09.12.2008,  18:54:50 | 0 comentarii | 378 vizualizari
Deschidere de piaţă / Judeţul Hunedoara are, de astăzi, un terminal al Bursei Române de Mărfuri
de Mihaela PETROŞAN

Astăzi, 9 decembrie, are loc des­chiderea oficială a Terminalului Bursei Române de Mărfuri (BRM) de la Deva. Evenimentul este extrem de important, deoarece Termi­nalul BRM Deva va fi un partener de încredere în furnizarea de instrumente legale şi transpa­rente, menite să ajute în găsirea celor mai eficiente pârghii pentru achiziţiile de produse, servicii şi lucrări şi a celor mai adecvate modalităţi de valorificare de active.
Conform reglementărilor legislative în vigoare, Bursa Română de Mărfuri oferă clienţilor săi meca­nisme eficiente pentru derularea achiziţiilor publice în sistem bur­sier.
Pentru a înţelege mai bine im­portanţa prezenţei acestui terminal bursier în judeţul nostru, putem detalia câteva elemente legate de activitatea acestuia. Astfel, serviciile de consultanţă oferite de Bursa Română de Mărfuri constau în asistenţă oferită compartimentului specializat în atribuirea contractelor de achiziţii publice pe tot parcursul derulării unei proceduri pentru întocmirea programului anual al achiziţiilor publice: identificarea necesităţii şi estimarea valorii, întocmirea calendarului procedurilor, încadrarea în coduri CPV, fundamentarea bugetului alocat unei achiziţii pe baza cotaţiilor emise de BRM, alegerea optimă a tipului de procedură, elaborarea şi transmiterea anunţului de intenţie (dacă se impune); stabilirea criteriilor de calificare şi selecţie a ofertanţilor; elaborarea documentaţiilor de atribuire (stabilirea specificaţiilor tehnice, a clauzelor contractuale şi întocmirea fişei de date a achiziţiei); definitivarea caietului de sarcini; definitivarea contrac­telor cadru de achiziţie; cooptarea de experţi pentru aspecte legate de specificaţiile tehnice; publicarea anunţurilor în SEAP şi informarea structurilor din Ministerul Finan­ţelor; derularea procedurilor de achiziţie la termenele şi în condiţiile stabilite.
Referitor la oferta de servicii bursiere pen­tru solicitanţii de fonduri structurale, Bursa Română de Mărfuri oferă consultanţă şi asigură organizarea/derularea procedurilor de achi­zi­ţii de produse, servicii sau lucrări rezultate în baza accesă­rii/câştigării de pro­iecte pe fonduri struc­­turale. Astfel, autorităţile contractante pot achiziţiona, pe piaţa la disponibil, în condiţii de maximă eficienţă, materii prime structurate pe ringuri specializate: produse petroliere: carburanţi auto pe baza cardurilor de carburanţi şi a bo­nurilor valorice, benzine, motorine, lubrifianţi, combustibili de încăl­zire, păcură, bitum, ţiţei etc.; energie electrică şi gaze naturale; materiale de construcţii: ciment, pietriş, nisip, cherestea, traverse etc.; mărfuri generale: lemn de foc, criblură, sare, animale în viu şi carcasă, lapte, derivate primare ale cerealelor (de ex: făină, zahăr, ulei) etc; cereale: grâu, porumb, rapiţă, soia, floarea soarelui etc.; legume şi fructe.
Principalele avantajele ale achi­ziţionării pe piaţa la disponibil se referă la: desfăşurarea procedurilor în termen de maxim 7 zile; obţinerea unui preţ avantajos  prin utilizarea licitaţiei cu strigare; utilizarea cotaţiilor BRM ca sistem de referinţă pentru fundamentarea bugetului alocat unei achiziţii; garantarea bursieră la executarea în bune condiţii a contractului de achiziţie publică; asigurarea concurenţei prin numărul mare de ofertanţi înregistraţi în piaţă; eli­minarea birocraţiei din procedurile clasice de achiziţii publice.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter