17.03.2014,  18:04:46 | 0 comentarii | 789 vizualizari
Întâlnirea Regională IMPACT IDEEA Sud – Vest / Împărtășire! Descoperire! Entuziasm! Energie! Acțiune!
de Ziarul Vaii Jiului

În perioada 14-16 Martie 2014 a avut loc Întâlnirea Regională IMPACT IDEEA, Sud-Vest, organizată de Fundația Noi Orizonturi și susținută financiar de Romanian-American Foundation. Evenimentul, primul de acest gen din regiune, s-a desfășurat la cabana ”La Moșu” din Stațiunea turistică Straja și a a avut ca participanți peste 50 de lideri și membri din 16 cluburi de inițiativă comunitară pentru tineret IMPACT, din județele Hunedoara, Mehedinți și Dolj.

La deschiderea evenimentului au participat reprezentați de seamă ai comunităților locale, care au susținut de-a lungul timpului Programul IMPACT: domnul Dana Bates - fondatorul Fundației Noi Orizonturi, domnul Mircea Moloț - președinte al Consiliului Județean Hunedoara, doamna Nicoleta Demeter – director al Școlii Europene I.G. Duca Petroșani, domnul Dicu Constantin - patronul firmel SC Diacom SRL, domnul Aydin Onuk - patronul firmei SC Eceba SRL, domnul Cornel Lungan viceprimar al Municipiului Lupeni. Acești invitați au ținut un discurs motivațional pentru tinerii beneficiari ai Programului IMPACT.

Începând cu a doua zi a activităților, membrii IMPACT (elevi de gimnaziu și de liceu), alături de liderii lor (profesori care îi îndrumă în acțiunile de voluntariat IMPACT) au avut ocazia să ia parte la activități de muncă în echipă cu ajutorul cărora au descoperit cum pot să își îmbunătățească comunicarea, vizibilitatea sau strângerea de resurse în cadrul cluburilor din care provin, cum pot să crească calitatea proiectelor pe care le implementează în comunitate sau cum pot folosi mai eficient instrumentele IMPACT. Participanții au avut ocazia să își împărtășească din realizările și provocările lor, precum și să găsească împreună soluții care să îi ajute să depășească obstacolele întâmpinate. Nu au lipsit activitățile distractive precum Carnavalul IMPACT sau Vânătoarea de comori.

Georgiana Irimia
Coordonator de eveniment

Despre Fundaţia Noi Orizonturi: înfiinţată în anul 2000, misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, dezvoltând abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societaţii. FNO a creat două programe de educaţie nonformală prin experienţă pentru tineri: Programul VIAŢA (un program de educaţie prin aventură, constând în tabere anuale pentru copii în staţiunea Straja) şi Programul IMPACT (Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri). Metodele de lucru utilizate în cadrul programelor FNO sunt educaţia prin serviciu în folosul comunităţii (service learning) şi educaţia prin aventură (adventure education). Pentru mai multe informații despre programele FNO, vizitaţi: www.noi-orizonturi.ro,www.tabara-viata.ro, www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi.

Despre Romanian American Foundation: Misiunea Romanian-American Foundation (RAF) este promovarea şi consolidarea condiţiilor necesare unei economii de piaţă sustenabile şi a unei societăţi democratice, care să asigure accesul la oportunităţi pentru toate segmentele populaţiei din România. RAF realizează investiţii sociale în trei arii programatice: antreprenoriat, educaţie şi dezvoltare comunitară. Fundația susţine proiecte, idei şi organizaţii care pot avea un impact substanţial în comunităţi şi care au un potenţial ridicat de creştere şi dezvoltare. (www.rafonline.org).Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter