26.01.2014,  19:46:12 | 2 comentarii | 6299 vizualizari
Diana Mariana Csiki de la Habitat XXI SRL, la vremea când era pe val: „Vreau să ştiu tot ce mişcă în Poliţie, nu contează cât costă!”. Tribunalul a dispus arestarea acesteia, dar infractoarea e bine-mersi în Insulele Canare. Patronii ţepari au cumpărat mai toate organele de control. Iată cine a sprijinit reţeaua infracţională Csiki!
de Cătălin DOCEA

Diana Mariana şi Arthur Ludovic Csiki, dar şi complicii lor, scapă de răspundere! Realmente maleficul cuplu care a controlat firmele Habitat XXI SRL şi Ardi Ardi SRL este departe de orice pedeapsă deşi a tras ţepe consistente, estimate la peste 165,5 miliar­de de lei vechi. Iată secretul perpetuării activi­tăţii infracţionale! Soţii Csiki au cumpărat pe toată lumea: reprezentanţi ai organelor de control de toate soiurile, angajaţi ai firmelor de asigurări şi angajaţi ai instituţiilor de creditare.

Completul 15 Penal...
...al Tribunalului Hunedoara a decis, vineri, admiterea propunerii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara de arestare preventivă a numitei Csiki Diana Mariana, cercetată - alături de soţul său şi Elena Lucia Drăgan, director la BCR Haţeg – pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la înşelăciune şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Soluţia magistraţilor conţine însă o frază cheie: „începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă”. Diana Mariana Csiki se ascunde în Spania, în Insulele Canare, unde deţine – aşa cum în exclusivitate am arătat în ediţia din 19 ianuarie a.c. - mai multe afaceri chiar pe numele său. Dacă ar fi dorit cu adevărat acest lucru, comandantul Ilie Titel Brăgaru ar fi putut-o găsi pe madam Csiki mult mai uşor decât noi, folosind instrumentele oficiale complexe aflate la îndemâna anchetatorilor. Dar, oare, a dorit măcar o secundă acest lucru? Mai, bine zis, ar fi ştiut cum să o găsească? Din moment ce Diana Mariana Csiki nu s-a aflat, vineri, în faţa magistraţilor hunedoreni avem toate motivele să deducem că dl. comandant nu a fost în stare.

Ţeparul cu cazier – în libertate
Magistraţii Tribunalului Hunedoara au respins însă, aşa cum deja v-am informat, propunerea de arestare preventivă a lui Arthur Ludovic Csiki, creierul malefic al grupării infracţionale. Sunt însă aici o serie de elemente demne de analizat. Primul şi cel mai important este că, deşi Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a formulat propunerea de arestare preventivă, NU a formulat recurs la Curtea de Apel Alba Iulia împotriva soluţiei magistraţilor hunedoreni. Studiaţi, pentru a vă convinge, dosare similare. Vă va fi foarte greu, dacă nu chiar imposibil, să identificaţi propu­neri de arestare preventivă în care Parchetul nu a formulat recurs în condiţiile în care soluţia magistraţilor nu a fost cea scontată. De ce? N-am găsit, până la acest moment, un răspuns plauzibil. Csiki a fost prezentat tardiv pentru mandat, fapt ce a gene­rat respingerea propunerii de arestare în lipsa pericolului concret şi actual pentru opinia publică. Dar, având în vedere faptul că numitul Csiki Arthur Ludovic este recidivist, nu cumva cercetările au fost tărăgănate dincolo de limită? Printr-o sentinţă penală din 8 noiembrie 2011, Csiki Arthur Ludovic a fost condamnat la 3 (trei) ani închisoare pentru înşelăciune, executarea pedepsei fiind suspendată condiţionat pentru o durată de 5 (cinci) ani, reprezentând termen de încercare. În recurs, la Curtea de Apel Alba Iulia, soluţia magistraţilor din Petroşani a rămas definitivă (09.02.2012).

Dosarul Csiki afectează...
...grav imaginea Poliţiei municipiului Petroşani. Poliţiştii din Petroşani trag din greu, cu o dotare materială precară, şi ţin piept fenomenul infracţional sub coordonarea domnilor Ciucă şi Stegărescu, adjuncţii care – spre deosebire de şeful lor direct – nu pierd vremea prin localuri. Gradul de încredere al populaţiei este însă în continuă scădere. Un recidivist şi complicii săi trag ţepe de peste 165,5 miliarde de lei vechi. Creierul afacerii este în libertate. Complicea, totodată soţia acestuia, a fugit din ţară şi îşi continuă afacerile în Insulele Canare. Zeci de familii şi-au pierdut deja proprietăţile sau sunt în pericol de a le pierde pentru că au fost înşelate de cuplul Csiki, fiind determinate să scoată credite (ulterior neachitate) în baza unor documente false. Mai poţi spera, domnule ministru Gabriel Oprea, că – dacă eşti victimă a unei infracţiuni - Poliţia municipiului Petroşani va căuta să-ţi se facă dreptate? Cazul Csiki, una dintre tot mai desele excepţii, ne demonstrează tuturor că nu.

Reţeaua Csiki
La vremea când era pe val, Diana Mariana Csiki nu se ferea să afirme că – cu bani cash – a câştigat la picioarele sale mai toate organele de control. „Vreau să ştiu tot ce mişcă, nu contează cât costă!”, spunea madam Csiki. Orice tentativă de control la sediul firmei şi punctele sale de lucru se încheia brusc prin convocarea unui apropiat al familiei Csiki, care negocia şpaga cu reprezentanţii organelor de control. Sumele provenite din înşelăciuni erau folosite pentru plăţi cash, mese de protocol, cadouri şi concedii pentru orice reprezentant al unei entităţi de control care trecea pragul magazinelor Ardi Ardi SRL şi Habitat XXI SRL. Sursele noastre estimează că, pentru a nu fi deranjaţi de nimeni în perpetuarea activităţii infracţionale, soţii Csiki au „investit” cel puţin 500.000 de euro. Avea balta peşte.
Pentru ca solicitările de credit întocmite în baza unor documente false să fie aprobate fără emoţii, soţii Csiki şi-au apropiat mai mulţi angajaţi ai unor instituţii de credit. În cazul numitei Elena Lucia Drăgan, de la BCR Haţeg, lucrurile sunt cât se poate de clare, aceasta fiind deja convocată la audieri.
Iată, în continuare, exemple de alţi angajaţi ai unor instituţii de credit apropiaţi familiei Csiki, care au înlesnit acordarea creditelor în baza unor documente false.
Vorbim de numiţii Codoreanu şi Perţa, de la CEC Bank Alba Iulia. Ca recompensă pentru serviciile prestate cuplului infracţional Csiki, magazinul lui Codoreanu din piaţa mică din Deva a fost aprovizionat, o lungă perioadă de timp, de către firmele soţilor Csiki.Magazinul devean primea de la Csiki marfă cu plata „când se poate”.
Caz similar la structura regională a BRD Finance. Doi angajaţi, dintre care unul, pe nume Alin Şipoş, încă lucrează în aceeaşi instituţie financiară. Pentru serviciile prestate familiei Csiki, Alin Şipoş primea de la soţii Csiki marfă „cu plata când se poate” pentru aprovizionarea magazinului pe care prietena sa de la acea vreme, care i-a devenit între timp soţie, îl deţinea la intrarea în Timişoara. La schimb, Şipoş avea un rol foarte important. Atunci când unul dintre dosarele solicitate cu documente false de către soţii Csiki nu era aprobat, angajaţii de la Habitat XXI SRL şi Ardi Ardi SRL, sau chiar soţii Csiki, îl apelau pe Şipoş. Care rezolva imediat „problema” la Bucureşti.

Asigurările decontate în fals...
...reprezentau încă o metodă de a stoarce bani a soţilor Csiki, mecanism posibil cu complicitatea plătită a unor angajaţi ai firmelor de asigurări. Mai multe proprietăţi ale familiei Csiki şi ale firmelor acesteia au căzut, în mod miraculos, pradă unor inundaţii şi incendii. La adresele respective se aflau, mai totdeauna, şi documente financiare ale firmelor familiei Csiki. Care, astfel, dispăreau fără urmă. Şi în acest fel, cu complicitatea unor angajaţi ai asigurătorilor, soţii Csiki au pus miliard pe miliard. Ulterior, în pregătirea dispariţiei Dianei Mariana Csiki peste hotare, s-au organizat mai multe transporturi de bani cash către Spania, în sume de până la 500.000 de euro / transport. După ce a scos din ţară cam tot ce se putea scoate, Diana Mariana Csiki s-a stabilit în Villa de Teguise (Insulele Canare, Spania), acolo unde s-a relansat în afaceri. Există informaţii potrivit cărora sumele provenite din înşelăciuni au fost reinvestite şi în afaceri pe numele unor apropiaţi, chiar rude ale acesteia, care au pregătit terenul dispariţiei acesteia din România în scopul evident de a se sustrage urmăririi penale.

Nici chiar acum,...
...după apariţia unui mandat de arestare, Diana Mariana Csiki nu se află în baza de date cu persoanele urmărite, aşa cum este ea prezentată în site-urile publice ale Poliţiei Române.

Dacă mai adăugăm că...
...numitul Csiki Arthur Ludovic a înşelat chiar şi un angajat al Poliţiei municipiului Petroşani, dar dosarul nu a mai fost trimis în instanţă pentru că împăcarea (care nu înlătura răspunderea penală) s-a produs la procuror, înţelegeţi de ce nu estimăm că Arthur Ludovic şi Diana Mariana Csiki vor răspunde pentru faptele lor deosebit de grave?

Faptul că,...
...în fiecare zi, ne convingem că nu există voinţă ca principalii vinovaţi şi complicii acestora la ţepe de peste 165,5 miliarde de lei vechi să plătească ne determină să cerem lămuri la vârf. Vom reveni.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )

#1 mihaela27.01.2014,  07:53:20
si in cazul asociatiei pensionarilor s-au petrecut lucruri similare. peste 1,5 miloane de euro, au disparut din visteria acesteia iar politia, parchetul si judecatorii se fac ca ploua. cnad se va sparge buboiul, multi vor ramane patati...


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter