23.01.2014,  20:11:08 | 1 comentariu | 1697 vizualizari
Drumul vulcăneanului Ioan Dorel Şchiopu de la consilier local la epitrop bisericesc
de Gheorghe OLTEANU

Deşi nu şi-a mai găsit locul meritat în politică, soarta nu l-a abandonat întru totul pe Ioan Dorel Şchiopu. Dacă, până acum un an şi ceva, toată energia şi-o cheltuia pe acţiuni care ţineau de funcţia sa de consilier local vulcănean PRM, în ultima vreme şi-a regăsit satisfacţia sufletească în a-i îndruma pe copii în tainele sportului minţii şi, de foarte curând, în a fi ridicat în mare rang de către consilierii parohiali ai Bisericii „Sfinţii Români” din Vulcan.

În urmă cu două
săptămâni, la bisericuţa de pe dealul din spatele Primăriei Vulcan a fost ales noul consiliu parohial de 12 persoane. Fireşte, printre cei realeşi a fost şi Ioan Dorel Şchiopu, de ale cărui merite din ultimii patru ani s-a ţinut seama. Surpriza cea mai mare pe care i-a fost dat, mai apoi, s-o trăiască a fost însă alta. Unul dintre cei doi epitropi ai bisericii a fost desemnat în persoana sa. În unanimitate, fiindcă toţi colegii de consiliu parohial au fost de acord că, alături de Mihai Anghel, cel mai potrivit pentru demnitatea aceasta bisericească este Ioan Dorel Şchiopu.

Pentru cei mai
puţin familiarizaţi cu termenul de epitrop (din grecescul epitropos), DEX-ul îi lămureşte că acesta înseamnă tutore, dar celălalt sens al său, şi cel mai cunoscut, este acela de administrator al unui bun, în special al averii unei biserici. Ce spune Ioan Dorel Şchiopu despre această numire a lui într-o funcţie neremunerată, dar plină de responsabilităţi? L-am întrebat, iar proaspătul epitrop care, acum, duminică, a făcut jurământ de ascultare supuşenie părintelui Mănăsuc Zgârcea, mi-a răspuns prin următoarele cuvinte.

„În mod sigur
nu merit această cinste, consideră, cu modestie, Ioan Dorel Şchiopu. Ar fi fost alţii mult mai vrednici decât mine. Dacă, însă, aceasta a fost decizia confraţilor mei, o iau ca pe o misiune în lupta pentru promovarea credinţei şi a binelui şi mă voi strădui să mă apropii de înălţimea acestei responsabilităţi. Părintele Mănăsuc Zgârcea este un om de mare iniţiativă. Dovadă stau activi­tăţile desfăşurate pe lângă bisericuţa noastră în scurta perioadă de când a fost ridicată: cursuri de pictură, cercuri de dezbateri cu copii şi tineri, excursii, pelerinaje, editarea publicaţiei
Lumină din lumină, precum şi alte activităţi culturale şi caritabile. În care părintele trebuie sprijinit, fiindcă toate acestea trebuie să continue şi să sporească. Apoi, mai presus de toate, avem datoria de a sădi şi cultiva, în rândul tineretului atât de dezorientat, valorile moralei creştine, ale ortodoxiei, ca pe o condiţie fără de care nu se poate vorbi de nicio renaştere, nici morală, nici economi­că”.
Dorele, ce să mai zic? Popă trebuia să te faci!

P.S. Mihai Anghel, celălalt epitrop, nu are nicio legătură, chiar dacă asemănarea de nume este evidentă, cu cineva la care v-ar duce imediat gândul.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 miha27.01.2014,  22:36:21
mihai anghel este condamnatul? ce invata: cum sa faci fals si uz de fals + altele?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter