29.10.2011,  15:50:20 | 0 comentarii | 691 vizualizari
Prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, a prezentat la Forumul Economic CCG / Oportunităţile oferite de judeţul nostru. Accentul a fost pus pe Valea Jiului
de Corneliu BRAN

Forumul Economic CCG - România - Bucureşti, Oportunităţi de afaceri în Europa Centrală şi de Sud-Est, a fost organizat în perioada 8 -10 martie 2011, la Bucureşti, de către Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Secretariatul General al Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG) şi în parteneriat cu Forum Invest Bucureşti şi Federaţia Camerelor de Comerţ ale CCG, sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României.

 

Consiliul de Cooperare al Golfului reuneşte şase state riverane Golfului Persic: Emiratele Arabe Unite, Regatul Bahrain, Regatul Arabiei Saudite, Sultanatul Omanului, Qatar şi Kuweit.

La eveniment au participat miniştrii economiei, industriilor şi comerţului din statele CCG, reprezentanţi ai altor ministere de resort, conducerea principalelor bănci, a camerelor de comerţ naţionale, reprezentanţi din mediul bancar-financiar, investiţional, de afaceri şi ai mediului academic.

Partea română a fost reprezentată de ministerele economice, Banca Naţională a României, Camera de Comerţ şi Industrie a României, Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), alte agenţii şi uniuni profesionale.

„Forumul a fost deschis oficial în după amiaza zilei de 8 martie de către preşedintele României, domnul Traian Băsescu, care a subliniat în discursul său atât sprijinul Preşedinţiei României pentru cooperarea economică, cât şi oportunităţile deosebite de investiţii/ dezvoltare, pe care le oferă România potenţialilor investitori străini.  Mai mult decât atât, domnul preşedinte Traian Băsescu a caracterizat evenimentul ca fiind evenimentul economic al anului, dată fiind reprezentativitatea delegaţiilor şi a proiectelor propuse”, ne-a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi.

La deschidere au fost prezenţi din partea română Ion Ariton, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, iar din partea arabă - Secretarul General al Consiliului de Cooperare al Golfului şi ministrul Comerţului Exterior din Emiratele Arabe Unite, dar şi ministrul Economiei şi Dezvoltării Durabile din Georgia.

„Acest eveniment a fost considerat de către participanţi şi vorbitori ca fiind prima manifestare economică de anvergură în Europa Centrală şi de Sud - Est şi a avut drept scop evidenţierea oportunităţilor de colaborare în domeniul economic, investiţional, de afaceri şi comerţ între statele participante. Iniţiativa aparţine Secretarului General al Consiliului de Cooperare al Golfului, ES Abdulrahman H. Al-Attiyah”, ne-a mai spus prefectul Attila Dezsi. Care a mai subliniat şi ce s-a întâmplat legat de acest eveniment în zilele următoare: „Sesiunea plenară şi grupurile de lucru s-au desfăşurat pe data de 9 martie, iar ziua de 10 martie a fost dedicată discuţiilor de afaceri one to one. Sesiunea plenară s-a bucurat şi aceasta de o participare deosebită, din partea română fiind prezenţi ministrul Afacerilor Externe, preşedintele Comitetului de Afaceri Externe al Senatului, guvernatorul Băncii Naţionale, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, iar din partea arabă Ministrul Comerţului şi Industriei Kuweit, secretarul General al Federaţiei Camerelor de Comerţ din zona Golfului, subsecretarul de Stat din Ministerul Economiei, Oman. În cadrul sesiunii plenare, s-a prezentat climatul economic şi de investiţii propice cooperării între statele participante, atât din România precum şi din ţările din zona Golfului, fiind pus accent pe factorii principali care favorizează această cooperare”.

În continuarea sesiunii plenare, forumul a fost concentrat pe cinci planuri, corespunzătoare domeniilor propuse spre colaborare, respectiv: I. energie, resurse naturale: petrol şi gaze naturale; II. infrastructură, construcţii, piaţa imobiliară; III. turism şi sănătate; IV. promovarea investiţiilor, comerţ şi IT & C şi V. agricultură. 

Discuţiile s-au concentrat pe propuneri de proiecte concrete din aceste domenii de interes deosebit pentru economia naţională.

La iniţiativa Ministerului Administraţiei şi Internelor, în cadrul panelului II „Infrastructură, construcţii, piaţa imobiliară”, prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dézsi, a prezentat oportunităţile oferite de judeţul nostru, punând accent pe Valea Jiului. Prezentarea s-a axat pe prezentarea resurselor minerale, naturale şi umane ale judeţului, a potenţialului deosebit de dezvoltare economică şi a turismului. 

„Forumul Economic CCG de la Bucureşti a reprezentat astfel o primă etapă a unor acţiuni de anvergură în planul colaborării economice între reprezentanţii statelor participante, urmând ca în perioada următoare (sfârşitul anului curent sau în prima parte a anului viitor) să se organizeze o nouă ediţie într-unul din statele membre CCG. Caracterul de continuitate al acestor acţiuni are în vedere crearea premiselor necesare evaluării permanente a stadiului de realizare a proiectelor convenite între părţi, dar şi identificarea altor oportunităţi de cooperare”, a mai declarat prefectul Attila Dezsi.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter