23.01.2009,  10:43:13 | 0 comentarii | 326 vizualizari
Matematicianul dr. Ionel Moş a publicat, în Japonia, o comunicare ştiinţifică în Tensor Review
de Mihai BARBU

The Tensor Society din Chigasaki, Japonia, a publicat, recent, volumul 69 (serie nouă)/ 2008 cuprinzând comunicările prezentate la a noua Conferinţă Internaţională de Geometrie diferenţială şi Informatică ce a avut loc, la Sapporo, între 4 şi 8 septembrie 2006.
Timpul destul de lung scurs între prezentarea orală a comunicării şi publicarea ei într-o prestigioasă revistă de specialitate e un lucru obişnuit în lumea ştiinţifică. Editorii unei astfel de reviste trebuie să verifice serios acurateţea ştiinţifică a articolelor care i se propun spre publicare.
Fiecare volum cuprinde cele trei apariţii anuale ale publicaţiei Tensor. Kawaguchi Institute of Mathematical Science asigură revizia ştiinţifică ale comunicărilor propuse spre publicare.
La această selectă conferinţă, organizată la Hokkaido Tokai University - Multi Media Hall din Sapporo, au participat universitari din Japonia, Statele Unite ale Americii, România, Egipt şi Serbia. Oaspeţii au fost aşteptaţi şi cazaţi la Apa Hotel din Sapporo în data de 4 septembrie 2006. A doua zi a avut loc ceremonia de deschidere în Sala de Conferinţe a universităţii sus amintite.
Joi, 6 septembrie 2006, între orele 15 şi 17, profesorul Ionel Moş a prezidat programul ştiinţific în care au prezentat comunicări S. Ianus, H. Endo, C. Daniasa, M. Butur, C. Hendrea şi M. Puta. În ziua de 8 septembrie, sub preşedenţia profesorului Pit-Mann Wong, dr. Ionel Moş de la Universitatea de Vest din Timişoara a susţinut, în engleză, comunicarea „On the Poisson Geometry of the 3-dimensional Volterra lattice”.
Volumul, de 200 pagini format A4, cuprinde, între paginile 40-46, comunicarea lui Ionel Moş.
Inspectorul şcolar general Ionel Moş este, când vine vorba de activitatea sa ştiinţifică, un om extrem de discret. El a acceptat, cu greutate, să facem publică această ultimă recunoaştere în lumea matematicii superioare. Compor­tamentul său denotă o înţelegere majoră a rolului dascălului în lumea ştiinţifică. El se dedică, cu pasiune, cercetării aşa cum unii colegi de-ai săi se abandonează total meditaţiilor aducătoare de profit imediat. Profesorul Moş a susţinut, cu brio, la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în urmă cu aproape un an, examenul pentru postul de inspector şcolar general.  „Generalul” Moş nu ştia, pe atunci, cât de lung (sau cât de scurt) poate fi un mandat de patru ani. Omul nu este pentru prima oară inspector şcolar general şi ştie că toate lucrurile, pe acest pământ, sunt mai repede sau mai lent trecătoare…
Dar nu toate lucrurile, vorba unui cântec faimos al ex beatles-ului George Harrison, trebuie să treacă. Sunt lucruri care trec dincolo de contingent.
Profesorul de matematică Ionel Moş a ştiut,  asemenea poetului Tudor Arghezi, că „un nume adunat pe-o carte” înseamnă averea cea mai de preţ pe care o poţi lăsa celor care pot veni după tine. Într-o funcţie trecătoare sau într-o viaţă la fel de trecătoare…Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter