la Poliţia municipiului Petroşani, în vederea administrãrii de noi probe.
„Recomandãm cetãţenilor ca pe viitor sã fie mai atenţi cu privire la anunţurile şi ofertele de muncã ce nu prezintã seriozitate”, a concluzionat şeful Bi­roului de Investigaţii Crimi­na­le Petroşani.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Bătrânii din judeţul Hunedoara cad tot mai des în plasa escrocilor, în ciuda avertismentelor poliţiei şi pre[..]
14.04.2014, 20:16   |    0 comentarii

Încă un hunedorean a devenit victima unei înşelăciuni prin telefon, pe metoda „accidentul”, omul fiind lăsat[..]

26.01.2014, 18:24   |    0 comentarii

Se spune cã sãrãcia îl împinge pe om la gesturi nesãbuite. Disperarea face din el o victimã a esc[..]

24.11.2008, 16:35   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter