26.11.2008,  16:35:52 | 0 comentarii | 403 vizualizari
Barbu, travestitul politicii româneşti
de Ziarul Vaii Jiului

Deja scriu articolele cu o anumitã greaţã. Nu din punct de vedere jurnalistic, ci din cauza unui singur om care îmi dã aceastã stare. GHEORGHE BARBU. Nimeni şi nimic nu îl poate opri pe Gheorghe Barbu din cãderea liberã în care s-a lansat de ceva vreme. Acuzã şi nu ştie cã face greşealã dupã greşealã. Pentru cunoscãtori ar trebui sã însemne ceva, pentru restul ar trebui sã însemne mult mai mult. Adicã refuzarea votului cãtre Barbu în 30 noiembrie.

Grija lui Barbu pentru lesbiene, homosexuali, bisexuali şi travestiţii

Anul 2007 a fost desemnat de UE ca fiind Anul European al Egalitãţii de Şanse pentru Toţi. Astfel cã fostul mi­nis­tru al Muncii şi candidatul pentru Senat, Gheorghe Barbu, şi-a luat misiunea în serios şi a elaborat un document prin care doreşte sã elimine discriminãrile de orientare sexualã. În prim plan sunt lesbienele, homosexualii, bisexualii, dar şi travestiţii. Pentru aceştia, Barbu s-a gândit sã  deschidã calea integrãrii pe piaţa muncii. Şi asta pentru cã demnitarul considerã cã aceastã categorie este discriminatã din acest punct de vedere. Doamne cât este de adevãrat, dar nu din partea dumneavoastrã. Domnule Barbu, dumneavoastrã nu aţi rezolvat nimic în România asta, tocmai vã gândeaţi sã rezolvaţi acest proiect. Sincer,  mã mir cum de aţi ajuns unde sunteţi acum. Lumea a fost oarbã, dar de acum promitem sã le deschidem ochii. MARI.

Atenţie la ce zice Barbu.... lãutarul care se ocupã de lucrurile lumeşti

„Este o realitate prezentã în domenii precum serviciile publice, relaţiile de muncã, comportamentul şi practicile Poliţiei Române, sistemul penitenciar, reflectarea în mass-media ori chiar relaţiile familiale. De asemenea, organizaţii şi instituţii au avut poziţii publice care s-au adãugat la tradiţia excluziunii sociale şi a discriminãrii ce afecteazã homosexualii din România şi care sporesc şi dã legitimitate prejudecãţilor negative cu privire la  homosexualitate în rândul populaţiei generale”, se aratã în Strategia Naţionalã pentru Imple­mentarea Anului European al Egalitãţii de Şanse pentru Toţi, elaboratã de Mi­nisterul Muncii. Cu siguranţã, campania pe care dorea sã o ducã fostul ministru Gheorghe Barbu, în acest sens, nu putea sã aibã prea mulţi sorţi de izbândã, întrucât populaţia este extrem de vehementã când vine vorba de acceptarea persoanelor cu o orientare sexualã, alta decât cea normalã, la locul de muncã. Şi temerile noastre s-au adeverit. Nimic concret. REFUZ.  Spre exemplu, barometrul de opinie publicã din noiembrie 2007 al Fundaţiei pentru o Societate Deschisã indicã faptul cã 86 la sutã dintre românii intervievaţi nu doreau sã aibã nici mãcar drept vecini homosexuali. De asemenea, studiul Institutului de Politici Pu­blice, “Intoleranţã, discriminare şi auto­ritarism în opinia publicã”, publicat în 2003, indicã cu claritate cã minoritãţile sexuale ocupã primul loc între grupurile minoritare cele mai puternic respinse. Astfel, 40% dintre respondenţi nu ar fi de acord ca în România sã trãiascã homosexuali sau lesbiene, iar 93% nu ar accepta sã lucreze cu un homosexual sau o lesbianã. Din nou, Barbu face ce nu vrea omul. Sunteţi chiar împotriva noastrã?
„Vom duce o campanie prin care dorim sã creştem gradul de conştientizare şi sensibilizare a angajatorilor în ceea ce priveşte accesul egal pe piaţa muncii al homosexualilor. Totodatã, vom informa persoanele aflate în aceastã situaţie asupra drepturilor pe care le au pe piaţa muncii. De asemenea, vom promova, la nivelul societãţii, atitudini de respect şi toleranţã faţã de toate persoanele indiferent de orientarea sexualã”, se aratã în Strategia Naţionalã elaboratã de Ministerul Muncii. Pe lângã problemele homo­sexualilor, vor fi dezbãtute şi cele ale rromilor, tinerilor, cultelor religioase, dar şi a persoanelor cu handicap. Nimic din astea nu vã preocupã. Conform statisticii, Autoritãţii Naţionale pentru Per­soanele cu Handicap (ANPH), la 30.06.2006, numãrul persoanelor cu dizabilitãţi era de 468.607, dintre care 17.540 se aflã în instituţii, iar 451.067 sunt în îngrijirea familiei sau trãiesc dependent. Astfel cã ponderea persoanelor cu handicap în România este de 10%. Cu toate acestea, condiţiile pentru un trai normal nu le sunt, nici pânã în prezent, rezolvate.

Acest lucru este recunoscut şi de conducerea Ministerului Muncii. „Personalul din cadrul sistemului de protecţie a persoanelor cu handicap este insuficient din punct de vedere nume­ric şi, în general, fãrã calificare profesionalã specificã. Nimic din adevãratele probleme ale acestor oameni Barbu nu le-a putut rezolva. Astea erau prioritãţi nu de ce vã ocupaţi dumneavoastrã şi îmi este greu sã vã spun aşa, domnule Barbu. Prioritãţile erau pentru dumneavoastrã altele. Din pãcate, nu aţi fãcut nimic. NIMIC. Vã spunem noi câteva. Accesul la educaţie, asistenţã medicalã, încadrarea în muncã, transportul public, condiţiile de locuit şi mişcare în mediul fizic reprezintã domenii deloc sau insuficient rezolvate de autoritãţile publice locale. Marea majoritate a persoanelor cu handicap nu au asigurate, în mod curent, nici un fel de servicii. Trebuie rezolvate aceste probleme”, se aratã în Strategia Naţionalã elaboratã de fostul ministru Barbu.

Nu alegeţi pe cel care face... NIMIC

Nu aţi rezolvat. TREBUIE. Lãsaţi pe alţii. Vã rugãm. Nu mai suportãm. Cei care îl vor ajuta pe Barbu sã-şi atingã scopul vor fi, ca de obicei, organizaţiile neguvernamentale. Acestea vor avea menirea de a realiza, pe tot parcursul desfãşurãrii acţiunii, proiecte viabile, care sã poatã fi implementate. Proiectele vor fi selectate de cãtre o comisie de evaluare desemnatã de Organismul Naţional de Implementare. Comisia va fi alcãtuitã din reprezentanţii mai multor instituţii, precum: Agenţia Naţionalã pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bãrbaţi, Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Familiei, Autoritatea pentru Persoanele cu Handicap şi Direcţia de Programe de Incluziune Socialã din Ministerul Muncii. Ce ne facem cu dumneavoastrã? Nu uitaţi, l-aţi acuzat pe unul dintre contracandidaţii cã mani­puleazã şi influenţeazã presa pentru a scrie împotriva dumneavoastrã. Ţin sã vã spun cã existã persoane integre, calitate care vã lipseşte, care vãd ce se întâmplã şi nu pot rãmâne indiferente la aceste mãgãrii. Vreţi sã ne reprezentaţi? Eu cred cã faceţi o glumã. Dar gata... terminaţi. E pe terminate spectacolul. Din distribuţia actualã nu faceţi parte. Sunteţi REFUZAT,  domnule GHEORGHE BARBU.
Adrian OLARIUInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema

Secretarul Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a declarat că a dispus verificări la două departamente ale instituţiei pentru clarificarea [..]

06.11.2011, 19:40   |    0 comentarii

Gheorghe Barbu, fostul  ministru al  Muncii, a declarat presei în urmã cu ceva timp cã România are m[..]

28.11.2008, 18:31   |    1 comentarii

Într-un numãr anterior al ziarului nostru v-am prezentat cu cine şi mai ales cu ce se ocupã Gheorghe Barbu. Mai[..]

27.11.2008, 17:39   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter