27.11.2008,  17:39:04 | 0 comentarii | 557 vizualizari
Moralitatea, calitate inexistentã la Barbu
de Ziarul Vaii Jiului

Într-un numãr anterior al ziarului nostru v-am prezentat cu cine şi mai ales cu ce se ocupã Gheorghe Barbu. Mai trist este cã el nu sustrage de la oameni bogaţi, ci o face de la cei care muncesc bcinstit pentru salariul lunar. Pentru ilegalitãţile sãvârşite, anul trecut, la concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector adjunct pe relaţii de muncã în cadrul Inspecţiei Muncii, fostul ministru Gheorghe Barbu s-a ales cu plângere penalã din partea unui fost subaltern.

Dacã va pierde procesul, şi sunt toate şansele sã o facã, acesta va trebui sã scoatã din buzunar 100.000 RON. Sãptãmâna trecutã, prin ziarul nostru s-a publicat un amplu material în care demonstram cum, anul trecut, fostul ministru al Muncii, Gheorghe Barbu, a favorizat prin mane­vre ilegale ocuparea funcţiei de inspector de stat adjunct în cadrul Inspecţiei Muncii de cãtre Valentina Contescu, consilier al primului-ministru. Aşa cum am arãtat, numirea în funcţie a Valentinei Contescu a fost semnatã de Barbu prin încãlcarea flagrantã a unei hotãrâri judecãtoreşti, care nu permitea, sub nicio formã, pos­tarea acesteia pe scaunul de inspector adjunct. O datã pentru cã s-a demonstrat cã nu îndeplinea con­diţia de bazã a concursului, 17 ani vechime în specialitate juridicã, şi apoi pentru cã s-a demonstrat cã la etapa interviului notele candidaţilor au fost falsificate de membrii comi­siei de examinare, în favoarea consilierului ministerial. Cu toate acestea, demnitarul nu s-a dat înlãturi şi a sfidat, fãrã nicio temere, legea. Cel care a avut de suferit de pe urma falsului ministerial a fost contracandidatul Valentinei Contescu, Gheorghe Dãnuţ Radu, fost director general al Direcţiei Generale de Legislaţie a Muncii din cadrul Minis­terului Muncii. Multe astfel de favoruri au fost fãcute de Barbu şi în judeţul Hune­doara dar, din pãcate, în acest judeţ totul merge mânã în mânã cu infracţiunea. Stã în puterea noastrã sã oprim aceste ilega­litãţi şi oamenii care au un loc de muncã sã rãmânã cu el. Din pãcate pentru Bar­bu, Gheorghe Dãnuţ Radu l-a procopsit cu plângere penalã pentru sãvârşirea in­frac­ţiunilor de abuz în serviciu prin îngrã­direa unor drepturi, abuz în serviciu contra intereselor publice şi omisiunea se­sizãrii organelor judiciare. „Deşi i-am pus în vedere de mai multe ori sã execute ho­tãrârea judecãtoreascã, de fiecare datã acesta a sfidat cele mai elementare nor­me de drept şi a cãlcat în picioare Cons­tituţia României”, se aratã în cererea de chemare în judecatã înaintatã Curţii de Apel Bucureşti. Dacã instanţa se va pronunţa în favoarea reclamantului, Barbu va trebui sã scoatã din buzunar 100.000 RON pentru plata daunelor morale şi 20 la sutã din salariul minim brut pe eco­nomie pentru fiecare zi de întârziere a  punerii în aplicare a hotãrârii judecã­to­reşti. Surse din cadrul Curţii de Apel ne-au confirmat cã acest proces va avea loc şi cã va avea o soluţionare. Sperãm noi cea corectã. Aşa cã nu putem vota un om dat în judecatã, pentru mai multe capete de acuzare.
Este la fel de trist cã dumneavoastrã, domnule Barbu, sunteţi cel care mai ieri împãrţeaţi ghiozdane şi mai multe materiale cu iz politic copiilor mai mici de vârsta buletinului. Moralitate este una dintre calitãţile care fãuresc un om.

Pe faţã
Din pãcate, la fãurirea dumneavoastrã ca om politic nu s-a aplicat şi aceastã ca­litate. Dacã doriţi, vã putem împrumuta, însã vã costã un ghiozdan şi douã bri­chete. Poate v-au mai rãmas de la cam­pa­niile curate pe care le duceţi în Valea Jiului. Într-o emisiune, la televizor, spu­neaţi cã veţi da astfel de materiale publi­citare cât va fi nevoie şi cât va trebui pânã vã veţi atinge scopul. Ar trebui ca cei care se ocupã de campania dumneavoastrã electoralã sã vã comunice cã pentru ceea ce faceţi vã puteţi alege cu un dosar penal şi excluderea din cursa electoralã. Dar încã un dosar penal la cele multe ale dumneavoastrã nu mai conteazã. Poate va conta data de 30 noiembrie. Cu siguranţã, acolo oameni vã vor lovi. Aşa cum dumneavoastrã i-aţi lovit de mult prea multe ori.
Adrian OLARIUInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema

Secretarul Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a declarat că a dispus verificări la două departamente ale instituţiei pentru clarificarea [..]

06.11.2011, 19:40   |    0 comentarii

Gheorghe Barbu, fostul  ministru al  Muncii, a declarat presei în urmã cu ceva timp cã România are m[..]

28.11.2008, 18:31   |    1 comentarii

Deja scriu articolele cu o anumitã greaţã. Nu din punct de vedere jurnalistic, ci din cauza unui singur om care &icir[..]

26.11.2008, 16:35   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter