14.11.2008,  19:24:21 | 0 comentarii | 560 vizualizari
La Primãria Petroşani / Continuã rãzboiul bazei de date
de Corneliu BRAN

„Amenzile nu se anuleazã din cauza noastrã!”

Scandalul dintre douã servicii aflate în subordinea Primãriei municipiului Petroşani tinde sã se reaprindã. Dorind sã aflãm dacã comunicarea dintre Poli­ţia Comunitarã Petroşani şi Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţã a Persoanelor s-a mai îmbunãtãţit între timp, dupã declaraţiile din varã fãcute de şeful Poliţiei Comunitare, Dorel Neag, total nemulţumit de aceastã comunicare, ne-am dat seama cã între cele douã instituţii încã mocneşte un iz de supãrare, iar mari schimbãri nu existã faţã de situaţia de la sfârşitul verii.

“Sunt obligat de multe ori sã anulez amenda din cauza celor de la evidenţa populaţiei…”
Vã reamintim cã nu de puţine ori şeful Poliţiei Comunitare din Petroşani, Dorel Neag, s-a plâns cã nu are o relaţie tocmai corectã cu Serviciul de Evidenţa Populaţiei Petroşani, susţi­nând sus şi tare cã din cauza acestui serviciu nu de puţine ori a fost obligat sã anuleze anumite procese verbale, deoarece de la Evidenţa Populaţiei nu se transmit date cãtre Poliţia Comu­ni­tarã.
Iatã mai jos un exemplu, o frânturã din declaraţia şefului poliţiştilor comunitari Dorel Neag: „I-am rugat pe cei de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţã a Persoanelor Petroşani sã ne dea toate datele. De exemplu, dânşii ne-ar fi putut comunica foarte bine domiciliul domnului Alin Toi, pentru cã puteau face o verificare imediatã, pe orice linie... Ne-au spus doar cã nu are domiciliul în Petroşani şi atât… Eu acum mã vãd pus în postura sã anulez acest proces-verbal deoarece nu cunosc domiciliul domnului Alin Toi… Acesta este doar un caz, dar sunt multe altele care se întâmplã aproape sãptãmânal. Noi, dacã nu avem acces la date, nu putem trimite amenda… În Alba-Iulia sau în Tg-Jiu, ca sã dau douã exemple de localitãţi aflate în judeţele vecine, comunicarea dintre cele douã instituţii este foarte bunã. N-am crezut asta pânã ce un coleg, Adi, de la Alba-Iulia, m-a dus la faţa locului sã mã conving singur. Într-adevãr, la dispece­ratul Poliţiei Comunitare Alba-Iulia existã acces direct la baza de date a cetãţenilor municipiului respectiv, poli­ţiştii comunitari pot verifica la orice orã, din zi şi din noapte, datele celor cãrora le sunt încheiate procesele verbale… Iar în week-end lucrurile stau şi mai rãu, încheiem procesul verbal vinerea sea­ra, iar de verificat o facem lunea, marţea… Vã daţi seama câte zile se pierd pentru faptul cã cei de la Evidenţa Populaţiei nu lucreazã sâmbãta şi duminica…”.

“Unii ar trebui sã mai citeascã Legea 677/2001”…
Replica la aceastã declaraţie a şefului Poliţiei Comunitare, Dorel Neag, dar şi la altele pe care acesta le-a mai fãcut prin presã în acest an, vine din partea şefei de serviciu de la Evidenţa Populaţiei, Anca Zaharie, care în mo­mentul în care a fost întrebatã de aceastã „îmbunãtãţire a comunicãrii” dintre cele douã servicii şi-a adus aminte de declaraţiile domnului Neag, date subsemnatului, dar şi altor colegi de breaslã: „Cu domnul Dorel Neag nu am avut niciodatã nimic, deşi domnia sa crede cã am ceva cu dânsul. Personal, bine cã mi-am adus aminte, domnului Neag îi rãspund cã am avut întotdeauna o bunã colaborare. Cred, de asemenea, cã ar trebui sã ne res­pectãm unii pe alţii şi sã nu ne bãgãm beţe în roate unii altora. Procesele verbale nu sunt anulate din cauza noastrã. Repet, eu consider cã avem o bunã colaborare. Domnul Neag ar trebui sã ştie cã noi suntem funcţionari publici, care lucrãm ca toţi funcţionarii publici din România, de luni pânã vineri, câte 8 ore pe zi. Nicidecum nu lucrãm sâmbãta şi duminica. Existã un program de funcţionare stabilit de primãrie, semnat de domnul primar, aşa cã nu vãd cu ce suntem noi de vinã. Referitor la baza de date, cred cã în timp vor avea şi dumnealor aceastã bazã de date. Nu noi suntem de vinã. Nu ar strica, între timp, ca unii dintre poliţiştii comunitari sã citeascã mai atent Legea 677/2001 care prevede protecţia datelor cu ca­racter personal şi libera circulaţie a acestor date. Existã în aceastã lege nişte reguli, nu se pot da datele omului oricui… Noi rãspundem de aceste date, suntem operatori publici, deci nu ne putem permite sã-i dãm domnului Neag nişte date ale unei persoane care nu are domiciliul în Petroşani. Iar ce spune dânsul de Alba-Iulia sau Tg-Jiu, nu sunt convinsã cã lucrurile stau chiar aşa… V-a demonstrat acest lucru, v-a dus acolo sã vã arate…? Nu este chiar legal ce se întâmplã acolo, dacã lucrurile stau aşa cum le-a descris dânsul.
Daţi-mi voie sã am însã rezerve, cred cã nu a fost chiar aşa cum a susţinut… Dar, mã rog, nu mã priveşte cum este în Alba sau altundeva, pe mine mã priveşte sã respect legea şi pe toţi cei cu care avem relaţii de serviciu. Inclusiv pe domnul Neag. Nu ştiu însã de ce nu se întâmplã şi invers. Chiar nu înţeleg de ce, deoa­rece întotdeauna, la soli­citãrile dânşilor, am rãspuns favorabil, bineînţeles atât cât ne-a permis legea şi sarcinile de serviciu”.
Deşi acum altele sunt prioritãţile primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, campania electoralã, viitorul buget local etc., nu ar strica însã ca sã se implice în acest rãzboi al declaraţiilor, între funcţionari ai douã servicii care sunt subordonate direct primãriei. Nu de alta, dar, pânã la urmã, interesul este ca aceastã comunicare sã meargã cât mai bine, în detrimentul posibililor infractori sau scandalagii, de care nici municipiul Petro­şani nu duce uneori lipsã. Şi culmea, parcã toţi se strâng în week-end-uri…Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema

Primăria Petroşani organizează concurs de promovare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacantă de șef Birou Cadastru, registru [..]

07.09.2015, 15:16   |    0 comentarii

Serviciul Public Administrarea Domeniului Public și Privat Petroșani a alocat aproximativ 32.000 lei pentru reparația câtorva scări de[..]

05.08.2015, 15:11   |    1 comentarii
Este foarte adevărat că anul acesta Primăria Petroşani a investit sume de bani deloc de neglijat în activităţile de la[..]
09.07.2015, 21:23   |    2 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter