29.01.2014,  20:47:13 | 0 comentarii | 1747 vizualizari
Ieri, la Mina Petrila, / Consiliul local a aprobat bugetul şi încă 22 de proiecte de hotărâre
de Corneliu BRAN
La şedinţa Consiliului Local Petrila, desfăşurată ieri, au fost prezenţi toţi cei 17 consilieri locali, primarul Ilie Păducel, viceprimarul Vasilică Jurca, secretarul primăriei - Toma Vărgatu şi şefii de servicii sau departamente din primărie, în frunte cu administratorul public Ciprian Preda şi cu ceilalţi directori din pri­mărie. Pe ordinea de zi au fost trecute 28 de puncte, dintre care 24 au fost proiecte de hotărâri, proiectul nr. 23 fiind retras de primar înainte de şedinţă. Din cele 23 de proiecte rămase, toate au fost aprobate cu mare majoritate, doar la câteva existând una, două sau trei abţineri, în general abţineri venite din partea consilierului Temneanu sau a liberalei Doiniţa Bălănesc. Şedinţa ordinară de Consiliu Local Petrila desfăşurată ieri a avut un caracter aparte, din două aspecte.
 
Prima şedinţă de consiliu local desfăşurată la EM Petrila
Primul aspect al singularităţii e datorită faptului că a fost şedinţa care a avut un punct care viza aprobarea bugetului local al Petrilei pentru acest an.
Al doilea aspect a ţinut de locul de desfăşurare, şedinţa derulându-se în sala de şedinţe a sindicatelor de la mina Petrila. Unde, la finalul şedinţei, primarul, vice­primarul, consilierii locali au stat de vorbă cu conduce­rea SNÎMVJ şi cu conducerea minei Petrila, în vederea informării a ceea ce este de făcut pentru salvarea anumitor clădiri ale minei şi trecerea lor, gratuit, în patrimoniul oraşului, după închiderea în 2015 a exploatării miniere din Petrila, în scopul folosirii acestor imobile în interesul comunităţii locale în mai multe domenii de activitate: economic, social, turistic şi de recreere, cultural (inclusiv muzeal) sau sportiv. Acest subiect în vom dezvolta într-o ediţie viitoare. Amintim doar că s-a vizionat o proiecţie video a unor imagini cu clădirile minei, directorul Minei Petrila, Constantin Jujan, un om devotat culturii miniere, oferind toate amănuntele tehnice şi istorice.
 
Buget aprobat la foc automat
Cum proiectul de aprobarea bugetului a fost pe listă la punctul 1 al ordinii de zi, Cornel Preda, preşedintele de şedinţă, a trecut la discutarea proiectului. Cum n-au fost obiecţiuni decât din partea consilierului local Ion Temneanu, care a motivat că se abţine şi nu votează bugetul local (pentru al treilea an la rând!), s-a trecut la vot. Toată lumea a votat „pentru”, cu excepţia consilierului Temneanu, care s-a abţinut. După şedinţă, Temneanu şi-a explicat simplu abţinerea: „N-am primit proiectul decât cu cinci minute înainte să intru în sală”. 
 
Pe hârtie - circa 540 de miliarde lei vechi. În realitate…
La finalul şedinţei, primarul Ilie Păducel ne-a declarat: „Aş putea să spun că bugetul anului 2014 nu este suficient pentru ceea ce ne-am propus să realizăm. Însă, ca la orice început de an, am încercat să împărţim sumele de bani primite şi nivelurile veniturilor proprii ale ora­şului pe toate capitolele şi subcapitolele de cheltuieli care se impun a fi efectuate în anul în curs. În speranţa că vom mai avea posibilitatea să facem rectificări pozitive pe parcursul anului, vom căuta să folosim banii cu maximă responsabilitate, aşa cum am făcut şi în anul 2013, când am încheiat anul fără datorii şi cu un excedent bugetar de 20 de miliarde de lei vechi. Valoarea bugetului de anul acesta, ca să ştie toţi petrilenii, este undeva la 540 miliarde de lei la capitolele de venituri şi cheltuieli. Ca şi anul trecut, atrag atenţia că nu sunt suficienţi bani la niciun capitol, dar aşa cum am echilibrat situaţia şi anul trecut, sper să o putem face şi anul acesta pentru a putea să ne desfăşurăm activitatea în toate domeniile de activitate, iar cetăţenii noştri, plătitorii de taxe şi impozite şi cei care ne-au votat să fie mulţumiţi de activitatea noastră şi a primăriei”.
Vom reveni.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Circa o oră şi jumătate a durat întâlnirea desfăşurată ieri la Mina Petrila dintre conducerea Societăţii Naţi[..]
19.05.2015, 22:48   |    6 comentarii
Ieri, l-am întrebat pe primarul Ilie Păducel dacă a primit răspuns oficial la cele trei solicitări adresate conducerii S[..]
22.04.2015, 20:06   |    13 comentarii
Ing. Aurel Anghel, directorul general al Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului, a avut dreptate încă[..]
05.04.2015, 21:13   |    5 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter