21.11.2008,  16:05:28 | 0 comentarii | 262 vizualizari
Primim la redacţie / Tovarãşa Monica Maria Iacob-Ridzi: „Noi, studenţii, cerem preoţilor puţinã demnitate, sã nu mai punã casa Domnului la dispoziţie pentru cerşetorie politicã. Casa Domnului este numai a Lui.”
de Cititor ZVJ

Fii bãrbatã, femininã nu poţi fi, falsã da, naturalã nu. Decât sã debitezi atâtea prostii şi baliverne, mai bine ai relata cum practici tu cerşetoria votului când pe lângã tine trece cortegiul funerar. Cum care cerşetorie? La toate, tu. Rãu mai poţi arãta. Sule­menitã, fardatã, plinã de urã şi venin. Te-am vãzut, ca noi toţi, jalnicã, înţepatã, falsã. Elena Ceauşescu - portret de familie. Parcã dl. Barbu este mai demn. Dar apropo, cum de candidezi la deputaţi fãrã sã-ţi fi dat demisia din Parlamentul European? Cum de eşti pe la noi prin Vale? Nu eşti alergicã la praf de minã sau îţi place sã priveşti suferinţa umanã ca Lenuţa Ceauşescu. Te rugãm, îm­bracã-te în costum popular sã te mai recunoascã copiii de la dansuri sau noi, studenţii, sau foştii tãi colegi, e mai “emo”. Nici nu ai terminat de citit scrisoarea din 12.11.2008 cã ai şi rãvãşit secretariatele decanatelor şi protectoratelor de pe Dealul Insti­tu­tului, cerând identificarea tânãrului student care are altã opinie decât ai citit tu în stele sau Mama Omida, adicã cum sã te adresezi cu “dragã Mona” unui eurodeputat de talie planetarã. Ce planetarã? Galacticã direct. “Eu, Mona, care sunt în oglinda mea bla, bla, bla...”. “Eu eject - aşa ceva nici cei cu succesuri nu mi-au zis”. Referitor la munca ta de la Bruxelles pe saitul plenului UE chiar ai numai succesuri. “Interzicerea desenelor animate cu veveriţe sinucigaşe” sau “Numai cu pãrinţii la discotecã” sau “inaugurãm complexe comerciale” la care nu aveai niciun merit decât cã, din jenã şi penibil, patronul magazinului te-a gãsit înghesuindu-te în faţã sã fii prima, şi numai atunci fâstâcit ţi-a dat o foarfecã sã tai panglica.
Mãreţe realizãri, tov. Monica.
Dar sã-ţi mai spun una. Cicã tov. Elena Ceauşescu, tiza ta, se mai relaxa uneori. Numai tu eşti o hãrnicuţã, o creaturã dintr-o poveste “tra­vesti” în care vrei, dar nu poţi sã fi na­tu­ralã din ceva “greţos de fals”.
Cât despre noi, studenţii, am crezut, vãzându-te la facultate, cã ai dat ordin sã ţi se distrugã fiţuicile rãmase prin bãnci, cã doar ai fost de-a noastrã, aşa cum ai fost de-a minerilor, de-a dansului, de-a comerţului.
Tov. Monica, despre teza ta de doctorat cerem oficial CNH-ului sã ne comunice cine ţi-a scris-o, cã dintre “profi” noi ştim. În rest, Ministerul Edu­caţiei o sã aprofundeze situaţia. La titluri academice sã nu te aştepţi cã doar nu eşti încarnarea tov. Elena Ceauşescu, dar de la tine ne aşteptãm sã primeşti obediente laude şi sãrutãri de mânã.
Hai, tov. Monica, fii de-a noastrã, “trendy”, nu te inhiba, politica ţi-o cere, Planeta Pãmânt ţi-o cere.
Of, era sã uitãm. Te rugãm, nu mai stresa institutul cu anchete interne, fii blândã.
Tov. Monica, nu fi varianta femininã a tov. Stalin sau a tizei tov. Elena C. şi nu mai da “jeturi de aer politic” prin institut sã dai afarã profesori sau sã ceri lucrãrile studenţilor ca sã poţi identifica scrisul. Ce ruşine, tov. Mo­nica. Chiar aşa te porţi cu “profii” noş­tri?
Şi ca rãmas bun, te rugãm ceva (cu toate cã ştim cã nu poţi, dar ne place cã ne minţi frumos), roagã-l pe soţul tãu sã nu promitã la toţi pensionarii angajare în Primãria Petroşani dacã te voteazã. Gândeşte-te şi la noi, promoţia 2009 a UP, la noi “împreunã” nu te-ai gândit, tinerii, cei de la care nu poţi cerşi voturi.
Moto-ul nostru: “Noi nu încurajãm cerşitul”.
Nu o fã tu.

P.S. Prin târg se aude cã ai în­ceput sã cerşeşti voturile prin bisericile de toate religiile şi cã enoriaşii de toate confesiunile când ies din casa Domnului spun “Piei, Drace” şi-şi fac cruce şi cu stânga şi cu dreapta şi cu limba în cerul gurii. Semn rãu, tov. Monica. Semn rãu.
Noi, studenţii, cerem preoţilor pu­ţinã demnitate, sã nu mai punã casa Domnului la dispoziţie pentru cerşe­torie politicã. Casa Domnului este numai a Lui.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Într-una din aceste zile, mă trezesc la redacţie cu o doamnă în vârstă. O poftesc să ia loc. După ce se a[..]
01.04.2015, 20:01   |    7 comentarii
Cu siguranţă, la ora apariţiei ediţiei noastre, cunoaşteţi sentinţa în procesul Monica Iacob-Ridzi (5 ani de închisoare). A[..]
16.02.2015, 19:57   |    17 comentarii
Conform unui comunicat de presă remis redacţiei ieri, 9 decembrie, deputatul UNPR Monica Iacob Ridzi a susţinut ieri, în [..]
09.12.2014, 20:49   |    6 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter