29.10.2011,  15:52:35 | 0 comentarii | 652 vizualizari
Pavele, pavele, adio, frumoasele şi scumpele mele pavele!
de Gheorghe OLTEANU

Observ că sesizarea făcută de subsemnatul în urmă cu câteva zile nu a rămas romanţă fără ecou. La capetele Bulevardului Mihai Viteazu din Vulcan au apărut panourile acelea din care omul află de ce se strică şi este făcut una cu pământul ceva care s-a dovedit a fi, totuşi, trainic şi ce anume se vrea să se pună în loc. 

 

E adevărat, 

la capătul dinspre Dincă al arterei, ca să te documentezi în privinţa asta, trebuie să intri în incinta barăcii de şantier de pe malul pârâului Morii. Fiindcă acolo a fost amplasat panoul cu “şantier în lucru”. Normal, locul său ar fi fost pe baraca plantată în mijlocul intersecţiei pe care o fac cu bulevardul străzile 1 Mai şi Romană.

 

Ce ne informează

panoul? Ceea ce trebuie să ştie de fapt, conform legii, fiecare contribuabil viu care-şi aruncă ochii pe el. Că proiectantul general şi cel de structuri al obiectivului este SC Alpin Construct SRL Vulcan, că antreprenor general al construcţiei este SC Acomin SA Cluj şi că tot ce ţine de construcţia pentru instalaţii o face SC Elcompet SRL Petroşani. Unii reţin mai mult sau mai puţin numele de mai sus. Ce caută omul este îndeosebi data la care vor fi terminate lucrările.

 

Conform datelor de pe panou, 

execuţia lucrărilor a început la data de 10.02.2011 şi urmează să fie gata la 10.06.2011. Cu toate că, în autorizaţia de lucru, termenul prevăzut este de 24 de luni. Ieri, un sceptic m-a întrebat dacă eu cred că bulevardul va fi gata de nedeie. Și încă ceva despre care, pe bune, dacă eu auzisem: dacă e adevărat că,  pe mijlocul bulevardului, din sută în sută de metri, vor fi instalate pompe cu care şoferii să-şi umfle anvelopele maşinilor. Ei, chestia asta m-a dat pe spate, aşa că, politicos, l-am îndrumat cu du-te, frate, şi întreabă-l pe Ile! înând seama de forţa umană prezentă şi de mecanizarea de la faţa locului, este, totuşi, posibil ca lucrarea să fie terminată în luna a şasea. Ceea ce, însă, ne vor arăta doar anii care vin este dacă şi calitatea acestei lucrări de anvergură, care costă sute de milioane de euro, este cea aşteptată. 

 

Zic asta, 

fiindcă am văzut cum se scot din pământ borduri care, deşi au fost montate acum treizeci şi ceva de ani, sunt ca noi. Nu sunt deloc ştirbite. Pavele puse acum douăzeci de ani sau doar cu trei ani în urmă, vezi cazul celor din faţa clădirii Primăriei Vulcan, sunt scoase, făcute grămadă şi duse. La Dincă mai întâi, pentru că vom afla negreşit încotro vor pleca şi de acolo. La mai tot pasul vezi pomi tăiaţi, rădăcini care zac pe carosabil, grămezi de asfalt şi betoane încă în stare foarte bună. Acum, nu ştiu dacă în serios sau doar ca să mă încerce, un cetăţean mi-a susurat la ureche că ştie el precis că multe dintre pavelele astea încă bune au ajuns deja la porcăria primarului.

I-am replicat pe un ton dur şi scurt pe doi că eu unul nu cred una ca asta. Pentru că, dacă ar avea nevoie de pavele, domnul primar Gheorghe Ile le-ar cumpăra. Aşa cum, de fapt, a făcut şi cu bolţarii de la fostul cămin pe locul căruia s-a ridicat “Penny”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter