06.03.2014,  22:23:59 | 1 comentariu | 3317 vizualizari
Tiberiu Balint, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, / A informat Valea despre ce a făcut timp de un an
de Corneliu BRAN
Ieri, 6 martie, la sediul PNL Petroşani, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, şi-a prezentat raportul de activitate legat de Valea Jiului, în perioada mai 2013, când a fost însărcinat să se ocupe de zona noastră în calitate de vicepreşedinte, şi începutul lui martie 2014. Vă prezentăm mai jos câteva obiective aflate în raportul lui Tiberiu Balint.
 
Sănătate
Deschiderea unui punct de lucru a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate la Petroşani, la parterul Spitalului de Urgenţă Petroşani, a fost capul de listă în privinţa prezentării bilanţului.
„În acest fel oamenii vor fi scutiţi să meargă cale de 200 de kilometri dus-întors până la Deva, putând solicita aici nu doar adeverinţe, ci tot ce ţine de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate”, a precizat Tiberiu Balint.
Tot legat de sănătate, amin­tim aici alte trei obiective duse la îndeplinire de vicepreşedintele consiliului judeţean: deschiderea la Petroşani a biroului Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap, a biroului Comisiei de evaluare a copiilor cu handicap, precum şi demersurile privind detaşarea la Petroşani a unui medic neuropsihiatru pentru evaluarea copiilor cu handicap.
 
Patru drumuri judeţene vor fi modernizate până în 2015 
Referitor la cele patru drumuri judeţene din Valea Jiului, aflate în administrarea consiliului judeţean, Tiberiu Balint ne-a prezentat pe scurt stadiul proiectelor şi lucrărilor pentru acestea, menţionând că s-a implicat foarte mult, împreună cu preşedintele Mircea Ioan Moloţ, pentru a se ajunge aici, astfel că în acest an şi maxim anul viitor toate cele patru drumuri să fie modernizate iar promisiunile onorate.
Demararea lucrărilor de modernizare la drumul Vulcan - Pasul Vâlcan a început anul trecut, iar din 15-20 martie vor continua. În momentul de faţă la drumul spre Parâng se licitează pentru lucrări, anul acesta lucrările la acest drum vor începe şi se vor finaliza.
În luna mai vor începe lucrările şi la drumul Vulcan - Dealu Babii - Merişor, astfel că până la anul şi acest drum va trebui să fie finalizat.
Nu în ultimul rând, s-a găsit finanţare şi pentru finalizarea lucrărilor la drumul Lupeni-Straja. Din luna august lucrările vor începe şi la acest drum, sperându-se ca până la începerea noului sezon rece lucrările să fie finalizate.
„Aceste drumuri sunt foarte importante pentru cetăţeni, dar mai ales pentru dezvoltarea turismului de care tot vorbim şi pentru care dăm şi noi o mână de ajutor. Aşa cum am promis, ne-am implicat împreună cu preşedintele Mircea Ioan Moloţ ca să facem totul ca aceste drumuri să fie finalizate în acest mandat. Iată că ne vom duce promisiunea până la capăt”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
 
În sprijinul turismului din Vale
Legat de dezvoltarea turismului în Valea Jiului, vicepreşedintele consiliului judeţean s-a referit printre obiectivele realizate şi la semnarea contractelor de proiectare a Complexului acvatic „Aqualupe” Lupeni şi Complexului acvatic „Petroaqua” Petroşani.
Tot la acest capitol, Balint a punctat şi semnarea contractului de proiectare a liniei de troleibuz Petroşani-Uricani.
În acest moment se discută şi varianta maşinilor hibrid. Dacă varianta este mai bună, atunci se va renunţa la troleibuze în detrimentul acestor autovehicule, care vor trebui să ţină seama şi de persoanele cu handicap, în sensul că acestea vor trebui să aibă rampe pentru urcarea cărucioarelor sau să fie joase.
Tiberiu Balint a menţionat că dacă totul va decurge bine, probabil că finanţarea de la UE pentru aceste proiecte va putea veni undeva prin 2016.
Fiind un schior pasionat, preferând staţiunea Straja, Balint a vorbit şi de semnarea contractului privind proiectul Consiliului Judeţean Hunedoara în colaborare cu Asociaţia „Pro Straja”, care vizează modernizarea staţiunii, astfel ca staţiunea să ajungă, într-adevăr, o staţiune de interes naţional.
La fel, printre obiective a fost trecut şi semnarea contractului privind proiectul în colaborare cu Asociaţia „Mândra”, care vizează moder­nizarea staţiunii Parâng. „O staţiune care este de interes local şi naţional, dar care încă nu întruneşte toate condiţiile care ar trebui să fie ca,  într-adevăr, să poată avea acest statut. Şi în Straja ca şi în Parâng mai sunt multe de făcut dacă ne dorim un turism montan dezvoltat”, a mai precizat Tiberiu Balint.
Şi ca un ultim fapt menţionat de liberal în raportul prezentat, în cele 9 luni vicepreşedintele a avut 24 de audienţe la biroul Consiliului Judeţean Hunedoara din Petroşani. 

Comentarii articol (1 )

#1 Tibi07.03.2014,  14:03:25
Nu prea stie ce vorbeste! Finantarile europene sunt doar pt. troleibuz si tramvai nu si pt. autobuze (fei ca se numesc hibride, electrice, cu hidrogen, etc). Mai urgenta e linia de troleibuz Hunedoara - Deva!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
După ce şi-a creat o adevărată încrengătură de firme, pe care o controla în special prin cumnatul său, Cozma Li[..]
06.07.2015, 23:26   |    0 comentarii
În cazul plângerilor formulate de Mircea Ioan Moloţ şi Tiberiu Balint, preşedintele, respectiv vicepreşedintele suspen[..]
17.05.2015, 20:59   |    0 comentarii
Urmare a deciziei Tribunalului Hunedoara, luată ieri, Tiberiu Balint are mai multă libertate de mişcare, pe teritoriul Rom&acir[..]
11.05.2015, 20:44   |    0 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter