15.11.2008,  13:59:11 | 0 comentarii | 409 vizualizari
Deşi numãrul reclamanţilor se aflã în scãdere, / Oficiul Prefectural Petroşani a consiliat pânã acum 228 de cetãţeni
de Corneliu BRAN

La Petroşani, pe strada Constructorului, într-una din încãperile fostului comisariat, funcţioneazã Oficiul Prefectural. Carmen Pinte este directorul executiv al acestei instituţiim subordonate Prefecturii judeţului Hunedoara.

Probleme legate de pensii, proprietate, fond funciar
Carmen Pinte ne-a declarat „În cadrul Oficiului Prefectural am consiliat anul acesta 228 de cetãţeni, cu diferite probleme. Cele mai dese probleme ridicate de cetãţenii noştri sunt legate de calcularea pensiei. Mulţi dintre cei care au venit la noi se plâng cã aşteptarea deciziilor de reevaluare este foarte mare.
Pentru fiecare caz m-am deplasat la Oficiul de Pensii Petroşani. Unii dintre dânşii aveau dreptate, alţii nu prea. Alte probleme semnalate de oamenii care au venit la noi au fost legate de proprietate, sau de ocuparea abuzivã a proprietãţii. Unele cazuri le putem rezolva, altele nu ţin de noi, ţin de justiţie sau de alte instituţii. Oricum, m-am ocupat de fiecare caz în parte, m-am deplasat la faţa locului de fiecare datã şi întotdeauna am dat un rãspuns, favorabil sau nu, în funcţie de fiecare problemã şi de specificul ei. Am mai avut de asemenea şi multe cazuri legate de fondul funciar, sau reclamaţii diverse”.
Întrebatã dacã a avut şi reclamaţii nãstruşnice din partea unor cetãţeni care refuzã sã accepte uneori realitatea, Carmen Pinte ne-a dezvãluit cã existã mereu şi astfel de cazuri: “Au fost cazuri când am fost pusã pe drumuri aiurea, deoarece realitatea din teren era cu totul alta. Ca sã rãspund la întrebarea dumneavoastrã, cea mai nãs­truşnicã cerere a venit din partea unui domn din Lupeni, reclamagiu de profesie, care nici mai mult nici mai puţin ne cerea ferm sã-i anulãm o amendã primitã pe baza unei sentinţe judecãtoreşti. Degeaba am stat sã-i explic, domnul nu dorea sã înţeleagã şi pa­ce. Ba, a trecut apoi şi la diverse ameninţãri, cã ne reclamã nu ştiu pe unde…”.

Program de audienţe
O altã chestiune pe care Carmen Pinte a ţinut sã o clarifice sunt audienţele: “Dacã tot sunteţi aici, prin in­ter­mediul cotidianului Ziarul Vãii Jiului doresc sã le transmit cetãţenilor Vãii Jiului cã programul nostru de audienţe se desfãşoarã în intervalul zilelor luni-vineri, între orele 9 - 12. Spun asta, deoarece vin la noi mulţi cetãţeni în cu totul alte ore, deşi programul de audienţã stabilit şi afişat spune altceva. Dupã ora 12 eu mã aflu pe teren, sau îmi desfãşor celelalte acti­vitãţi impuse de sarcinile de serviciu pe care le am, nu putem sta mereu în audienţe. Problemele spuse de oamenii care vin cu bunã credinţã la noi, trebuie rezolvate de multe ori pe teren…”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter