27.11.2008,  18:06:31 | 0 comentarii | 376 vizualizari
Şi momârlanii din Popi sunt nemulţumiţi de… / Afacerile de partid ale lui Pãducel
de Anamaria NEDELCOFF

Sãtenii din satul Jieţ, mai exact din cãtunul numit Popi, se plâng de faptul cã nu mai suportã zgomotul care vine de la balastiera situatã la nici 200 de metri de casele lor. Ion Stoica, unul dintre nemulţumiţi, ne-a explicat faptul cã se exploateazã albia râului în exces, ceea ce duce la multe neajunsuri atât pentru mediul înconjurãtor, cât şi pentru cei din sat.

Zgomot şi exploatare neraţionalã
„În primul rând, sunt probleme ecologice. Ei îşi alimenteazã pompele cu apã din Jieţ, de­ver­seazã apa menajerã în pârâu. Exploatarea materiei pri­­me se face tot din pârâul Jieţ în zona cabanei Dâlja. Zgo­motul ar fi prima proble­mã şi a doua şi cea mai semnificativã este cã se exploa­teazã neraţional din pârâul Jieţ. Exploatarea neraţionalã a pietrei determinã scãderea cursului apei, pâ­râul nefiind regularizat şi în mod clar ata­cã malurile, care sunt proprietãţi. Dar cel mai important şi cel mai rãu lucru este faptul cã se coboarã cursul pârâului Jieţ, se coboarã nivelul pân­zei freatice. Astfel, fântânile celor care se alimenteazã cu apã în latura de sat Popi,  sea­­cã vara. Astã varã oamenii nu au avut o sursã de apã potabilã”, a declarat Ion Stoica.

Afacere de partid
Totodatã, Ion Stoica mai sus­ţi­ne cã nu se face nimic pentru pro­­tejarea oamenilor, deoarece balastiera face parte din lanţul afacerilor de partid pe care le are primarul Pãducel în zonã.
„Domnul primar ne-a rugat sã fim înţelegãtori cã este investiţia oraşului Petrila şi cã asta ar produce locuri de muncã. A existat înţelegere, dar eu am avertizat cã existenţa unei balastiere în zona noastrã creeazã zgomot, praf, poluare. Nu suntem împotriva unor in­vestiţii, dar trebuie protejat mediul şi oa­menii, flora şi fauna. Eu consider cã este o afa­cere de partid. Cu banii din afacerile astea se fi­nanţeazã campaniile electorale. Pãrintele Jura a depus memorii peste memorii şi se luptã de ani întregi pentru rezol­varea acestei probleme. Mâine (azi – n.r.) vom merge în şedinţa de con­siliu local, pentru a expune problema şi acolo”,  a mai spus Ion Stoica.

Pãducel dã vina pe Apele Române
Referitor la aceste acuzaţii, primarul ora­şului Petrila, Ilie Pãducel, s-a absolvit de orice vinã. „Acum eu vã cred şi îi cred şi pe cetãţeni cã sunt probleme. Domnişoarã, ce vinã am eu dacã specialiştii de la Mediu şi de la Apele Române au dat aviz favorabil, cu licenţã de exploatare? Mie îmi pare rãu cã mi-am fãcut duşmani în acea zonã, dar albia respectivã este gos­podãritã de Apele Ro­mâne. Dar oamenii sã stea liniştiţi, cã avem un program de regularizare a pârâului Jieţ. Veţi vedea cã aşa va fi”, a dat asigurãri Pãducel.
 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter