12.11.2008,  18:41:27 | 0 comentarii | 307 vizualizari
Graţie Primãriei şi Consiliului Local Uricani / Şcoala Generalã Nr. 1 Uricani este o şcoalã europeanã
de Sorin SANDA

Şcoala Generalã Nr. 1 de la Uricani are o tradiţie de aproape 50 de ani. De-a lungul timpului, a suferit numeroase transformãri, de la şcoalã generalã la liceu şi invers.

De ceva vreme, Şcoala Generalã Câmpu lui Neag a fost afiliatã unitãţii de învãţãmânt sus-menţionate, unde învaţã copii în clasele I-IV.
„Pentru clasele V-VIII, copiii de la Câmpu lui Neag sunt aduşi la Şcoala Generalã Nr. 1 din Uricani, prin programul acela cu transportul în comun, fiind transportaţi cu microbuzele de la Câmp în oraş”, ne spune Ilie Pârvan, directorul şcolii.

Refãcutã în totalitate
Ilie Pârvan a mai precizat cã, în anul 2005, când a preluat şcoala ca director, aceasta se afla într-o stare de de­gradare avasatã atât pe exterior, cât şi în interior. „De asemenea, suferea din punct de vedere al încadrãrii cu perso­nal didactic. În anul 2006,  am demarat acţiunea de reconstrucţie a acestei şcoli şi putem spune cã, la ora actualã, şcoala a renãscut a doua oarã. În 2006, am fãcut un studiu de fezabilitate, un proiect tehnic şi le-am înaintat inspectoratului şcolar la nivel de judeţ. De asemenea, ca urmare a faptului cã şcoala, într-adevãr, se afla într-o stare avansatã de degradare, au fost aprobate douã hotãrâri de Guvern - în iulie şi respectiv septembrie 2006 -, care însumau vreo 7,7 miliarde de lei vechi, în urma cãrora atât pe interior cât şi pe exterior, şcoala a fost refãcutã complet. A fost împrejmuitã, a fost refãcutã baza sportivã, a fost chiar fãcutã o instalaţie de nocturnã, avem de asemenea şi o tribunã. Pe exterior, şcoala a fost izolatã din punct de vedere termic, lucru care se resimte la nivelul şcolii. Tot la exterior, dar şi la interior, au fost montate camere de supraveghere. Toate sãlile de clasã, co­ri­doarele au fost refãcute complet, în sensul cã a fost montat parchet, s-a vopsit, grupurile sanitare au fost refãcute, a fost refãcutã instalaţia electricã. În acest an, şcoala a fost dotatã cu mobilier de aproximativ 500 de milioane de lei vechi. Deci, se poate spune cã în aceastã şcoalã sunt toate condiţiile pentru ca elevii sã îşi desfãşoare activitatea de învãţãmânt la standarde aproape eu­ropene. Avem dotãri pe cabinete şi labo­ratoare, la bibliotecã, douã cabinete de informaticã, trei linii de internet. Am reuşit şi în acest an sã avem o încadrare de aproape sutã la sutã cu personal didactic calificat, deci şi din punct de vedere al resurselor umane suntem la standardele cerute de legislaţia în domeniu”, a explicat Ilie Pârvan.

Fãrã autorizaţie
De altfel, s-au înregistrat realizãri notabile şi la Şcoa­la Generalã de la Câmpu lui Neag, care a fost inclusã într-un program al Minis­te­ru­lui Educaţiei, Cer­ce­tãrii şi Tineretului ce se re­ferã la informatizarea în sis­temul rural.
„Am primit trei calcula­toa­re, avem şi o salã de in­for­maticã, am instalat un sistem de alarmã antifurt”, se mândreşte directorul şcolii.
Totuşi, singura problemã ar fi cã unitatea de învã­ţãmânt nu deţine încã auto­rizaţie sanitarã de funcţio­nare, din cauza greşe­lilor fãcute de constructori înainte de anul 2005.
„Cei care au construit aceastã clãdire înainte de 2005 nu au ţinut cont de un anumit ordin al ministrului în sensul cã circuitele pentru preşcolari, mai exact circuitele sanitare trebuie separate faţã de cele ale şcolarilor. Vom face demersuri sã se remedieze situaţia. Sperãm ca anul urmãtor, la 15 septembrie, sã avem şi acea autorizaţie”, a mai completat PârvanInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter