22.01.2014,  21:37:57 | 0 comentarii | 1130 vizualizari
Ministerul Sănătăţii / A modificat programul de videoconferinţe
de Alina PIPAN
Ne priveşte pe toţi. De la 1 martie va intra în vigoare noua lege a sănătăţii care va implementa un nou pachet de servicii şi programe naţionale de sănătate, atât pentru persoanele asigurate, cât şi pentru cele neasigurate.
 
Acest pachet urmează a fi discutat în data de 27 ianuarie la ora 14:30, cu toţi responsabilii din teritoriu. Toate modificările ce urmează a fi puse în aplicare au fost transmise către autorităţile locale printr-o serie de videoconferinţe. Câteva dintre ele s-au realizat deja, altele erau programate în datele de 23, 25 şi 27 ianuarie. 
Videoconferinţa cu tema „Ambulatoriul de specialitate - specialităţi paraclini­ce” rămâne însă valabilă pentru data de 23 ianuarie la ora 11:30. În schimb, videoconferinţa din 25 ianuarie se anu­lează. În 27 ianuarie, de la ora 14:30, va avea loc videoconferinţa „Pachetul minimal de servicii şi programe naţionale de sănătate. Îngrijiri medi­cale la domiciliu, îngrijiri paleative la domiciliu şi transport sanitar neasigurat”. 
Pentru cetăţenii neasiguraţi, noul pachet minimal include asistenţă medi­cală de urgenţă, planning familial, monitorizare gravide şi lehuze, precum şi consultaţii pentru cazuri acute.  
Pentru cetăţenii asiguraţi, pachetul  prevede o singură consultaţie preventivă la trei ani, făcută de medicul de familie, pentru persoanele asimptomatice între 18 şi 39 de ani, şi cel mult două consultaţii în trei luni în cazul pacienţilor cu risc, care au o problemă nouă sau acută de sănătate. Pachetul de bază, cuprinde: servicii medicale de urgenţă; servicii de prevenţie, urmărirea periodică a persoanelor cu risc de îmbolnăvire; medicina de familie - creşterea numărului de servicii care pot fi acordate de medicii de familie; servicii în ambulatoriul de specialitate - consultaţii, servicii paraclinice (laborator - tipuri de analize), imagistică; servicii de spitalizare (translatare din internarea continuă spre ambulatoriul de specialitate şi internarea de zi); îngrijiri medicale la domiciliu şi îngrijiri paliative la domiciliu; medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu, precum şi materiale sanitare specifice pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavi­lor incluşi în unele programe naţionale de sănătate cu scop curativ.   
Îngrijirea paleativă se poate acorda pe o perioadă de 5 zile şi cuprinde monitorizarea parametrilor fiziologici şi aplicarea de sonde; administrarea medicamentelor şi injecţiilor, şi recoltarea probelor biologice; alimentarea pasivă şi artificială; manevre terapeutice pentru evitarea escarelor şi complicaţiilor pulmonare; îngrijirea plăgilor, escarelor, stomelor, fistulelor, tulburărilor de dren şi canulei traheale; clismă cu scop terapeutic, aplicarea de scutece, plosca şi basinet; asigurarea gratuită a materialelor sani­tare şi transportului personalului. 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Ministerul Sănătăţii pregăteşte procedura de licitaţie pentru achiziţionarea vaccinului pneumococic pentru întreaga [..]
04.07.2013, 20:44   |    0 comentarii
Odată învestit în funcţie, ministrul Ion Balzac a promis efectuarea controalelor în toate unităţile spitalic[..]
12.01.2009, 22:21   |    0 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter