12.12.2008,  14:31:36 | 0 comentarii | 318 vizualizari
Firmele hunedorene primesc sprijin pentru cooperarea transfrontalieră
de Mihaela PETROŞAN

Un proiect în valoare de peste 160.000 de euro, lansat de Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic “Tehim­puls” şi care vizează firme din zona graniţei cu Ungaria, care vor beneficia de activităţi de instruire şi servicii, este disponibil şi pentru judeţul Hunedoara. Proiectul “Brokinnovoucher -  Sprijin pen­tru cooperarea şi inovarea întreprinderilor mici şi mijlocii din zona România-Ungaria” a fost elaborat în cadrul Programului Phare CBC 2006 România-Ungaria.
“Proiectul vizează în mod direct un grup de 60 de firme din zona de graniţă România-Ungaria, care vor beneficia de activităţile de instruire, de servicii şi produse îmbunătăţite în urma activităţilor proiectului şi de parteneriate cu alte organizaţii din zonă. Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea competitivităţii sectorului productiv prin acţiuni de sprijinire a cooperării transfrontaliere şi de promovare a culturii de inovare, în scopul creării unei pieţe regionale pentru cunoaştere, care să permită întreprinde­rilor mici şi mijlocii să apeleze la surse externe de cunoaştere şi cercetare, oferind în acelaşi timp şi instrumentele necesare gestionării eficiente a procesului de inovare într-o firmă“, se arată într-un comunicat al Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic “Tehim­puls”.
Activităţile propuse în proiect cuprind analiză şi audit a firmelor din zonă în scopul investigării stadiului actual al dezvoltării firmelor şi al cooperării trasfrontaliere, instruirea firmelor inovatoare pentru contracararea problemelor actuale de competitivitate şi inovare, sprijinirea firmelor cu „vouchere pentru inovare”, pentru găsirea soluţiilor inovatoare la pro­blemele lor. Scopul este realizarea contactului între cererea şi oferta de cercetare-dezvoltare-inovare. De ase­menea, proiectul mai cuprinde brokeraj transfrontalier, care facilitează întâlnirea IMM-urilor din zonă pentru dezvoltarea relaţiilor durabile de coo­perare trasfrontalieră.
Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic “Tehimpuls” este un proiect iniţiat în cadrul Strategiei Regionale de Inovare, care a fost implementată în perioada 2002-2005. Tehimpuls urmăreşte stimularea econo­miei regionale şi creşterea capacităţii competitive a companiilor regionale prin promovarea inovării şi a dezvoltării tehnologice la nivelul Regiunii Vest, respective judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema

Cu mai puţin de o lună înaintea debutului în campionatul Ligii a III-a, antrenorul  echipei de fotbal  FC Hunedoara se d[..]

05.08.2015, 17:22   |    0 comentarii
Fostul jucător al echipei Minerul Lupeni, în prezent la FC Hunedoara, Bogdan Bozian, a debutat cu gol la noua sa echipă.
[..]
02.08.2015, 22:24   |    0 comentarii

În data de 6 august, de la ora 13, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, va organiza, în Sala de Festivităţi, [..]

30.07.2015, 16:30   |    0 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter