12.12.2008,  14:44:14 | 0 comentarii | 438 vizualizari
PSD la raport / Cornel Resmeriţă - preşedintele celei mai importante organizaţii PSD din judeţ: „Eu cred că PSD va fi foarte înţelept. Judeţul Hunedoara va avea un prefect al PSD, ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat perioada trecută”
de Cristian ANGHEL

Cornel Resmeriţă,  preşedintele PSD Lupeni, cea mai importantă organizaţie din judeţul Hunedoara, şi primarul municipiului, nu este de acord cu alianţa PSD-PD-L, dar speră ca democrat liberalilor să le vină mintea la cap. Acesta a precizat în emisiunea de la Mondo FM/Mondo TV, „PSD la raport”, realizată de Ionuţ Drăgotesc, că în PD-L sunt oameni răi, lucru demonstrat în aceşti patru ani, în aceste campanii electorale din 2008 şi chiar cu mult timp în urmă. Acest mariaj politic nu va dura mai mult de un an dacă PD-L nu se maturizează şi nu-şi asumă responsabilităţi, fără a mai da vina pe cei din grupul din care fac parte cum a mai făcut-o de atâtea ori, a punctat Cornel Resmeriţă.

Reporter: Fiţi sincer, aşa cum vă ştiu. V-aţi dorit sau nu acest pact PSD-PD-L?
Cornel Resmeriţă: Nu mi-am dorit acest pact. Nu l-am dorit din cauza răutăţilor care sunt în acest partid, din cauza a foarte mulţi oameni răi care sunt în acest partid, care nu ştiu să respecte absolut nimic. Din aceas­tă cauză nu mi-am dorit o asemenea alianţă. În schimb nu pot să comentez ceea ce s-a făcut la nivel naţional. Am fost întrebat şi eu, dacă alegem să mergem la guvernare sau nu. Toată lumea îşi doreşte să meargă la guvernare. Şi, mai ales, primarii sunt interesaţi de acest lucru pentru că aceştia au de rezolvat multe probleme în localităţile lor şi fără acces la fonduri nu se prea poate face nimic. Şi ca primar al muncipiului Lupeni, o localitate defavorizată total în ceea ce înseamnă fonduri, în ultimii patru ani, era normal să îmi doresc să ajungem la guvernare, dar nu sub orice formă. Vom vedea în zilele următoare unde ne va duce tot ceea ce înseamnă negocieri.
Reporter: Traian Băsescu a anun­ţat când a desemnat premierul, că Stolojan este premier pe patru ani, fără a mai ţine cont de ceea ce s-a negociat, adică doi ani PD-L, doi ani PSD. Ce părere aveţi de această desemnare?
Cornel Resmeriţă: Eu am fost sigur că preşedintele va numi premierul pe patru ani de zile. Nici nu am luat în considerare că se va numi pe doi ani de la un partid şi pe alţi doi, de la celălalt partid. În ce priveşte UDMR, eu pot să spun că am o relaţie foarte bună cu cetăţenii de etnie maghiară, am copilărit în mijlocul lor şi nu pot spune absolut nimic de dumnealor. Oricum nu mă aşteptam la altceva…
Reporter: Acest mandat pe patru ani va rămâne aşa?
Cornel Resmeriţă: Am spus că am ştiut de la început că aşa va fi mandatul pe patru ani, că preşedintele aşa va hotărî. Mandatul să fie din partea PD-L, şi dacă aveau doar 15%, preşedintele tot din partea PD-L ar fi desemnat un prim-ministru. Să dea Domnul să trecem peste tot ceea ce înseamnă criză, să nu intrăm în ceea ce deja au intrat alte state, să dispară acele certuri care au fost în cei patru ani. Eu zic că vom avea minte, pentru că PSD are oameni capabili şi nu se bagă în orice fel de jocuri. Dacă acest guvern va fi insuportabil, se va destrăma în cel mult un an de zile.
Reporter: Se vorbeşte în mediile politice că s-a întins o capcană cuiva?
Cornel Resmeriţă: Nu poate să întindă nimeni o capcană Partidului Social Democrat. În PSD, după cum aţi văzut, este transparenţă, aţi văzut că toate hotărârile se supun la vot, sunt întrebate şi organizaţiile din teritoriu.
Reporter: Se vorbeşte că va fi înlo­cuit vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Costel Avram, cu fostul prefect Cristian Marius Vladu. Se ştie că aceştia au avut clinciuri. Mai mult, fostul prefect făcuse potecă spre DNA cu primarii din judeţul Hunedoara, chiar şi cu cel al Lupeniului…
Cornel Resmeriţă: Da. Într-un an, 144 de controale la Primăria Lupeni. Asta spune totul. Voi repeta cest lucru de câte ori va fi nevoie. Dar în ce priveşte schimbarea vicepreşedintelui CJH, Costel Avram, nu este chiar atât de simplu şi domnul Vladu ştie treaba aceasta. Acel om trebuie să facă abateri. Unul din viceprimarii de la Deva a fost în situaţia aceasta şi a câştigat în justiţie şi a fost repus în funcţie. Deci, trebuie să se gă­sească nişte argumente serioase ca să poată fi schimbat. Nu ştiu dacă se face o altă coaliţie în CJH. Este cert că acum Consiliul Judeţean funcţio­nează. Şi funcţionează, zic eu, bine. Aşadar, repet, este destul de greu să schimbi un om fără să ai argumente. Costel Avram trebuie să facă nişte greşeli.
Reporter: În teritoriu au fost bălăcăreli între PD-L şi PSD, pe­de­liştii au trimis controale şi alte rele. Cum îşi vor da mâna aceşti oameni?
Cornel Resmeriţă: Eu cred că PSD va fi foarte înţelept. Judeţul Hune­doara va avea un prefect al PSD, ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat perioada trecută. Din ceea ce s-a întâmplat, nu a fost nimic normal. Dar ce să vorbim, că şi acum, după alegerile locale am fost imediat controlat la ajutoarele sociale. După alegerile generale, am fost imediat controlat, culmea, la fel, la ajutoarele sociale. Au spus că nu, nu i-au trimis nimeni că e un control de rutină, aşa unul după altul. Şi au vrut să se vadă aceleaşi luni, iunie şi iulie crezând că eu am câştigat alegerile locale pe ajutoare sociale.
Reporter: Credeţi că în următorii patru ani lucrurile vor fi aşa cum ar trebui să fie în România, aşa cum vi le-aţi dorit, în urma acestui mariaj politic?
Cornel Resmeriţă: Asta s-a hotă­rât, acolo la Bucureşti au fost oameni ai PSD din teritoriu. De la noi a fost preşedintele filialei judeţene a PSD, Florin Cazacu, care m-a întrebat ce să facă. I-am spus ce doream noi. Apoi, m-a sunat din şedinţă să-mi explice cum merg treburile. Asta este situaţia. Eu cred că este timpul ca şi PD-L să se maturizeze, fiindcă PD-L spune că nu a mai fost la guvernare, dar a fost şi în perioada CDR, a fost şi în guvernul Tăriceanu I şi a dat dovadă tot timpul de foarte multă neseriozitate prin certurile pe care le-a purtat în grupurile din care făceau parte la timpul respectiv. Eu zic că a sosit timpul ca şi dumnealor să se maturizeze, România să aibă un guvern stabil, un guvern pe patru ani. Şi-au desemnat ce şi-au dorit - un premier în persoana lui Theodor Stolo­jan. Eu mi-aş dori ca acest mariaj să mergă patru ani, dar să fie unul fără certuri, fără discuţii, fără aruncarea vinovăţiilor de pe unul pe celălalt. Următorul an va fi unul foarte greu pentru că urmează alegerile prezidenţiale şi vă daţi seama că PSD nu va dormi la alegerile prezidenţiale. Va face campanie aşa cum trebuie să facă campanie candidatului său şi ne dorim din tot sufletul să câştigăm acest mandat de preşedinte.
Repet, nu eu sunt preşedintele acestui partid şi nu mi-am dorit această alianţă.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Pe fondul blocajului financiar, anul 2014 a fost unul deosebit de greu pentru angajaţii administraţiei publice locale a municipi[..]
22.12.2014, 23:00   |    7 comentarii
Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului local al municipiului Lupeni se află, pentru a doua oară anul acesta, pro[..]
29.06.2014, 19:58   |    6 comentarii

Proiectul prin care primarul Resmeriţă & Co. instrumentau un nou şmen, de 16 miliarde de lei, descris pe larg de cotidianul nostru, a pic[..]

27.02.2014, 21:08   |    4 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter